Εθνικές Ομάδες

Φερνάντο Σάντος – Αιχμές κατά FIFA και ΕΠΟ!

af76e505e7edc350865d54e8d00878d7_LΑιχμές σε βάρος της ΕΠΟ για την ανεπαρκή ενημέρωσή του και την για ακόμη μία φορά απορία του για την υπερβολικά  αυστηρή ποινή η οποία επιβλήθηκε από τη FIFA, για την συμπεριφορά του στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Κόστα Ρίκα εξέφρασε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα “A bola”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστηρίζει ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν αντέδρασε όπως έπρεπε σ’ ότι έχει να κάνει με την ενημέρωση του για την προθεσμία υποβολής της έφεσης κατά της απόφασης σε βάρος του. Ο Σάντος αποβλήθηκε από τον Αυστραλό διαιτητή της αναμέτρησης για τη φάση των «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας Μπάντζαμιν Γουίλιαμς στις 29 του περασμένου Ιουνίου στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε λίγο μετά το φινάλε της παράτασης και ενώ βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει οδηγίες στους παίκτες για τη διαδικασία των πέναλτι που τελικά έκρινε υπέρ των «τίκος» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

“Η ελληνική ομοσπονδία ενημερώθηκε γι’ αυτό, για να παρουσιάσουμε την υπεράσπισή μας στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον μου και ήταν υποχρεωμένη υπό το καθεστώς του πειθαρχικού κώδικα της FIFA να μου κοινοποιήσει αυτή την ενημέρωση για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή.

Αλλά δεν έλαβα καμία ειδοποίηση από την ομοσπονδία, παρά μόνο έλαβα γνώση μετά την τελική απόφαση. Πάνω από όλα, θέλω να καθαρίσω την εικόνα μου, γιατί πρακτικά η τιμωρία αυτή των οκτώ παιχνιδιών δεν έχει καμία επιρροή επάνω μου, καθώς αφορά μόνο παιχνίδια Παγκόσμιου Κυπέλλου και πιστεύω ότι εάν καταθέσω την έφεσή μου η ποινή μου θα αναθεωρηθεί. Δεν με αποκλείει από το να προπονήσω κάποιο σύλλογο ή κάποια εθνική ομάδα. Οκτώ παιχνίδια;;; Εννιά έφαγε ο Σουάρες.

Αυτή η ποινή δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν είχα, κανένα πρόβλημα με κανέναν προπονητή. Αυτή η εικόνα κυρίως επηρεάζει την εικόνα μου, και εγώ δεν έχω τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν επηρεάζει κανένα μελλοντικό συμβόλαιό μου, καθώς επιμένω ότι Αναφορικά με την επίμαχη φάση που του κόστισε την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο και έπειτα έφερε την τιμωρία του από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία ο Πορτογάλος επεσήμανε:

“Μετά τα 90 λεπτά και επίσης μετά την παράταση όταν ήμουν μέσα στο γήπεδο για να δώσω εντολές στους ποδοσφαιριστές μου, ο διαιτητής είπε ότι δεν μπορούσα να είμαι εκεί και έπρεπε να φύγω. Κοίταξα στην άλλη πλευρά και ρώτησα γιατί ο προπονητής της Κόστα Ρίκα μπορούσε να είναι στην ίδια θέση.

Και τότε ο διαιτητής, είπε έτσι λέει ο νόμος, έτσι λέει ο νόμος. Του ρώτησα: Γιατί ; Γιατί ; Δεν είναι δίκαιο. Ίσως σήκωσα τη φωνή λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Από εκεί και μετά δε συνέβη τίποτα, απλά μου έδειξε το δάχτυλό κάνοντας μου νόημα ότι έπρεπε να αποβληθώ.

Τώρα είμαι τιμωρημένος και έπρεπε να είχα καταθέσει την έφεσή μου στη FIFA μέχρι τις 9 Ιουλίου. Αλλά πως να παρουσιάσω την έφεσή μου, χωρίς να έχω ενημερωθεί για την προθεσμία λήξης υποβολής της.”

Brazil-Soccer-WCup-Co Chas3-676x450

Ο Σάντος όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας της πατρίδας του  θα πληρώσει 20 χιλιάδες ελβετικά φράγκα και θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη FIFA την έφεσή του με τη νομική υποστήριξη του δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου με κύριο επιχείρημα ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την απόφαση: “Μετά, όταν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα έχω τρεις ημέρες για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή, μια ευκαιρία που δεν μου δόθηκε να κάνω εγκαίρως.”

Τέλος η εφημερίδα αναφέρει ότι η διοίκηση της βελγικής Γκενκ  έχει κάνει κρούση στον Πορτογάλο τεχνικό που όμως υπογράμμισε : “Έχω κάποιες επαφές, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα να καθαρίσω την εικόνα μου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected