Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Ολυμπιακός – Στην Αθήνα ο Ιμπραχίμ Αφελάι!

9c5a7aa53315295de6eadfc7a3a22847_LΟ Ιμπραχίμ Αφελάι είναι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον Ολλανδό σταρ να περνάει τις ιατρικές εξετάσεις, να υπογράφει και να ανακοινώνεται από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τις επόμενες ώρες.

Λίγο μετά τις 14:50 πάτησε ελληνικό έδαφος ο Ιμπραχίμ Αφελάι. Η μεγάλη μεταγραφή τουΟλυμπιακού φέτος το καλοκαίρι είναι ο 28χρονος Ολλανδός άσος από τη Μπαρτσελόνα και πλέον, με την άφιξή του στη χώρα μας, απομένουν τα διαδικαστικά για να ανακοινωθεί κι επίσημα. Τον Αφελάι περίμεναν περίπου 30 φίλαθλοι, οι περισσότεροι οπαδοί των Πειραιωτών αλλά και κάποιοι από το κλαμπ της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται ο 28χρονος Ολλανδός παιχταράς, να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν με κανονική μεταγραφή τον Αφελάι, ο οποίος αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει τριετές (1+2) συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει έτσι μια ακόμα σπουδαία μεταγραφική κίνηση και κάνει το… μπαμ που περίμεναν οι οπαδοί του στο φετινό «παζάρι» του καλοκαιριού. Άλλωστε, ο 28χρονος διεθνής Ολλανδός άσος έρχεται να προσδώσει τεράστια ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και αποτελεί επιλογή του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε μάλιστα και επικοινωνία με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, με τον οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις, έτσι ώστε να διασφαλίσει πως ο Αφελάι είναι σε καλή κατάσταση κι έχει ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του.

Το τελευταίο, είναι κι ένα θέμα που ταλαιπώρησε αρκετά τον Ιμπραχίμ Αφελάι στην καριέρα του και τον απέτρεψε από το να καθιερωθεί στη Μπαρτσελόνα, στην οποία είχε ξεκινήσει αρκετά δυναμικά. Ο Ολλανδός εξτρέμ είχε αρκετά προβλήματα την τελευταία τριετία, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός σε Σάλκε και Αϊντχόφεν, ωστόσο, φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να κάνει νέα αρχή στον Πειραιά, έχοντας αποθεραπευτεί πλήρως. Αυτό θα είναι και το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού, καθώς ο Αφελάι θεωρείται – και είναι – Top Class παίκτης και ανεβάζει αυτόματα αρκετές… σκάλες την ομάδα αν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του!

Τις δυνατότητές του, άλλωστε, μαρτυρά και το βιογραφικό του. Ο γεννημένος στις 2 Απριλίου 1986 ποδοσφαιριστής, άρχισε το ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της USV Έλινκβαϊκ σε ηλικία 4 ετών! Στα 9 του, τον ανακάλυψε η Αϊντχόφεν και τον απέκτησε. Από το 2004 άρχισε να παίζει στην πρώτη ομάδα και το 2007 έγινε διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας.

Οι 159 παρουσίες του και τα 35 γκολ που πέτυχε με την PSV, άνοιξαν την πόρτα της Μπαρτσελόνα η οποία δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και του πρόσφερε τετραετές συμβόλαιο. Στην πρώτη του σεζόν στη Βαρκελώνη, είχε 21 παρουσίες και ένα τέρμα, ενω΄τη σεζόν 2012-2013 δόθηκε δανεικός στη Σάλκε όπου είχε 10 συμμετοχές και 2 τέρματα. Στην επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα των Καταλανών λόγω των τραυματισμών του. Με τους «οράνιε», ο Αφελάι έχει 44 εμφανίσεις και 5 τέρματα και ήταν στην αποστολή για το Euro 2008, το Μουντιάλ του 2010 και το Euro 2012.

http://youtu.be/UImOqpRED68

* Photo: Olympiacos24.gr

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected