Κατηγορίες
Football League

Επισκοπή – Η απίστευτη ιστορία του νέου συμπαίκτη του Πετράκου

panaxaiki_kalli8eaΆκρως συγκινητική είναι η ιστορία του Σουλεϊμάν Ουαταρά, ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Επισκοπή.

Το όλο στόρι της ζωής του 20χρονου Σουλεϊμάν Ουαταρά, έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Flnews.gr. Ο νεαρός από την Ακτή Ελεφαντοστού δοκιμάστηκε από την Επισκοπή, έπεισε για τις ικανότητές του και του προσφέρθηκε συμβόλαιο, όμως, δεν είναι βέβαιο πως θα καταφέρει να υπογράψει και να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ουαταρά γεννήθηκε στο Αμπιτζάν και εντάθηκε στις ακαδημίες του Κόλο Τουρέ. Στα 16 του, λόγω εμφυλίου στην Ακτή Ελεφαντοστού, βρέθηκε στην Τυνησία. Προσπάθησε να παίξει εκεί ποδόσφαιρο αλλά δεν τα κατάφερε και βρέθηκε στην Τουρκία για να δοκιμαστεί στην Εσκί Σεχίρ, όπου τον περίμεναν… άλλα προβλήματα. Παρότι του πρόσφεραν συμβόλαιο καθώς έπεισε ότι είναι αξιόπιστος στόπερ, ο μεσολαβητής που τον είχε πάει εκεί για να δοκιμαστεί αξίωσε χρήματα, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του να «ναυαγήσει».

Ο δρόμος προς την επιβίωση, τον έφερε στην Ελλάδα. Αρχικά έβγαλε μια προσωρινή κάρτα παραμονής, όμως, για να ζήσει έφτασε η στιγμή που αναγκάστηκε να φάει ακόμα και από τους κάδους απορριμμάτων! Ο Ουαταρά είτε έμενε στα παγκάκια, είτε σε δωμάτια μαζί με… τουλάχιστον 20 άτομα, σε περιοχές όπως η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας. Δυστυχώς για αυτόν, τον Αύγουστο του 2012 συνελήφθη από την Αστυνομία.

Για επτά μήνες, ήταν φυλακισμένος. Αρχικά στην Άμφισσα και στη συνέχεια στην Κόρινθο. Παράλληλα, προσπαθούσε να βγάλει άδεια παραμονής καθώς η Διεθνής Αμνηστία τον είχε αναγνωρίσει ως πολιτικό πρόσφυγα. Όταν αποφυλακίστηκε, προσπάθησε να επιστρέψει στα γήπεδα! Δοκιμάστηκε σε Παναιγιάλειο, Παναχαϊκή και Καλλιθέα πριν βρεθεί στην Επισκοπή, η οποία αποφάσισε να τον αποκτήσει! Όμως, για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, θα πρέπει να πάρει μόνιμο άσυλο από τη χώρα μας!

Συνεπώς, οι άνθρωποι της Επισκοπής έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, έτσι ώστε να βοηθήσει κι αυτός στο να διευκολυνθούν οι διαδικασίες. Αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι άνθρωποι της Επισκοπής τα καταφέρουν, όπως αναφέρει το flnews.gr, τότε θα καταφέρει ο 20χρονος Ουαταρά να ζήσει το όνειρό του! Αυτό που θέλει ο ίδιος; «Να μην με ξαναφήσει η Ελλάδα να φάω από τα σκουπίδια», όπως λέει χαρακτηριστικά…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected