Κατηγορίες
Basket - Μεταγραφές

Παναθηναϊκός – Απέκτησε τον Εστεμπάν Μπατίστα! (vid)

batistaΟ Μπατίστα κουβαλάει μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Κάχα Λαμποράλ.

Ο αριστερόχειρας σέντερ, που έκανε πέρσι μια εξαιρετική χρονιά με την Καρσίγιακα, είναι από τους λίγους ψηλούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση από το low-post. Πέρσι είχε 15.8 πόντους με 62% στα δίποντα και 8.9 ριμπάουντ.

Έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στους Ατλάντα Χοκς, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Μακάμπι, της Φουενλαμπράδα, της Κάχα Λαμποράλ, της Εφές και της Καρσίγιακα, στην οποία έπαιξε πέρσι δανεικός από την Εφές.

Φημίζεται για το σκληρό και δυναμικό παιχνίδι του και την ικανότητα του να βάζει τη μπάλα στο καλάθι.

Το βιογραφικό του όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού αναφέρει: “Το νέο απόκτημα της ομάδας γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης στις 2/9/1983, έχει ύψος 2,08μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού έχει θητεύσει σε ομάδες όπως η Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία), η Φουενλαμπράδα (Ισπανία), η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), η Αναντολού Εφές (Τουρκία) και η Καρσίγιακα (Τουρκία), με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρσι. Με την τουρκική ομάδα είχε 17,8 πόντους και 8,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 16 αγώνες του Eurocup!

Τις αγωνιστικές περιόδους 2005/06 και 2006/07 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (ο πρώτος Ουρουγουανός που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ) με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς. Ο Μπατίστα είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ουρουγουάης με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2007, όντας ο ηγέτης της μια και είχε 20,8 πόντους και 12,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι”.

http://youtu.be/iRwIHmdTMlo

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected