Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (2-1) Ανατροπή στο 90′ και στο 94′!

232908

Τι κι αν έχανε μέχρι το 90’; Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… παναθηναϊκή ψυχή στις καθυστερήσεις και με τεράστια ανατροπή (μέσα σε τρία λεπτά) έφερε τα πάνω-κάτω και νίκησε τον Πανιώνιο με σκορ 2-1!

Ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε τον Νταβίντ Μέντες αντί του προερχόμενου από τραυματισμό Γιώργου Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας και τους Μλάντεν Πέτριτς, Βίκτωρα Κλωναρίδη στη γραμμή κρούσης, ενώ ο Δημήτρης Τερεζόπουλος χρησιμοποίησε τους Δημήτρη Κολοβό και Δημήτρη Χατζηησαΐα, οι οποίοι απουσίασαν από το ματς της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, ρίχνοντας το βάρος στη δεξιά πτέρυγα, αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Πανιώνιος άρχισε να ξεμυτίζει από την περιοχή του και να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση με τους Βασίλη Μπούζα, Ολιβιέ Μπουμάλ.

Σταδιακά, οι “πράσινοι” ανέβασαν το ποσοστό κατοχής επειδή ο Ζέκα οπισθοχώρησε, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των “κυανέρυθρων” απέκοψε τον, κατά τ’ άλλα στατικό, Πέτριτς από τους συμπαίκτες του (προς τα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Κλωναρίδης αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ).

Ένα σουτ του Ντάνιελ Πράνιτς στο 51ο λεπτό αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία του “τριφυλλιού” μετά από τη φάση του 1ου λεπτού, ενώ ο Αναστασίου παρέμεινε πιστός στο 4-3-3 μετά και την είσοδο του Νίκου Καρέλη στο 54ο λεπτό.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι ο Πανιώνιος θωρακιζόταν για να κρατήσει το “μηδέν”. Από το 60ό λεπτό κι έπειτα οι “πράσινοι” απείλησαν αρκετές φορές από τη δεξιά πλευρά αλλά ούτε ο Πέτριτς ούτε ο Μέντες κατάφεραν να σκοράρουν.

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου φλέρταρε με την ήττα από τον Πανιώνιο, αφού στο 85ο λεπτό ο Χρήστος Τασούλης διήνυσε το μισό γήπεδο και ο αμαρκάριστος Ολιβιέ Μπουμάλ σούταρε αμαρκάριστος, έπειτα από απόκρουση του Στέφανου Κοτσόλη σε σουτ του Απόστολου Γιάννου.

Η άδεια Λεωφόρος και η απουσία του Μάρκους Μπεργκ δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη νέα κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν και ο Πέτριτς βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας την πρώτη νίκη πρωταθλήματος στο “τριφύλλι”.

Στα τελευταία λεπτά οι “πράσινοι” έπαιξαν με τρεις αμυντικούς και, παράλληλα, με τη φωτιά, καθώς ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης βγήκε δύο φορές στην κόντρα μετά το γκολ της ισοφάρισης, όμως η μπίλια έκατσε στο… πράσινο.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (82′ Μπούι), Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (54′ Καρέλης), Πέτριτς, Κλωναρίδης (76′ Ατζαγκούν).

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Χατζηησαΐας, Παντίδος, Πάνος, Σιώπης (68′ Γκίνη), Μητρόπουλος, Μπούζας (83′ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (77′ Φούντας), Γιάννου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected