Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – “Σέντρα” αύριο με 9 ματς!

P1120863Πρεμιέρα στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες της Ημαθίας το Σάββατο (6/9), με τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Στις 17.00μμ 18 ομάδες της ΕΠΣΗ, έξι μήνες μετά τον τελικό της περσινής σεζόν που έστεψε Κυπελλούχο την ΑΕ Καψόχωρας, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε νοκ-άουτ αγώνες σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δουν στην πράξη τα αποτελέσματα της δουλειάς τους κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία.

δείτε στιγμιότυπα από τον περσινό δραματικό σε εξέλιξη τελικό :

Το pre game των αυριανών αναμετρήσεων

ΑΣ Ειρηνούπολης – Δόξα Νάουσας : Αντίπαλοι πέρσι στο πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής (3-0, 2-1) αλλά και αρκετές φορές κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη έχει ενισχυθεί εντυπωσιακά στο μεταγραφικό παζάρι (δείτε εδώ όλες τις μεταγραφές της Α1) και είναι εκ των φαβορί για την είσοδο στα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική. Για τους γηπεδούχους το αυριανό παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικά μέρος της προετοιμασίας καθώς οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Κασαπίδη (αντικατέστησε φέτος τον Βαγγέλη Μίσκο) δύσκολα θα μπορέσουν να κοντράρουν τους γηπεδούχους.

Απόλλων Λυκογιάννης – Άτλας Ζερβοχωρίου : Ενδιαφέρον παιχνίδι στη Νέα Λυκογιάννη, όπου η ομάδα του Νίκου Ανάστου (παρέμεινε στο πόστο του και φέτος) υποδέχεται το σύνολο του Γιώργου Σπυριδωνίδη, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα μέχρι στιγμής φιλικά προετοιμασίας. Οι “κυανόλευκοι” θα αγωνιστούν με στόχο την έκπληξη και παρά τη βαριά “φιλική” ήττα της Πέμπτης (4/9) κόντρα στην Ελπίδα Μονοσπίτων (1-5) θα τα δώσει όλα για την πρόκριση. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” επιδιώκουν απλά να κάνουν το…χρέος τους και να προκριθούν σε έναν θεσμό που πέρσι κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά.

Νηρέας Βέροιας – Μακεδονικός Πλατάνου : Ντέρμπι της Α2 Ερασιτεχνικής στο γήπεδο της Μέσης, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν και στο πρωτάθλημα. Αντώνης Λυμούσης και Γιάννης Βασιλειάδης προσπάθησαν στις προπονήσεις να δώσουν έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας τους πόσο σημαντική (κυρίως για το πρεστίζ) θα ήταν μία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ιδιαίτερα ενισχυμένοι οι φιλοξενούμενοι στο μεταγραφικό παζάρι (δείτε εδώ τα πάρε δώσε της Α2), σε μία επανάληψη της αναμέτρησης για τα προημιτελικά του θεσμού την περίοδο 2012-2013.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Νίκη Αγκαθιάς : Διαφορά δύο κατηγοριών ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς οι φιλοξενούμενοι αποτελούν μία εκ των τριών ομάδων της Β Ερασιτεχνικής που δήλωσαν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών (η συμμετοχή για τις συγκεκριμένη κατηγορία ήταν προαιρετική). Οι “κιτρινόμαυροι” του Δημήτρη Γιουρόπουλου (επέστρεψε στον πάγκο μετά από ένα χρόνο) προβλημάτισαν στα τελευταία φιλικά, ωστόσο αγωνίστηκαν με εκάστοτε απουσίες που δεν επέτρεψαν στον νεαρό προπονητή να δει αυτά που ήθελε. Ιδιαίτερα ενισχυμένη για τα δεδομένα της κατηγορίας η Νίκη (στον πάγκο φέτος ο εκτελών χρέη προέδρου, Μπάμπης Καψάλης), που θα παλέψει με όλες τις τις δυνάμεις αύριο για την έκπληξη.

ΜΑΣ Βεργίνα – Ατρόμητος Διαβατού : Ένα ντέρμπι από τα παλιά στη Βεργίνα, με τις δύο ομάδες ωστόσο να τις χωρίζουν δύο κατηγορίες. Οι γηπεδούχοι, που φέτος ξεκινούν ουσιαστικά από την αρχή με νέους προπονητές (Πασχάλη Μελιόπουλο και Ηλία Μητρόπουλο) και με πολλές και εντυπωσιακές προσθήκες, υποδέχονται τον Ατρόμητο, σε μία αναμέτρηση που ξυπνά αναμνήσεις από τα όμορφα χρόνια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπου τα γήπεδα ήταν ασφυκτικά γεμάτα και ο κόσμος τα περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Για την έκπληξη θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δήλωσαν στο Κύπελλο με στόχο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Ένας από αυτούς είναι και ο Ατρόμητος, ο οποίος φέτος κατάφερε να διατηρήσει τον κορμό και με προπονητικό δίδυμο τους Κώστα Παγγούρα και Μάκη Σπανό, να πορευτεί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με μοναδικό στόχο την καθιέρωση των “κυανολεύκων” στις μεγάλες δυνάμεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας.

Ελπίδα Μονοσπίτων – ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας στα Μονόσπιτα, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντίπαλες ξανά μετά την περσινή περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής (0-1, 2-3). Άργησε αλλά τελικά κατάφερε να ενισχυθεί η γηπεδούχος Ελπίδα, εντάσσοντας μάλιστα στο δυναμικό της παίκτες (δείτε εδώ) που παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρική τους ηλικία, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τη φετινή σεζόν. Πολύ ενισχυμένος από την άλλη πλευρά και ο ΓΑΣ, που κατάφερε να διατηρήσει τον περσινό κορμό και να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν στο φετινό “μαραθώνιο” της Α1 Ερασιτεχνικής.

ΑΕΠ Βέροιας – Ακαδημία Βέροιας : Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αυριανής πρεμιέρας του Κυπέλλου, με δύο ομάδες με πρόσφατο (κοινό) παρελθόν από τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα (διοικητικά και αγωνιστικά). Οι Πόντιοι, που φέτος ξεκινούν μία νέα προσπάθεια με καινούρια διοίκηση και προπονητή (Κώστας Μουρτζίλας) αλλά και ανανεωμένο ρόστερ, υποδέχονται στο γήπεδο της Ραχιάς την ιδιαίτερα ενισχυμένη φέτος Ακαδημία του Τάσου Ανθυμιάδη, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Αναμένεται μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και καιρού επιτρέποντος, θα προσελκύσει αρκετό κόσμο για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΑΟ Μαρίνας : Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και στη Νικομήδεια, όπου η τοπική Νέα Γενεά υποδέχεται τον νεοφώτιστο στην Α2 Ερασιτεχνική, ΑΟ Μαρίνας. Οι “κίτρινοι”, που φέτος πραγματοποίησαν στροφή 360 μοιρών όσον αφορά τη συγκρότηση του ρόστερ, αποφάσισαν φέτος να εμπιστευτούν ποδοσφαιριστές από τη γύρω περιοχή και κυρίως νεαρούς σε ηλικία. Η περσινή κακή πορεία στην Α1 σε συνδυασμό με τις τάσεις φυγής πολλών παικτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έφεραν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, ωστόσο κατάφεραν με ομαδική προσπάθεια να λειτουργήσουν και πάλι τον σύλλογο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βασίλη Μισαηλίδη αναμένεται να παίξει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και παρά τις μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά, δείχνει πως έχει την ποιότητα να αντεπεξέλθει στον φετινό “μαραθώνιο”

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Αλλαγή σκηνικού φέτος για τις δύο ομάδες, καθώς οι “ασπρόμαυροι” θα αγωνίζονται μία κατηγορία παρακάτω. Παρά το γεγονός πως δύο χρόνια πριν να στέφθηκαν πρωταθλητές, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη, που έφερε την ομάδα από το Νεόκαστρο στην Α2 Ερασιτεχνική. Μάλιστα, κινδύνεψε να τεθεί σε αδράνεια φέτος, ωστόσο συγκροτήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή και προετοιμάζεται για τη δύσκολη συνέχεια. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι φαντάζουν ως μία από τις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, τόσο για το γεγονός πως κράτησαν αναλλοίωτο τον περσινό κορμό όσο και για το ότι φανέρωσαν από τα φιλικά κιόλας πως είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος.

δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected