Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – Αυτά είναι τα σενάρια για το ρόστερ

osfpΧαμόγελα σκόρπισε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού η απόλυτα θετική εικόνα της ομάδας στο International Champions Cup της Αμερικής. Απέναντι σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι Πειραιώτες είχαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που άφησε υποσχέσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού με 27 παίκτες, στην πορεία έγιναν 28 με την προσθήκη του Κώστα Φορτούνη, ενώ επιστρέφοντας θα είναι 29 μετά την απόκτηση και του Ισπανού στόπερ, Αλμπέρτο Μποτία.

Πρόθεση των “ερυθρολεύκων” είναι να αποκτήσουν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές (φορ και εξτρέμ), ενώ αναμένουν να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Άλαν Πουλίδο, που με την σειρά του θα ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Σταδιακά λοιπόν οι ποδοσφαιριστές που θα έχει εν δυνάμει ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο έμψυχο δυναμικό του θα φτάσουν τους 32 τον αριθμό. Όμως ο Μίτσελ έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει μάξιμουμ 23-24 ποδοσφαιριστές, συν τους τρεις γκολκίπερ (άρα πάμε στους 26-27).

Επομένως τουλάχιστον μια πεντάδα (ίσως και εξάδα) παικτών πρόκειται να “αποχαιρετήσει” τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το ρόστερ να συρρικνωθεί στον αριθμό που επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός.

Όπως όλα δείχνουν, ο Μανωλάς δεν θα είναι κάτοικος Πειραιά την νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν είναι λίγα τα μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού που ερίζουν για την απόκτηση του. Δεδομένο μοιάζει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τρία αριστερά μπακ του χρόνου. Ο Μαζουακού ήρθε για να μείνει, επομένως σίγουρα ένας εκ των Μπονγκ ή Χολέμπας αποχωρεί. Δεν αποκλείεται και οι δύο, αλλά μοιάζει δύσκολο.

Ο Γιαταμπαρέ πήγε στην Αμερική αλλά ο Μίτσελ δεν τον εμπιστεύτηκε. Και αυτός με την σειρά του αναμένεται να αδειάσει μια θέση στο ρόστερ και να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός (για πώληση χλωμό).

Έχουμε λοιπόν μια τριάδα (ή τετράδα σε πιο ακραίο σενάριο) φαβορί προς αποχώρηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ρευστά. Π.χ. αν αποκτηθεί φορ και συνάμα ο Πουλίδο ξεμπερδέψει και τεθεί σε ισχύ το υπογεγραμμένο (τετραετές) συμβόλαιο που έχει ήδη με τον Ολυμπιακό, τότε κινδυνεύει ο Παπάζογλου.

Εφόσον έρθει και ο εξτρέμ που περιμένει ο Μίτσελ, λογικά Κολοβός και Γκαζαριάν θα παλέψουν για μια θέση. Από εκεί και πέρα, αν υπολογίσουμε πως ο Μανωλάς θα παραχωρηθεί, ο Ισπανός τεχνικός έχει τους Παπαδόπουλο, Μποτία, Αμπιντάλ, Σιόβα και Αυλωνίτη στις θέσεις των στόπερ. Πέντε κεντρικούς αμυντικούς για δύο θέσεις. Στην περίπτωση αυτή είναι υπαρκτό το σενάριο δανεισμού του Αυλωνίτη για να μην μείνει ανενεργός.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και το σενάριο να προκύψει πρόταση για κάποιον άλλο παίκτη του ρόστερ, όπως ο Μανιάτης ή ο Σαβιόλα. Εκεί αυτομάτως αλλάζουν οι συσχετισμοί και κάποιος από τους υποψήφιους προς αποχώρηση να κρατήσει την θέση του στο ρόστερ.

Ρομπέρτο, Μέγκιερι, Χουτεσιώτης, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Κασάμι, Σάμαρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Ντοσεβί, Φορτούνης, Μποτία, Μανιάτης και Σαβιόλα (αν δεν υπάρξει κάποια πρόταση για τους δύο τελευταίους), είναι 21 παίκτες που μοιάζουν ακλόνητοι την δεδομένη στιγμή στο ρόστερ.

Μαζί με τις δύο μεταγραφές (φορ, εξτρέμ) που ψάχνει ο Ολυμπιακός και τον Πουλίδο, φτάνουμε στους 24 ποδοσφαιριστές. Οι 2-3 θέσεις που απομένουν (και θεωρητικά πάντα τον Μανωλά να παίρνει μεταγραφή), θα καλυφθούν από τους Μπονγκ, Χολέμπας, Γιαταμπαρέ, Κολοβό, Γκαζαριάν, Παπάζογλου και Αυλωνίτη. Ποιος θα τα καταφέρει; Δύσκολο να πει κανείς. Για παράδειγμα αν ο Χολέμπας πει “μένω”, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Μπονγκ.

Μετά θα εξαρτηθεί και από τις μεταγραφικές εξελίξεις, όπως τις αναλύσαμε πιο πάνω. Από την έκβαση της υπόθεσης του Πουλίδο ή μια “εκτός προγράμματος” πρόταση για παίκτη, κτλ.

Αυτές μέσες – άκρες είναι συνιστώσες που επικρατούν για την ώρα και μέχρι το ρόστερ του Ολυμπιακού να πάρει την τελική του μορφή για την αγωνιστική περίοδο 2014-15.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected