Κατηγορίες
Football League - Μεταγραφές

Football League – Πήρε…φωτιά η Καλαμαριά!

apollonRosoneri_610x400Η διοικητική εποχή με πρόεδρο τον Βασίλη Ανατολίτη ξεκίνησε για τον Απόλλωνα, με την πρώτη παρουσία του στα γραφεία της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ. Μετά τη συμφωνία με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας πέρασε πολλές ώρες στη βάση της ομάδας, μαζί με τους συνεργάτες του, χαράσσοντας το νέο πλάνο για την ομάδα. Ο Απόλλων πέρασε από την «ακυβερνησία» των τελευταίων ημερών σε μια πιο σταθερή κατάσταση, που μένει να δείξει ο χρόνος αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Αυτό που φάνηκε από τη χθεσινή μέρα είναι, πάντως, ότι όλοι όσοι ξεκίνησαν να δουλεύουν για τον Απόλλωνα, το έκαναν με μεγάλη όρεξη.

Ποιος είναι ο Βασίλης Ανατολίτης

Ο νέος πρόεδρος του Απόλλωνα είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν στα αθλητικά δρώμενα, διατελώντας αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού και εκπρόσωπός του στην ΕΠΑΕ, τη διετία 2008-2010. Έχει στο βιογραφικό του αρκετές δραστηριότητες, όντας από το 2013 εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητσιμού του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα. Επιχειρηματικά έχει κατασκευαστική εταιρία, την «Ανατολίτης ΑΕ» ενώ κατάγεται από τη Νέα Μάδυτο και τον Άγιο Βασίλειο.

Μετά από ένα διάστημα τις μετοχές

Ο Ανατολίτης είχε «συστηθεί» ουσιαστικά στον Απόλλωνα, προσφέροντας την μεταγραφή του Αποστόλη Αναστασίου στους «κοκκινόμαυρους» τον περασμένο Ιανουάριο. Γνωρίστηκε με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και τον Γιάννη Λουιζίδη και απέκτησε καλή σχέση μαζί τους. Για αυτό και προτάθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για την προεδρία στις συζητήσεις με το Νότη Πιαστόπουλο, ενώ μετά το «ναυάγιο» της συγκεκριμένης περίπτωσης, προχώρησε το πλάνο με τη δική του εμπλοκή. Αυτό που ουσιαστικά συμφωνήθηκε μεταξύ Χαραλαμπίδη και Ανατολίτη είναι ο τελευταίος να ηγηθεί της διοικητικής προσπάθειας για τη φετινή σεζόν, συγκροτώντας δικής του επιλογής συμβούλιο.

Το μπάτζετ από χορηγίες

Το μπάτζετ της νέας χρονιάς θα στηριχθεί στα έσοδα από τα τηλεοπτικά, αλλά και τις χορηγίες που έχουν κλειστεί από τον ίδιο τον Ανατολίτη και όχι μόνο. Παράλληλα, θα αναζητήσει μέσω των διασυνδέσεών του (σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο) κι άλλους πόρους, ενώ όπως είπε θα βάλει και δικά του χρήματα. Στη συμφωνία που θα ανακοινωθεί συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ, μετά από ένα εύλογο διάστημα (υπολογίζεται μέχρι τα Χριστούγεννα) στον κ. Ανατολίτη. Ο ίδιος δε θέλησε να μιλήσει χθες. «Πρώτα να τελειώσουμε και μετά θα πούμε περισσότερα. Ξεκινάμε με χαμηλά την μπάλα και πιστεύουμε πολύ στο πλάνο μας», είπε λακωνικά.

Κι από μεταγραφές, τι γίνεται;

Ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα για την επάνδρωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Έτσι, σε συζητήσεις βρίσκονται οι Πόντιοι με τους Παναγιώτη Κατσιαρό (έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου),  Δημήτρη Σαμαρά (από Αιγινιακό), Γιάννη Γκέσιο (δε συμφώνησε με τον Αιγινιακό) και Φώτη Κηπουρό (έμεινε ελεύθερος από Ηρακλή). Στο στόχαστρο βρίσκονται όμως και οι Εγκούτου Ολίσε (έχει παίξει στην Ελλάδα σε Πανθρακικό, Εργοτέλη, Παναχαϊκή, Ολυμπιακό Βόλου, Πανηλειακό), Νίκος Σουλίδης (Ηρακλής, Τύρναβος, Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Γιαννιτσών κλπ) και Πάρης Μπακάλης (Επανομή, Καλλονή, Πιερικός, Θρασύβουλος, Νίκη Βόλου).

*metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected