Κατηγορίες
BET

Betarades.gr – Με φόρα η Ελλάδα, κρατάει η Ανγκόλα

carrusel2_mundobasket_600Με στόχο την πρώτη θέση στον όμιλο που θα τις επιστρέψει να διασταυρωθεί με θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο θα επιδιώξει σήμερα κόντρα στην Αργεντινή (23:00 OTESPORT 3, ANT1) η Εθνική Ελλάδος. Τα παιδιά του Φώτη Κατσικάρη απέδειξαν με την εμφάνισή τους κόντρα στην Κροατία πως δεν είναι μόνο για τα… εύκολα και παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ έκαναν το 4Χ4. Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, ενώ στο ποδοσφαιρικό κουπόνι τη «μερίδα του λέοντος» έχουν και σήμερα τα φιλικά των Εθνικών ομάδων.

Ματσάρα κόντρα στην Αργεντινή

Αρχίζουμε με τον αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Αργεντινή όπου δε θα ρισκάρουμε να δώσουμε πριν γίνουν όλα τα παιχνίδια του ομίλου, κάποια πρόβλεψη. Η πρωτιά είναι πολύ σημαντική γιατί μέχρι έναν ενδεχόμενο ημιτελικό αποφεύγεται η γηπεδούχος και πανίσχυρη Ισπανία. Επίσης και με την τρίτη θέση στον όμιλο αποφεύγεται η Ισπανία μέχρι τον ημιτελικό. Για την τελική κατάταξη πολλά εξαρτώνται από τους αγώνες που διεξάγονται νωρίτερα Κροατία-Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη-Φιλιππίνες. Αν η Κροατία και Σενεγάλη έχουν κερδίσει και νικήσει Ελλάδα τότε η Αργεντινή είναι δεύτερη. Αντίστοιχα αν ηττηθεί η Ελλάδα τότε η Ελλάδα είναι δεύτερη. Με ήττα Σενεγάλης και νίκη Κροατίας τότε η Ελλάδα με νίκη βγαίνει πρώτη και η Εθνική Αργεντινής τρίτη ενώ με ήττα η Ελλάδας τερματίζει δεύτερη και η Αργεντινή πρώτη. Αν η Κροατία ηττηθεί τότε ο νικητής του αγώνα βγαίνει πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος. Όπως βλέπουμε για να ποντάρουμε κάτι πρέπει να γνωρίζουμε τα προηγούμενα αποτελέσματα. Αν θέλουν και οι δύο τη νίκη τότε θα γίνει φοβερό παιχνίδι. Αν η νίκη Ελλάδας της δίνει την πρώτη θέση και δίνει την τρίτη στη Αργεντινή δεν θα προξενήσει έκπληξη αν ο κόουτς Λάμας αφήσει έξω για πολύ χρόνο τους Σκόλα, Πριτζιόνι και Νοσιόνι. Αναμονή λοιπόν.

Over στους πόντους του Κόπονεν

Από τον αγώνα Φινλανδία – Νέα Ζηλανδία προκύπτει το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Over 16 στους συνολικούς πόντους του Πέτερι Κόπονεν σε απόδοση 1.87. Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία έχουν μείνει στην ουρά του ομίλου Γ με ρεκόρ 1-2. Χθες η Νέα Ζηλανδία έμεινε ζωντανή ενώ η Φινλανδία αυτοκτόνησε. Έχουν λοιπόν και οι δύο την ανάγκη για νίκη σήμερα ώστε να φτάσουν στις δύο νίκες και να περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Τουρκία-Δομινικανή Δημοκρατία. Ξεκινάμε με τη δεδομένη ήττα της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ που την αφήνει στο 2-3 ρεκόρ. Αν η Φινλανδία κερδίσει και κερδίσει και η Τουρκία τότε η Φινλανδία προκρίνεται. Αν κερδίσει και ηττηθεί η Τουρκία τότε πάλι προκρίνεται. Αν νικήσει η Νέα Ζηλανδία και νικήσει η Τουρκία τότε προκρίνεται η Νέα Ζηλανδία. Αν νικήσει και ηττηθεί η Τουρκία τότε προκρίνεται πάλι. Επομένως η Νέα Ζηλανδία με νίκη περνάει σίγουρα. Αναμένεται πολύ μεγάλο παιχνίδι μεταξύ δύο παρόμοιων ομάδων που θα κριθεί από τις προσωπικότητες των Κοπόνεν και Πένι. Από τα ειδικά παιχτών που προσφέρει ο Stoiximan προκύπτει επιλογή στοιχήματος. Όπως αναφέρθηκε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Φινλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας μέχρι τώρα θα πρέπει να «μιλήσουν» τα μεγάλα ονόματα των δύο ομάδων. Ο Πέτερι Κόπονεν ως φυσικός ηγέτης της Φινλανδίας έχει ανεβάσει ρυθμούς στα τελευταία παιχνία. Μετά τους 12 πόντους της πρεμιέρας με τις ΗΠΑ σκόραρε 14 με την Ουκρανία, 23 με την Δομινικανή Δημοκρατία και 17 χθες με την Τουρκία. Σήμερα το όριο πόντων του προσφέρεται στους 16 πόντους. Μια ανάλογη παρουσία με τις δύο τελευταίες πρέπει να κάνει για να επαληθεύσει το Over. Άλλωστε χωρίς καλό Κόπονεν είναι πολύ πιθανό η ομάδα να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής αύριο για την πατρίδα. Επιλογή το Over 16 πόντοι του Πέτερι Κόπονεν.

Κρατάει το χάντικαπ η Ανγκόλα

Από τον αγώνα Αυστραλία – Ανγκόλα θα πάμε με το +11.5 των Αφρικανών σε απόδοση 1.90. H Εθνική Αυστραλίας έχει προκριθεί στην επόμενη φάση και θα περιμένει να μάθει την τελική της θέση μέχρι το βράδυ αφού εξαρτάται από τον αγώνα Λιθουανία-Σλοβενία. Η Ανγκόλα κυνηγάει κάποιες ελάχιστες ελπίδες και όπως είδαμε χθες με τη Σλοβενία το παλεύει. Η Αυστραλία δεν μπορεί να τερματίσει πρώτη στον όμιλο λόγω της ήττας 80-90 από της Σλοβενία και της δικής της απώλειας διαφοράς με τη Λιθουανία που είχε φτάσει μέχρι τους 19 πόντους. Αν η Αυστραλία νικήσει και η Λιθουανία ηττηθεί τότε είναι δεύτερη. Αν νικήσει και η Λιθουανία νικήσει μέχρι και 13 πόντους είναι τρίτη. Επίσης αν η Αυστραλία νικήσει και η Λιθουανία νικήσει μέχρι 3 πόντους είναι δεύτερη. Φυσικά αν ηττηθεί η Αυστραλία είναι τρίτη. Η θέση που βολεύει την Αυστραλία είναι η τρίτη γιατί αποφεύγει τις ΗΠΑ μέχρι έναν πιθανό ημιτελικό Σε αυτά τα σενάρια μπαίνει και η Ανγκόλα η οποία θέλει μόνο νίκη και ήττα του Μεξικού, τέσσερις ώρες αργότερα, από την Κορέα για να προκριθεί στην φάση των. Αξίζει ποντάρισμα στην Ανγκόλα με +11.5 αφού όλοι θα βολευτούν. Το βασικό είναι ότι η Αυστραλία δεν θα έχει ιδέα για τον αγώνα Λιθουανία-Σλοβενία και ίσως θελήσει να ξεκαθαρίσει την θέση της νωρίς-νωρίς. Επιλογή η Ανγκόλα +11.5.

Οver στο Λιθουανία – Σλοβενία

Τέλος από το σούπερ ντέρμπι μεταξύ Λιθουανίας και Σερβίας επιλέγουμε το Over 154 πόντους σε απόδοση 1.90. Το τρίτο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου Δ που θα κρίνει την τελική κατάταξη. Η Λιθουανία θέλει νίκη με 9 πόντους διαφορά τουλάχιστον για να τερματίσει πρώτη και να αποφύγει τις ΗΠΑ μέχρι έναν ενδεχόμενο ημιτελικό. Με νίκη της Λιθουανίας από 4 μέχρι 8 πόντους τερματίζει πρώτη η Σλοβενία και δεύτερη η Λιθουανία. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα η Λιθουανία θα πέσει στην τρίτη θέση μόνο αν η Αυστραλία νικήσει το μεσημέρι την Ανγκόλα. Προφανώς ο αγώνας είναι πάρα πολύ κρίσιμος ανάμεσα σε δυο πολύ ποιοτικές ομάδες. Η Σλοβενία έχει δείξει καλύτερη εικόνα και αξίζει η νίκη της σε αποδόσεις πάνω από 2 όμως βολεύεται και με ήττα μικρής διαφοράς. Ωραίο μπάσκετ αναμένεται να παίξει οπότε είναι καλή επιλογή το Over 154 που θα ενισχυθεί εφόσον πάμε στην κατάσταση βολών στα τελευταία λεπτά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected