Κύπελλο Ελλάδος

Πιερικός – Τύρναβος (0-1) Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους “κυανέρυθρους”

a09e0930c7bece135556525e5c3ae39b_διαιτητέςΤο επάνω χέρι στην υπόθεση «πρόκριση» πήρε ο Τύρναβος στο Λιτόχρο επί του Πιερικού, σε ένα παιχνίδι που διεκδίκησαν επί ίσοις όροις οι δυο ομάδες, οστόσο ο Τσούκαλος με το τέρμα που πέτυχε στο 20΄, έδωσε τελικά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά, ωστόσο έδειξαν πως θέλουν ακόμα δουλειά, μιας και δεν είναι 100% έτοιμες. Ο Πιερικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την εστία του Πρίφτη, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Μυστακίδη και τον Ντόικιτς, να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες αμφότεροι.

Από την άλλη, ο Τύρναβος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μέσα στο γήπεδο του Λιτοχώρου, στο 20ο λεπτό, όταν μετά από μια απομάκρυνση της μπάλας από τον Καραμανλή, ο Τσούκαλος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και έκανε το 0-1.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν, όμως ο Τύρναβος κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να πάει με αυτό στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

1749a766c8e3551c90aaf4572e622cba_Πιερικός

Στο δεύτερο μέρος, ο Τύρναβος θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ, έπαιξε πιο αμυντικά, ενώ βγήκε σε κάποιες αντεπιθέσεις, βασιζόμενος στην ταχύτητα αλλά και τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών του.

Η ομάδα του Πιερικού από την άλλη, προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση ωστόσο η αστοχία των ποδοσφαιριστών της αλλά και καλή αμυντική λειτουργία του Τυρνάβου, κράτησαν το νικητήριο σκορ για την ομάδα της Θεσσαλίας.

Μόλις στο 6΄καλό σουτ του Μυστακίδη, πέρασε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό κόρνερ για τον Πιερικό με τον Ελιομάρ κεφαλιά ο Ντόικιτς με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18΄ο Μανίκας εκτέλεσε φάουλ αλλά βρήκε στα σώματα.

Απομάκρυνση της μπάλας από τον Καραμανλή, λάθος στην άμυνα του Πιερικού και ο Τσούκαλος με σουτ έκανε το 0-1 στο 20ό λεπτό, παγώνοντας το «Πύρρος Δήμας».

Προσπάθησε στη συνέχεια ο Πιερικός με σουτ να παραβιάσει την εστία του Πρόφτη. Έτσι σουτ του Μυστακίδη, πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι και την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Ελιομάρ.

Τη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πιερικός στο 44΄, όταν λάθος του Ποκόνγκ, έβγαλε σε θέση βολής τον Μυστακίδη, που έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό των διχτυών.

fc015a15273e0861776341261109d071_Τύρναβος

Στο δεύτερο μέρος μπήκε και πάλι καλά ο Πιερικός και στο 47΄ κοντινό πλασέ του Γιαννούλη, απέκρουσε ο Πρίφτης, ενώ αμέσως μετά σέντρα του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πιερικού του Γιαννούλη και πάλι αλλά από κοντά ο Μανίκας αστόχησε.

Χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες ακόμη από τις δυο ομάδες με την άμυνα των φιλοξενουμένων να κρατάει τελικά το 0-1 και να παίρνει έτσι ο Τύρναβος ένα σημαντικό για την πρόκρισηγ εκτός έδρας αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ι.(Μακεδονίας)

Βοηθοί: Νατσιόπουλος Δ.(Μακεδονίας), Γούτας Σ.(Χαλκιδικής).

4ος: Σημαιάκης Α.(Χαλκιδικής).

Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Ντόσης, Ντόικιτς, Κοντσίδης, Σπάσιτς, Μπουζούκης (70’ Παλάτσιος), Ελιομάρ, Κατσιαμήτας (46’Γιαννούλης), Μανίκας, Μυστακίδης (81’ Νικολίτσιος)

Τύρναβος (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Χαλούλος, Πεχλιβανόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Μιλουτίνοβιτς, Νταντίδης, Γεωργίου(72’ Σαμαράς), Ποκόνγκ, Τσούκαλος (58’ Σκαθαρούδης), Σολφερίνο (77’ Όττα).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected