Κατηγορίες
BET

Στοίχημα – Οι προτάσεις του betarades.gr (13/7)

germania_argentini_3Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Ένας τελικός που υπόσχεται πολλά με δύο ομάδες, που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, είναι αντάξιες να βρίσκονται στον τελικό του ίσως καλύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε ποτέ.

Από την μία η Γερμανία – η μακράν καλύτερη ομάδα του τουρνουά, ομάδα με πλάνο, εξαιρετική κατάσταση, βάθος στον πάγκο, σοβαρό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Το λογικό φαβορί με βάση την αγωνιστική ταυτότητα των ομάδων.

Από την άλλη η Αργεντινή του πάθους, του τακτικού ρεαλισμού, της αγωνιστικής πειθαρχίας και συνέπειας και του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Εκατέρωθεν στοιχεία που προϋποθέτουν για μία μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά με πάθος, θέαμα και γιατί όχι και αρκετά γκολ.

Στοιχηματικά, από το μεγάλο αυτό παιχνίδι, προκύπτουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η Αργεντινή να κατακτήσει το τρόπαιο σε απόδοση 2.35 και η δεύτερη να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Γκονσάλο Ιγουαΐν σε απόδοση 4.75.

ger-arg-stats

Είναι δεδομένο ότι η Εθνική Γερμανίας θα βασιστεί στα γνωστά τακτικά μονοπάτια στον τελικό: πίεση ψηλά στις μεσοαμυντικές γραμμές του αντιπάλου, ψηλά τοποθετημένη αμυντική γραμμή, ταχύτητα στην εναλλαγή των μεταβιβάσεων και μειωμένο αγωνιστικό πλάτος σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των συνεργασιών των χαφ στο γήπεδο του αντιπάλου και συνοχής των γραμμών – όλα αυτά μέσα από ένα καθαρό 4-3-3.

Η δύναμη της Γερμανίας είναι οι εκπληκτικές συνεργασίες των χαφ στην αντίπαλη περιοχή και τα τρομερά ποσοστά ευστοχίας των επιθετικών της που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες στην τελική προσπάθεια. Παρά τα παραπάνω το «κλειδί» της επιτυχίας βρίσκεται στην ασφυκτική πίεση ψηλά και την συνέπεια της αμυντικής γραμμής και του Νόιερ (που παίζει ως λίμπερο) στην εκτέλεση του πλάνου. Μόνο η Γκάνα κατάφερε στην διοργάνωση να ανταπεξέλθει στην πίεση των Γερμανών αποτελεσματικά με μεγάλες/γρήγορες μπαλιές στους κενούς χώρους στα πλάγια –εκεί που σαφώς βρίσκεται η αδυναμία του γερμανικού πλάνου – όπως άλλωστε και όλων των ομάδων που πιέζουν έντονα ψηλά την αντίπαλη άμυνα.

Ο Σαμπέγια, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να δώσει βαρύτητα στον περιορισμό των ατού των αντιπάλων του και στη δημιουργία ευνοϊκών τακτικών/αγωνιστικών για τους παίκτες του.Η Εθνική Αργεντινής θα παίξει με βάθος, μειωμένο αγωνιστικό πλάτος και θα δώσει την κατοχή στην Γερμανία σε μία προσπάθεια να μειώσει τα αμυντικά ρίσκα αλλά και την έκθεση της άμυνας στην έντονη πίεση των Γερμανών, σε μία διάταξη 4-2-3-1. Η αριθμητική υπεροπλία στον χώρο του άξονα είναι σημαντική αναφορικά στην αντιμετώπιση του pressing.

ger-arg-formation

Ο Σαμπέγια έχει δείξει ότι δε φοβάται να κλείσει πίσω την ομάδα του και η εξαιρετική κατάσταση του Ρομέρο, της αμυντικής τετράδας και του Μασεράνο το επιτρέπουν εκ του ασφαλούς. Επίσης είναι σίγουρο ότι η Αργεντινή θα δώσει φάουλ στον χώρο του κέντρου σε μία προσπάθεια να ανακόψει τον ρυθμό της Γερμανίας και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών των χαφ των «πάντσερ», κάτι που δεν έκανε η Βραζιλία που… τόλμησε να πάει την αναμέτρηση σε υψηλό tempo.

Στην επίθεση οι επιλογές είναι δεδομένες: η μπάλα στον Λιονέλ Μέσι για την όσο δυνατόν ασφαλέστερη μεταφορά της προς την επίθεση (κατά κύριο λόγο) και προσπάθεια διενέργειας αντεπιθέσεων στην πλευρά του Χέβεντες με γρήγορες μεταβιβάσεις είτε από τον Μέσι είτε συνολικά από την ομάδα.

Στο… δια ταύτα, Η Γερμανία έχει καλύτερη ομάδα, πιο δεμένο σύνολο και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση προερχόμενη από έναν ανεπανάληπτο, ιστορικό θρίαμβο. Έχει δείξει τις δυνατότητες της και αυτό θα επιδιώξει και απέναντι στην Αργεντινή – να κερδίζει παίζοντας το παιχνίδι της.

ger-arg-way-of-scoring

Από την άλλη ο Σαμπέγια έχει το παιχνίδι της Γερμανίας απέναντι στην Βραζιλία ως… σκονάκι, διαθέτει τα όπλα για να περιορίσει τα αγωνιστικά ατού της Γερμανίας και παίκτες με προσωπικότητα και καλή φόρμα που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τα αστέρια της Γερμανίας. Η Αργεντινή ακόμα δεν έχει φτάσει το αγωνιστικό της pick και ένας τελικός ενδείκνυται για αυτό – ειδικότερα όταν στην ομάδα υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για τις Εθνικές ομάδες που βρίσκονται στο Mundial 2014.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected