Κατηγορίες
Αθλήματα

Φίλιππος Βέροιας – Μετά από μία τετραετία και πάλι ψηλά!

tzouvΓια πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, ο Φίλιππος Βέροιας παρουσιάζεται ως μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην φετινή Α1 Ανδρών. Τελευταία σεζόν που οι Βεροιώτες πλησίασαν με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις ήταν την περίοδο 2010-2011 όπου και κατέλαβαν την 5η θέση. Έκτοτε τα επόμενα τρία χρόνια μάχονταν για την παραμονή στην κατηγορία, μην καταφέρνοντας να ξεπεράσουν την 7η θέση.

Η επιστροφή σπουδαίων παικτών όπως οι Σανίκης, Δεληγιάννης, ο ερχομός του Βόσνιου πίβοτ Βράζαλιτς, η παραμονή των έμπειρων Μπαντή, Παπαδόπουλου, αλλά και μία φουρνιά ταλαντούχων αθλητών (Δομπρής, Ζλατάνος, Μιχαηλίδης) που είναι βασικά στελέχη της Εθνικής Νέων, συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό ρόστερ.

Ο προπονητής του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ για την φετινή χρονιά :

«Κάνουμε μια καινούργια αρχή. Θέλουμε να παντρέψουμε την εμπειρία των παλιών και το ταλέντο των νέων. Θέλουμε να φέρουμε τον Φίλιππο εκεί που ήταν παλιά. Αυτό προϋποθέτει όμως ηρεμία, υπομονή και δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Χρειαζόμαστε σταθερά βήματα».
Όσο για τους στόχους της ομάδας: «Τρία χρόνια η ομάδα πάλευε για παραμονή, οπότε το να συζητάμε για τετράδες και τίτλους δεν είναι σωστό. Θέλουμε να επαναφέρουμε την νοοτροπία νικητή και πρωταθλητισμού στην ανδρική ομάδα. Αυτό πρέπει να το χτίσουμε ξανά από την αρχή. Ένας εφικτός και συνάμα ρεαλιστικός στόχος είναι η πρώτη εξάδα».

Για το ποιες ομάδες είναι φαβορί για την τετράδα και τους συσχετισμούς δυνάμεων είπε: «Σίγουρα τα πρώτα ματς της σεζόν θα είναι σημαντικά, όπως και η διάρκεια της κάθε ομάδας. Οπότε ότι και να πούμε από τώρα είναι παρακινδυνευμένο. Φαίνεται βάσει των κινήσεων που έχουν γίνει ότι Διομήδης, ΠΑΟΚ, Ποσειδώνας έχουν τον πρώτο λόγο για τις τρεις πρώτες θέσεις. Η 4η θέση θεωρό ότι είναι ανοιχτή για πολλές ομάδες. Ο Φοίβος έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές και έχει ενισχυθεί, ενώ ερωτηματικά παραμένουν Δούκας και ΑΕΚ. Πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα και το νέο σύστημα θα δώσει μία άλλη φρεσκάδα και νότα στην κατηγορία».

Για το τουρνουά «Στέφανος Οικονομόπουλος» που αρχίζει αύριο ο προπονητής των Βεροιωτών σχολίασε: «Θα μας βοηθήσει πολύ όλες τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Χρειαζόμασταν ένα τουρνουά αυτού του επιπέδου, δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα τιμούμε την μνήμη ενός ανθρώπου που αφιέρωσε την ζωή του στο χάντμπολ και τον Φίλιππο».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected