Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Το ντέρμπι βάφτηκε μπλε! (vid)

«Όργια» από τον Γιόβετιτς που πέτυχε τα δυο πρώτα γκολ και τον Αγκουέρο που σκόραρε στην πρώτη επαφή με τη μπάλα και άνετη επικράτηση της Σίτι επί της Λίβερπουλ υπό το βλέμμα του Μάριο Μπαλοτέλι

Θεωρήθηκε πρόωρο ντέρμπι τίτλου, αλλά μετατράπηκε γρήγορα σε περίπατο και παράσταση για έναν ρόλο. Η Μάντσεστερ Σίτι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφαν Γιόβετιτς και… ατραξιόν τον Σέρχιο Αγκουέρο, έκανε πλάκα στη Λίβερπουλ που φάνηκε «γυμνή» στην επιθετική γραμμή και περιμένει πολλά από την προσθήκη του Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος ανακοινώθηκε από τους «Reds» και βρέθηκε στο «Έτιχαντ» για να δει τη νέα του ομάδα να ηττάται 3-1 από την παλιά!

balomesa1

Οι «Πολίτες» έφτασαν έτσι στους έξι βαθμούς, αφού είχαν νικήσει και στην πρεμιέρα, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στους τρεις βαθμούς. Η περσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, νίκησε σχετικά εύκολα κι έδειξε πως δύσκολα θα απειληθεί και φέτος από τη Λίβερπουλ, εκτός κι αν η ομάδα του Μέρσισαϊντ αλλάξει άρδην μορφή στο επιθετικό κομμάτι, με την παρουσία του Μπαλοτέλι. Φάνηκε άλλωστε το μεγάλο κενό που άφησε ο Λουίς Σουάρεζ και το οποίο καλείται να καλύψει ο Ιταλός στράικερ, αφού από την ομάδα του Ρότζερς δεν έλειψε τόσο η δημιουργία, όσο η εκτέλεση.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Πελεγκρίνι έδειξε να έχει ισορροπία στις γραμμές του, παρουσίασε καλό πρόσωπο τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, πετώντας… φωτιές ανά διαστήματα. Ο Χιλιανός τεχνικός πάντως, δεν φάνηκε και πολύ… ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας μετά το 80’, καθώς έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μειώσει αλλά και να απειλήσει με ένα δεύτερο γκολ που θα έβαζε «φωτιά» στο ματς!

Υπό το βλέμμα του Μάριο

Το παιχνίδι στο «Έτιχαντ» ξεκίνησε υπό δυνατή βροχόπτωση, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να είναι στις κερκίδες και να παρακολουθεί τη Λίβερπουλ, από την οποία ανακοινώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, να αγωνίζεται απέναντι στη Σίτι με την οποία άρχισε να «φτιάχνε» το όνομά του στο παγκόσμιο ευρωπαϊκό στερέωμα. Την ίδια ώρα στις κερκίδες οι οπαδοί των «Πολιτών» σήκωναν πλακάτ για να κάνουν… καζούρα για το περσινό πρωτάθλημα που κατέληξε στο «Έτιχαντ» με το γνωστό γλίστρημα του Τζέραρντ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα πρώτα λεπτά το ματς φαινόταν ισορροπημένο, με τη Λίβερπουλ μάλιστα σε κάποιες στιγμές να είναι πιο απειλητική, λόγω της ταχύτητας των Στέρλινγκ και Στάριτζ. Αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν υπήρξε αφού όποτε χρειάστηκε οι αμυντικοί και ο Χαρτ προφύλαξαν τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έψαχνε τον κατάλληλο τρόπο για να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτό το κατάφερε στο 41’, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Γιόβετιτς βρέθηκε στη μικρή περιοχή και από τα δεξιά με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα στη Σίτι.

Το «καθάρισαν»!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ έδειξε διάθεση να ανέβει ψηλότερα και να προσπαθήσει να παλέψει για την ισοφάριση, ωστόσο, η Σίτι άρχισε να βρίσκει ρυθμό και τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους φιλοξενούμενους. Στο 55’ οι «Πολίτες» έκρυψαν τη μπάλα με τρομερές συνεχόμενες εναλλαγές της, τελική κατάληξη στα πόδια του Γιόβετιτς και πλασέ του Μαυροβούνιου που τελείωσε επί της ουσίας το παιχνίδι με το 2-0! Η Σίτι, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Ο Σέρχιο Αγκουέρο φύλαγε το… καλύτερο για το 69’ καθώς δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, με το που ακούμπησε τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 μέσα σε αποθέωση!

agumesa

Η Λίβερπουλ, παρά το βαρύ σκορ, συνέχισε να προσπαθεί και κατάφερε να φτάσει στην περιοχή του Χαρτ με αξιώσεις. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 83’, κατάφερε να μειώσει με το αυτογκόλ του Ζαμπαλέτα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, κι αφού ο Λάμπερτ στο επόμενο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει ακόμα περισσότερο, δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο Πελεγκρίνι έκανε αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Ρότζερς έχασε με τραυματισμό τους Τζόουνς, Σκρτελ και Χέντερσον, παίζοντας επί της ουσίας με… εννιά παίκτες, παρότι στον αγωνιστικό χώρο ήταν και οι έντεκα, αφού δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι θριαμβεύτρια στο πρόωρο ντέρμπι, ενώ η Λίβερπουλ περιμένει να δει την κατάσταση να βελτιώνεται με την είσοδο του Μπαλοτέλι στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Άλλωστε, σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Premier League, τίποτα δεν μπορεί να κριθεί από τη 2η αγωνιστική, πόσω μάλλον η μάχη του τίτλου…

Κορυφαίος του αγώνα

Ποιος άλλος; Ο Στέφαν Γιόβετιτς! Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ήταν η… αποκάλυψη της βραδιάς στο «Έτιχαντ» καθώς πέτυχε τα δυο πρώτα γκολ του παιχνιδιού που έφεραν την ομάδα του να προηγείται με 2-0 της Λίβερπουλ κι επί της ουσίας είχαν «καθαρίσει» το ματς. Συν τοις άλλοις, ο μεσοεπιθετικός των «Πολιτών» ήταν κινητικότατος και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Ρότζερς, δείχνοντας πως φέτος είναι έτοιμος για… μεγάλα πράγματα!

jovemesa

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Τουρέ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Νασρί, Φερνάντο, Τζέκο (69′ Αγκουέρο), Γιόβετιτς (80′ Φερναντίνιο), Σίλβα (65′ Νάβας)

Λίβερπουλ (Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Μορένο, Τζέραρντ, Σκρτελ, Λόβρεν, Χέντερσον, Άλεν (75′ Τσαν), Στάριτζ, Στέρλινγκ (79′ Λάμπερτ), Κοουτίνιο (60′ Μάρκοβιτς)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected