Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

SKODA Ξάνθη – Αυτοί είναι οι επόμενοι στόχοι

e684980c-8334-40c1-b421-153f72bc7cd3_3Μετά την «καταιγίδα» των συνεχόμενων μεταγραφικών «χτυπημάτων» ήταν προφανές πως θα ερχόταν η ηρεμία και η αναζήτηση νέων στόχων.

Με την ίδια προσοχή βεβαίως και με την αισιοδοξία πως οι επιλογές θα ανεβάσουν το επίπεδο της Ξάνθης την επόμενη σεζόν. Το τεχνικό επιτελείο σε συνεργασία με την διοίκηση δουλεύει πολύ σε αυτό το κομμάτι και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες ακόμη κινήσεις, έχοντας πάντως… προφανείς στόχους και σκοπούς.

Δύσκολα θα αποκτηθεί παίκτης άνω των 30 ετών

Μεγάλα λόγια δεν λένε στην Ξάνθη, καθώς ποτέ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι, όμως ο σκοπός της Ακριτικής ομάδας είναι να κινηθεί κατά κύριο λόγο για ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 30 ετών. Ο Καπετάνος και ο Καρυπίδης που βρίσκονται… οριακά πάνω από 30 ετών, αποτελούν ως έναν βαθμό εξαιρέσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουν και τρία – τέσσερα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια ακόμη μπροστά τους. Η φιλοσοφία της Ξάνθης είναι να κινηθεί σε παίκτες που βρίσκονται ηλικιακά στην…καλύτερη ηλικία τους, όπως για παράδειγμα ο Παπαστεριανός. Φυσικά αυτά δεν έρχονται με… παραγγελία και δεν αποκλείεται αν υπάρξει κάποια τρανταχτή εξαίρεση, να ξεφύγουν από το συγκεκριμένο πλάνο, όμως σε γενικές γραμμές αυτή είναι η σκέψη που κυριαρχεί.

Οι τρεις βασικοί και ο ένας… αναπληρωματικός

Σαφής στόχος υπάρχει και στην μεταγραφική ενίσχυση από εδώ και στο εξής, σε ότι αφορά τις θέσεις. Η Ξάνθη αναζητά έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, που θα μπορεί να αγωνιστεί κάλλιστα ως βασικός. Από εκεί και έπειτα, η αριστερή πλευρά είναι αυτή που απασχολεί τον Σάκη Τσιώλη, καθώς αναζητά και αριστεροπόδαρο μπακ αλλά και αριστεροπόδαρο χαφ. Σε ότι αφορά την θέση του τερματοφύλακα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ξάνθη είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία του Κυριακίδη και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Δεδομένης και της επιθυμίας να στηριχθεί και ο Ζαρόπουλος, είναι προφανές ότι η Ξάνθη αναζητά έναν νεαρό γκολκίπερ που πιθανώς θα μπορεί να αγωνιστεί κάποια στιγμή που θα χρειαστεί. Πάντως η Ακριτική ομάδα δεν προτίθεται να δώσει πολλά χρήματα για γκολκίπερ.

Ναι μεν αλλά… για Ροτζέριο Μάρτινς

Το «Μ» είχε αναφερθεί εδώ και αρκετές ημέρες στην περίπτωση του Ροτζέριο Μάρτινς, που όντως έχει συζητηθεί στην Ξάνθη, όμως προς το παρόν το θέμα δεν φαίνεται να προχωράει μολονότι για τον παίκτη έχει πολύ καλή άποψη ο Σάκης Τσιώλης. Ο Ροτζέριο είναι περισσότερο ένας παίκτης που βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι, με την Ξάνθη να ψάχνει περισσότερο «κόφτη» ή έναν πιο καθαρόαιμο αριστερό χαφ, που θα μπορεί να παίζει γραμμή. Ο Ροτζέριο Μάρτινς δεν είναι τέτοιου είδους παίκτης, οπότε η Ξάνθη προσανατολίζεται σε άλλους στόχους.

Κλεισμένοι από χθες στο Chalet

Στο μεταξύ από χθες ξεκίνησε ουσιαστικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την ομάδα της Ξάνθης, με τους ποδοσφαιριστές να είναι κλεισμένοι στο Chalet, όπου και θα διεξαχθεί η προετοιμασία. Άλλωστε, οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης είναι άρτια οργανωμένες και οι καιρικές συνθήκες καλές. Ο Καρυπίδης και ο Καπετάνος, ξεκίνησαν κανονικά προετοιμασία με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

*metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected