Κατηγορίες
Αθλήματα

Γιώργος Τεσσαρομάτης – Ενδέκατος στον κόσμο με επίδοση 2.10!

αρχείο λήψηςΑρκετές εκπλήξεις σημειώθηκαν στον τελικό του ύψους, στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Γιουτζίν εκεί όπου τα βασικά φαβορί έμειναν εκτός βάθρου. Στον αγώνα μετείχε και ο Έλληνας πρωταθλητής Γιώργος Τεσσαρομάτης, ο οποίος έμεινε στην 11η θέση με καλύτερο άλμα στα 2,10 μέτρα.

Ο αθλητής του Αντώνη Μπόλα, ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση, δεδομένο του ότι πριν την έναρξη της η συμμετοχή στον τελικό φάνταζε μια μακρινή διαδικασία. Ο Τεσσαρομάτης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,05 μ. συνέχισε στα 2,10 μ., όμωςμ  δεν τα κατάφερε στα 2,14 μ., επίδοση που ακόμη κι αν ξεπερνούσε δεν θα του άλλαζε τη θέση στην γενική κατάταξη, όμως, θα του επέτρεπε να δοκιμάσει στη συνέχεια στα 2,17 μ. για νέο ρεκόρ.”Ηταν ωραίος αγώνας. Ήμουν καλά και πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα κάνει τουλάχιστον το 2,14 μ.”, είπε ο νεαρός αθλητής, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Νέων.

Όπως και το 2012 στην Βαρκελώνη έτσι και στο Γιουτζίν, οι τρεις πρώτοι νικητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στα 2,24 μέτρα. Καλύτερος όλων ήταν ο Μίχαηλ Ακιμένκο που χάρισε στην χώρα του το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση, ενώ ακολούθησαν οι Ναμπουκάο (Λευκορωσία), Γου (Κορέα), Μπράιαν (Τζαμάικα).  Ο αθλητής με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο (2,26 μ.), Αντρέι Σκαμπέικα έμεινε στα 2,10 μ. και την 11η θέση, μαζί με τον Ελληνα αθλητή, ενώ ο Ρώσο Λισένκο περιορίστηκε στην 6η θέση με 2,22 μέτρα.

*segas.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected