Κατηγορίες
Αθλήματα

Τένις – Απίστευτη ανατροπή από Φέντερερ! (vid)

pegasus_LARGE_t_1041_106346793Έχανε με 2-0 σετ και στο τέταρτο ο αντίπαλός του είχε διπλό match point. Οποιοσδήποτε άλλος τενίστας θα είχε «παραδοθεί». Όχι όμως, ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο «βασιλιάς», απέδειξε για μία ακόμα φορά γιατί είναι κορυφαίος και ανέτρεψε σκορ και δεδομένα στον προημιτελικό του US Open κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς, παίρνοντας επική πρόκριση για την 4άδα με 4-6 3-6 6-4 7-5 6-2.

Ο Ελβετός, που κυνηγά το ιστορικό ρεκόρ των 18 τίτλων σε grand slam, έχασε τα δύο πρώτα σετ χωρίς να το καταλάβει και στο τέταρτο είδε στον πίνακα το 15-40 υπέρ του Γάλλου.

«Ήμουν πίσω στο σκορ και δεν αισθανόμουν καλά. Σκέφτηκα πως… εδώ είμαστε. Αυτός είναι ο τελευταίος πόντος φίλε μου, είπα στον εαυτό μου. Πάλεψέ το, μην χάσεις μπαλιά και άσε τον άλλον να την χάσει», είπε αμέσως μετά ο Φέντερερ.

Και πρόσθεσε: «Σέρβιρα καλά, έμεινα στο ματς και με κάποιον τρόπο το γύρισα. Στο πέμπτο σετ ένιωθα πλέον πολύ καλά. Έπαιζα όλο και καλύτερα όσο πήγαινε το παιχνίδι. Είναι σπουδαίο συναίσθημα».

Αυτή είναι η ένατη φορά στην καριέρα του που χρειάζεται να «επιστρέψει» από το 0-2. Τελευταία φορά του είχε… συμβεί στον τρίτο γύρο του Wimbledon το 2012 και πάλι με έναν Γάλλο, τον Ζουλιέν Μπενετό.

Απέναντι στον Μονφίς, που παρά την υπερπροσπάθεια, «πλήρωσε» τα λάθη και την απειρία του, ο Φέντερερ πανηγύρισε την 8η νίκη του σε 10 αναμετρήσεις, κάνοντας το 4/4 σε grand slam. Γενικά, ήταν η 72η νίκη του στο Flushing Meadows, η 279η σε grand slam και η 977η στην καριέρα του!

Ο Ελβετός, που επιστρέφει στα ημιτελικά του US Open μετά από τρία χρόνια, θα αντιμετωπίσει τον Μαρίν Τσίλιτς ο οποίος απέκλεισε τον Τόμας Μπέρντιχ με 6-2 6-4 7-6(4). Ο 25χρονος Κροάτης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά όποτε συναντά τον Φέντερερ (πέντε φορές έως τώρα) χάνει…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected