Κατηγορίες
BET

Betarades.gr – Νίκη για ΠΑΟΚ, κρατάνε Λάτσιο και Κρισιούμα

1000x600Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ 2014 η Εθνική Ελλάδος που δε δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σενεγάλη. Σήμερα τα παιδιά του Φώτη Κατσικάρη παίζουν στις 21:00 με αντίπαλο τις Φιλιππίνες. Στο ποδόσφαιρο η 2η αγωνιστική συνεχίζεται και ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο και να πάρει το «διπλό» στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊκός που άρχισε και αυτός με γκέλα κόντρα στον Λεβαδειακό, υποδέχεται στο «Λεωφόρο» τον Πανιώνιο και θέλει να… σπάσει το ρόδι. Στην Αγγλία ξεχωρίζει το ντέρμπι Τότεναμ – Λίβερπουλ με τον Μπαλοτέλι να κάνει ντεμπούτο για τους «κόκκινους», ενώ στην Ιταλία μετά το χθεσινό ντέρμπι Ρόμα – Φιορεντίνα που βρήκε νικητές τους Ρωμαίους των τριών Ελλήνων πλέον (Τοροσίδης, Μανωλάς, Χολέμπας) με 2-0, σήμερα η Μίλαν φιλοξενεί τη Λάτσιο. Τέλος στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη Βιγιαρεάλ, ενώ εκτός παίζει και η Ρεάλ Μαδρίτης που αντιμετωπίζει στο «Ανοέτα» τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Επιστροφή Αναστασιάδη στα Χανιά με… «διπλό»

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό παιχνίδι της ημέρας που είναι το «Διπλό» του ΠΑΟΚ στα Χανιά με αντίπαλο τον Πλατανιά σε απόδοση 2.17. “Συναγερμός” τέλος για τον ΠΑΟΚ, που στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης κόντρα στη Ζίμπρου ήταν αυτός που έπρεπε. Διέλυσε με 4-0 τους Μολδαβούς, έχοντας κατά διαστήματα πολύ καλή παρουσία, προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ηρέμησε για λίγο την κατάσταση γύρω απ’ την ομάδα, έστω και αν ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε τη «βόμβα» του. Ο Έλληνας κόουτς ζήτησε απ’ τους δημοσιογράφους να αφήσουν ήρεμη την ομάδα, ωστόσο ήταν αυτός που προκάλεσε αναταραχή τονίζοντας ότι αν ο δικέφαλος δεν απέκλειε τη Ζίμπρου, θα αποτελούσε παρελθόν! «Για μένα δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει τίποτα και όλα φορτώνονται σε μένα γιατί πρέπει να τα φορτωθώ. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Αν ήταν να φύγω σήμερα θα έφευγα χαρούμενος γιατί δούλεψα καλά με αυτά τα παιδιά», εξήγησε και συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε περαιτέρω: «Συνήθως έτσι γίνεται. Και την Κυριακή αν δεν κερδίσουμε πάλι τα πράγματα θα είναι άσχημα. Είναι απλά τα πράγματα». Η αλήθεια είναι ότι θέμα απομάκρυνσης του Αναστασιάδη δεν τέθηκε ποτέ, ίσως είναι απλά μια τακτική του για να αποφορτίσει τους παίκτες απ’ την πίεση που δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο κόσμος ζητούσε μεταγραφές την Πέμπτη και την Παρασκευή αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του πολύπειρου στράικερ, Δημήτρη Παπαδόπουλου. Αρέσει ο Βραζιλιάνος χαφ, Κριστιάν Μπαρόνι, που έμεινε ελεύθερος απ’ τη Φενέρμπαχτσε. Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ και σε μια πρώτη ανάγνωση έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί. Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, επιστρέφει ο Σαββίδης, δεν έδειξε προθέσεις ο Αναστασιάδης, που λογικά θα κάνει αλλαγές.

Δε χάνει η Λάτσιο στο Μιλάνο

Μεταφερόμαστε στην Ιταλία όπου από το σούπερ ματς Μίλαν – Λάτσιο επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 1.80. Με νέο προπονητή τον Στέφανο Πιόλι ξεκίνησε τη φετινή σεζόν η Λάτσιο, η οποία ρίχνεται με τη μία στα βαθιά στο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Την περασμένη σεζόν οι πρωτευουσιάνοι, αν και ξεκίνησαν καλά, κατέλαβαν την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα συλλέγοντας 56 βαθμούς, ένα λιγότερο από την αποψινή αντίπαλό τους. Στο Κύπελλο Ιταλίας έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα τροπαιούχο Νάπολι. Πούλησαν τον Ερνάνες στην Ίντερ τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 15.000.000 ευρώ, κενό το οποίο ουσιαστικά δεν κάλυψαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Απέκτησαν τον Ντε Βριλ από τη Φέγενορντ έναντι 7.500.000 ευρώ μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας για την Εθνική Ολλανδίας, τον Μπράφχεϊντ από τη Χόφενχαϊμ, τον Παρόλο από την Πάρμα, τον Μπάστα από την Ουντινέζε, τον Κακουτά από την Τσέλσι και τον Πόστιγκα από τη Βαλένθια. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η αποψινή αναμέτρηση της Λάτσιο στην έδρα της Μίλαν, εκεί που έχει σημειώσει μόλις μία νίκη στις τελευταίες 24 αναμετρήσεις που έχει δώσει. Την προηγούμενη βδομάδα ξέσπασε κόντρα στη Μπασάνο για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ για τους «λατσιάλι» πέτυχαν οι Καντρέβα, Κειτά (Χ2), Ντε Βριλ, Παρόλο, Μπάστα και Κλόσε.

Κρατάει η Κρισιούμα με αντίπαλο τη Σπορτ Ρεσίφε

Από τη Βραζιλία επιλέγουμε το Χ2 της Κρισιούμα με αντίπαλο τη Σπορτ Ρεσίφε σε απόδοση 2.05. Τις ελπίδες της για να συμμετάσχει στο Κόπα Σουνταμερικάνα αναπτέρωσε η Κρισιούμα που για την προκριματική φάση νίκησε με 2-1 εντός έδρας τη Σάο Πάολο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα πάντως έχει μείνει επτά αγωνιστικές δίχως νίκη με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού ισοβαθμώντας με την Παλμέιρας. Ακολουθεί τακτική Κορίνθιανς με σύστημα 4-2-2-2 έχοντας στη γραμμή κρούσης της, τους Σιλβίνιο και Λούκα, ενώ εκτός αποστολής έμειναν με τραυματισμό οι Ντονάτο, Μίκαελ, Λόπες και Κόστα.

Στήριγμα η Τολούκα

Στο Μεξικό ξεχωρίζει ο «Άσσος» της Τολούκα με αντίπαλο τη Βερακρούζ σε απόδοση 1.84. Η Τολούκα προέρχεται από πέντε σερί νίκες επί της Βερακρούζ (δύο εντός και τρεις εκτός έδρας), έχοντας σκοράρει από δύο γκολ και πάνω στα 4/5 ματς. Ολοκληρώνεται, με τις δύο σημερινές αναμετρήσεις, η 7η αγωνιστική για τη φετινή Απερτούρα στο Μεξικό. Η Τολούκα φιλοξενεί τη Βερακρούζ, επιζητώντας μία νίκη-βάλσαμο μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» της περασμένης αγωνιστικής από τη Σάντος Λαγκούνα. Το ατυχές 3-0 αποτέλεσε, βέβαια, το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα στην τελευταία επτάδα αγώνων των γηπεδούχων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (4-2-1). Μιλώντας καθαρά με όρους πρωταθλήματος, η Τολούκα «τρέχει» σερί 2-2-2 στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Σάντος Λαγκούνα πιθανώς να επιφέρει αλλαγές προσώπων στην αμυντική γραμμή, όμως ταυτόχρονα οι Πάμπλο Βελάσκες και Λούκας Λόμπος έχουν «κλειδωμένη» τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Με χάντικαπ η Βιγιαρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Από την Ισπανία κρατάμε το +1 της Βιγιαρεάλ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα σε απόδοση 1.91. Το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Βιγιαρεάλ. Αν η Βιγιαρεάλ ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά. Στο «Μαδριγάλ» η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, επιθυμώντας να «σπάσει» μία πολύ αρνητική παράδοση. Τα «κίτρινα υποβρύχια» έχουν υποστεί τέσσερις ήττες στις τελευταίες πέντε εντός έδρας συναντήσεις με τους «μπλαουγκράνα», στοιχείο που έχει πληγώσει τον εγωισμό τους. Η ομάδα του Μαρθελίνο, ο οποίος τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «οι παραδόσεις είναι για να σπάνε», βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έχοντας πετύχει στην πρεμιέρα το διπλό επί της Λεβάντε με 0-2. Στο Γιουρόπα Λιγκ η Βιγιαρεάλ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αστάνα, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους με δύο εμφατικές νίκες επί των Καζάκων (0-3 και 4-0 αντίστοιχα). Ως εκ τούτου, θα υποδεχθεί με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία την Μπαρτσελόνα στο σημερινό ματς.

Νίκη για Αργεντινή, Under στο Βραζιλία – Ιράν

Περνάμε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Προγνωστικά Μουντομπάσκετ όπου σήμερα το δυνατό σημείο είναι το Under 146.5 στο Βραζιλία – Ιράν σε απόδοση 1.83. Η Βραζιλία έκανε τη μεγάλη νίκη επί της Γαλλίας που της άνοιξε τον δρόμο για καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο Α’. Το Ιράν δεν μπορούσε να αντιδράσει στις ορέξεις των Ισπανών αλλά γενικά έπαιξε καλά. Βραζιλία και Ιράν έδωσαν φιλικό πριν μια εβδομάδα με την Βραζιλία να επικρατεί με 92-52. Κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί αλλά και πάλι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Ιρανούς να κρατήσουν το +19.5 αφού η Βραζιλία έχει πολύ δυνατά ψηλά κορμιά που μπορούν να εκμηδενίσουν τον Χαντάντι. Επιλογή το Under 146.5 ανάμεσα σε δύο γενικά αμυντικές ομάδες. Έχουν και οι δύο τα προβλήματά τους στην επίθεση και λογικά το σκορ θα πάει χαμηλά. Ακόμα και με το παράδοξο 92-52 το Under επαληθεύθηκε.

Στον αγώνα Αργεντινή – Κροατία θα πάμε με τους Λατινοαμερικάνους σε απόδοση 2.20. Έχουμε ένα ζεύγος μεταξύ δύο παραδοσιακών δυνάμεων του παγκοσμίου μπάσκετ. Η πρεμιέρα ήταν εντελώς αντίθετη για τους δύο. Η Αργεντινή έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ ενώ η Κροατία ήταν απαράδεκτη και της άξιζε να ηττηθεί από τις Φιλιππίνες. Οι εταιρίες στοιχημάτων έχουν δώσει outsider του αγώνα την Αργεντινή με τα δεδομένα που είχαν πριν την έναρξη, χωρίς καν να κοιτούν την πρεμιέρα.

Η χημεία και το πάθος αυτής της ομάδας είναι άξια θαυμασμού από όλο τον κόσμο και οι Κροάτες θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουν σήμερα. Στο 2.20 επιλέγουμε την Αργεντινή αφού εκεί μας ωθεί η εικόνα των δυο ομάδων από την πρώτη μέρα. Αν αλλάξει εντελώς η Κροατία μέσα σε 24 ώρες, θα το δούμε στο παρκέ.

Τέλος από την αναμέτρηση του ομίλου της Εθνικής κρατάμε το Over 152 πόντους στην αναμέτρηση Σενεγάλη – Πουέρτο Ρίκο σε απόδοση 1.90. Ζεύγος που προέρχεται από συντριβές στην πρεμιέρα. Το Πουέρτο Ρίκο πρέπει να αποδείξει γιατί είναι η τέταρτη ομάδα του ομίλου και έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί. Οι Σενεγαλέζοι όσο δέχτηκαν ακραία πίεση από την Ελλάδα δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Όταν η Ελλάδα χαλάρωσε η Σενεγάλη συμπεριφέρθηκε ωραιότατα στην επίθεση. Όπως χθες χαλάρωσε την άμυνά της η Ελλάδα έτσι είναι πάντα το Πουέρτο Ρίκο. Η άμυνά του είναι παιδική και θα πάει να πάρει τον αγώνα με την επίθεση αφού και η Σενεγάλη δεν είναι κανένα αμυντικό θηρίο. Η Σενεγάλη αν και δεν έχει καλό μακρινό σουτ, έχει δυνατά κορμιά που μπαίνουν εύκολα στη ρακέτα. Επιπλέον όλοι οι αθλητές είναι εύστοχοι στις βολές. Μπορούν να κάνουν μια καλή επίδοση στην επίθεση ώστε να βγει το Over 152. Αυτό είναι και η επιλογή μας, Over 152.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected