Κατηγορίες
Super League 1

Πανιώνιος – Εργοτέλης (2-1) Άλλος “πάνθηρας” με Ιμπαγάσα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννου, που πέτυχε και τα δυο τέρματα, οι «κυανέρυθροι» έκαμψαν την αντίσταση των Κρητικών που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω

Σε ένα ματς με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις εκατέρωθεν, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη με 2-1 χάρη σε δυο τέρματα του Γιάννου. Οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει με τον Μέγι, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 1-1 με τον Μπούζα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Πανιωνίου τίμησαν τη μνήμη του Άγγελου Φιλίππου, αφήνοντας λουλούδια στη θύρα όπου έδωσε τέρμα στη ζωή του.

«Γεμάτο» 45λεπτο

mesa1

Μπορεί μέχρι το 10ο λεπτό οι δυο ομάδες να εμφανίστηκαν «σφιγμένες» και «μουδιασμένες» από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά στη συνέχεια ο αγώνας πήρε ρυθμό με τον Πανιώνιο να έχει τα ηνία. Οι γηπεδούχοι έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας έδειχναν να φτάνουν με περισσότερη άνεση στα καρέ του Τσέρνι και δεν άργησαν να δουν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Στο 15’ λοιπόν ο Πάνος έκανε την μπαλιά από δεξιά και ο Γιάννου από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση άμεσα, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μέγι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια, ο Φεράντο άλλαξε το σύστημα των Κρητικών από 3-5-2 σε 4-4-2 κάτι αποδείχθηκε ευεργετικό για τους Κρητικούς που έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 31’ όταν ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» στη μεγάλη ευκαιρία του Χαλκιαδάκη.

Στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου μέρους ο Πανιώνιος έδειξε να συνέρχεται από το… σοκ της ισοφάρισης και είχε μάλιστα δυο καλές στιγμές για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Στο 44’ ο ο Μπούζας στάθηκε άτυχος καθώς ο μπάλα χτύπησε στο δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης ο Μητρόπουλος θέλησε να αιφνιδιάσει τον Τσέρνι αλλά το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε λίγο άουτ.

Γιάννου και Ιμπαγάσα

giannou

Με τον Εργοτέλη να έχει ανεβάσει την απόδοσή του και τον Πανιώνιο να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου το ματς είχε αρκετές φάσεις και στην επανάληψη. Οι Κρητικοί μάλιστα στόχευαν κυρίως στο ψηλό παιχνίδι και αρκετές φορές βρέθηκαν κοντά στο γκολ «από αέρος», ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε κυρίως με την μπάλα κάτω να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τσέρνι.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι δυο τερματοφύλακες χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές και αν το σκορ έμενε ισόπαλο θα δικαιούνταν το βραβείο των κορυφαίων της αναμέτρησης, αλλά τους το «έκλεψε» ο Γιάνου. Από τα πρώτα λεπτά λοιπόν φάνηκε η επιθετική διάθεση εκατέρωθεν, με τους Κρητικούς να «απειλούν» στο 51’ με τον Καζναφέρη, στο 68’ με τον Λυκογιάννη και στο 80’ με τον Ντα Σίλβα (όλες κεφαλιές), ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54’ με τον Τσέρνι να διώχνει σχεδόν εξ επαφής το πλασέ του Γιάννου.

Τελικά, εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου καθώς στο 85’ ο Μπουμάλ, τον οποίο ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει ο πρώτος, έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Γιάννου να κάνει την προβολή διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και δίνοντας στον Πανιώνιο το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

ariel

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει ξεχωριστή αναφορά στον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο «Κάνιο» πέρασε στο ματς στο 60’ στη θέση του Μπούζα και αποθεώθηκε από τους φίλους του Πανιωνίου. Ο πολύπειρος Αργεντινός έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει «στήριγμα» αλλά και… πηγή έμπνευσης και κινήτρου για τους νεαρούς παίκτες του Πανιωνίου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποτελώντας ουσιαστικά έναν προπονητή εντός γηπέδου που μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο συνεργάτη του Τερεζόπουλου στη δύσκολη χρονιά που περιμένει τους «κυανέρυθρους».

Κορυφαίος του αγώνα

Καθώς οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες διαδέχονταν η μια την άλλη, οι Γιαννακόπουλος και Τσέρνι κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επεμβάσεις τους αλλά το… βραβείο του MVP πάει στον Γιάννου. Ο επιθετικός του Πανιωνίου έβαλε τη «σφραγίδα» του στην πρεμιέρα των «κυανέρυθρων» καθώς με δικά του γκολ στο 15’ και στο 85’ έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δίνοντας βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του.

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Μπούζας (60′ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (63′ Φούντας), Πάνος, Γιάννου (88′ Γκίνη), Σιώπης, Γκέζος

Εργοτέλης (Χουάν Φεράντο): Τσέρνι, Πίτσος, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Χαντί, Κοζορώνης, Ρεντζάς, Γιουσούφ (83′ Παμλίδης), Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης (61′ Ντα Σίλβα), Στράους (46′ Καζναφέρης)

δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected