Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μίντιλαντ – Παναθηναϊκός (1-2) Διπλό παρά τη μέτρια εμφάνιση

Ο Παναθηναϊκός, αν και μέτριος, νίκησε τη Μίντιλαντ και στη Δανία (2-1), με τους παίκτες του να αφιερώνουν τα γκολ στον Μάρκους Μπεργκ – Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League το «τριφύλλι»

Στο πρώτο του ματς χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να «σφραγίσει» με νίκη (2-1) την πρόκριση στους ομίλους του Europa League σε βάρος της Μίντιλαντ. Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ιδιαίτερα καλή απόδοση στη Δανία, κατάφεραν να αξιοποιήσουν μερικές από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να αποκλείσουν τους παίκτες του Ρίντερσχολμ, με δυο νίκες. Μετά το 4-1 της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας είχε πάει για το… τυπικό της υπόθεσης στην έδρα της Μίντιλαντ, όντας και λαβωμένος από τραυματισμούς, όμως έκανε το καθήκον του.

midipao1

Η ομάδα του Αναστασίου αν και άφησε τους Δανούς να κάνουν το παιχνίδι τους για αρκετή ώρα, είχε την ποιότητα να τους νικήσει και δεύτερη φορά. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η καλή απόδοση του Στέφανου Κοτσόλη – αλλά και η αστοχία των Δανών – που δεν επέτρεψαν να πάρει «κεφάλι» στο σκορ η Μίντιλαντ, αλλά και η εκτελεστική ικανότητα των Νάνο, Κλωναρίδη. Ο Ισπανός μπακ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και ο νεαρός εξτρέμ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και τελείωμα, πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Όπως ήταν φυσικό, τα αφιέρωσαν στον μεγάλο απόντα, Μάρκους Μπεργκ, όπως σε αυτόν αφιερώθηκε και συνολικά η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους, όντας στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν με την πρόκριση και τη νίκη στις αποσκευές τους, σκέφτονται τα ματς που ακολουθούν για το πρωτάθλημα και μπαίνουν… στην τελική ευθεία των μεταγραφών όπου θα αναζητήσουν δημιουργικό χαφ και – ενδεχομένως – επιθετικό…

Το πλάνο του Αναστασίου

Με αρκετές απουσίες, προβλήματα αλλά και το υπέρ του σκορ παρατάχθηκε στη Δανία ο Παναθηναϊκός. Ο Αναστασίου επέλεξε τον Σπύρο Ρισβάνη για το αρχικό σχήμα, όπως και τον Χρήστο Μπούρμπο για το δεξί άκρο, με τους Ατζαγκούν και Καρέλη να παίρνουν στις πλάτες τους το επιθετικό βάρος του «τριφυλλιού», εν τη απουσία των Μπεργκ και Πέτριτς.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μίντιλαντ άρχισε με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικός μέσος ήταν ο Μέντες, με τους Λαγό και Πράνιτς να κινούνται μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Οι Ζέκα και Ατζαγκούν, κινήθηκαν πίσω από τον Καρέλη, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

midipao2

Για τον Μάρκους!

Παρά το γεγονός ότι η Μίντιλαντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο-τρεις σημαντικές ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα, φαινόταν στη διάρκεια του ματς πως δεν είχε πιθανότητα να κάνει την ανατροπή. Το 4-1 της Λεωφόρου αλλά και η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων, δεν άφηνε περιθώρια για κάτι τέτοιο. Όσο, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός βελτίωνε την παρουσία του στο γήπεδο, τόσο εξανεμίζονταν η πιθανότητα να αποκτήσει ενδιαφέρον το ματς.

Από τη στιγμή που η Μίντιλαντν δεν πέτυχε γκολ στο πρώτο μέρος, άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο να μην πιστεύει πως μπορεί να το καταφέρει. Ο Παναθηναϊκός είχε σπασμωδικές εξάρσεις στο ματς, σε μια από αυτές πήρε φάουλ σε καλό σημείο στο 55’ και ο Νάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας την πρόκριση. Σε αυτό το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του Αναστασίου πήγαν στον πάγκο και σήκωσαν φανέλα του Μπεργκ, αφιερώνοντάς του το τέρμα που πέτυχαν.

Η Μίντιλαντ από την πλευρά της, προσπάθησε για να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, το οποίο κατάφερε στο 73’ με το πέναλτι του Ινγκμπούν. Όμως, υπολόγιζε χωρίς τον Κλωναρίδη καθώς με τη σέντρα ο άσος του Παναθηναϊκού πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε ωραία ενέργεια και σουτ που καρφώθηκε στα δίχτυα της Μίντιλαντ, για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη, καθώς δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος του ματς.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να πάρει ως αντιπροσωπευτικό δείγμα τα ματς με τη Μίντιλαντ. Η δυναμικότητα των Δανών δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα, καθώς ο Αναστασίου ναι μεν μπορεί να διακρίνει κάποια χρήσιμα πράγματα, όμως, τα παιχνίδια αυτά δεν αποτελούν κριτήριο. Ενόψει της δύσκολης συνέχειας, στην οποία δεν θα υπάρχει ο Μπεργκ ως γνωστόν, οι «πράσινοι» οφείλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, να μην δέχονται φάσεις με ευκολία και να είναι περισσότερο ουσιαστικοί από τη μέση και μπροστά, διατηρώντας περισσότερο την κατοχή της μπάλας, στοιχείο που τους χαρακτήρισε στην περσινή εξαιρετική τους σεζόν.

midpao3

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αν και στο πρώτο παιχνίδι δέχθηκε ένα γκολ στο οποίο έφερε τεράστια ευθύνη, στον επαναληπτικό ο Στέφανος Κοτσόλης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις, αυτό όμως που έκανε τη διαφορά ήταν η σταθερότητα του. Παράλληλα, σε περιπτώσεις όπου χρειάστηκαν αντανακλαστικά, παρά την ηλικία του έδειξε πως έχει την ικανότητα να διατηρεί ανέπαφη την εστία του. Συνέβαλε ουσιαστικά στο να καταφέρει να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός και «έκλεψε» τον τίτλο του πολυτιμότερου από τους Ατζαγκούν και Κλωναρίδη, που είχαν αρκετά καλό ματς από τη μέση και μπροστά.

Μίντιλαντ : Χάουγκαρντ, Λάρσεν, Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77΄ Ισούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59΄ Ιγκμπουν), Λάρσεν (46΄ Ονουάτσου), Σίστο, Χασάν.

Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79΄ Δώνης), Λαγός (60΄ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (66΄ Κλωναρίδης).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected