Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου (0-1) Δύσκολο το έργο για Μουλόπουλο (vid)

056af28c4c07adfda58045e019de5997_LΤεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου (1-0) επί της Λάρισας μέσα στο «Αλκαζάρ», για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας – Το γκολ του Νικολιά στο 85′ έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Μαγνησίας

Νίκη-μισή πρόκριση αλλά και τεράστια επικράτηση γοήτρου για τον Ολυμπιακό Βόλου ο οποίος επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για την Α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Νίκου Παντελή με εξαιρετική αμυντική λειτουργία περίμενε την κατάλληλη στιγμή και κατάφερε πέντε λεπτά πριν το τέλος να «παγώσει» το κατάμεστο γήπεδο των «βυσσινί», χάρη στο γκολ του Νικολιά που της χάρισε τη νίκη.

Οι φίλοι της Λάρισας, από την πλευρά τους, έκαναν το… χρέος τους και γέμισαν το γήπεδο. Αποδοκίμασαν έντονα τον Αχιλλέα Μπέο που βρέθηκε στο «Αλκαζάρ» μαζί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά έφυγαν τελικά πικραμένοι από το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να μην επιτρέψει στη Λάρισα να παραβιάσει την εστία του, έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος κατάφερε να νικήσει με ένα εξαιρετικό γκολ που προήλθε από την προσωπική ενέργεια του Μπιτάνγκ και τη βολίδα του Νικολιά!

«Φωτιά» και μάχες

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε, ήταν η ένταση. Τόσο στην εξέδρα, όσο και στον αγωνιστικό χώρο τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Οι δυνατές μονομαχίες, οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή της αναμέτρησης και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ντέρμπι, συνέθεσαν το σκηνικό στο «Αλκαζάρ». Οι φίλοι της Λάρισας από την πλευρά τους, έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι «βυσσινί» σε όλη τη διάρκεια του ματς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν και θέλησαν να φτιάξουν φάσεις με κύριους εκφραστές τους Σουάνη και Αναστασάκο, όμως, δεν τα κατάφεραν. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη και έφτιαξε ευκαιρίες με τους Μπιτάνγκ, Κούτσι αλλά και τον Νικολιά που αντικατέστησε τον Μέτσα ένα τέταρτο πριν το φινάλε. Στο 85’, ο τελευταίος πήρε την ασίστ από τον Μπιτάνγκ για να διαμορφώσει το τελικό 0-1. Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του ματς ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου πανηγύρισαν μπροστά στη Θύρα 1 όπου ήταν οι οπαδοί τους, μαζί με τους οποίους ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος.

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορς (76′ Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49′ Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67′ Δεινόπαπας)

Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσι, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μέζα (91′ Ζέρης), Μπιτάνγκ, Μαρτίνεθ (55′ Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80′ Διαμαντόπουλος)

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected