Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Οι τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι τρεις αναμετρήσεις που περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Φωστήρας, Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλής Ψαχνών συνεχίζουν στους ομίλους και το Imathia Sports News σας παραθέτει τα ρεπορτάζ των αγώνων :

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα  2-1

b56b087cc41a73ac2fe5616da7e11a69_L

Την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Απόλλων που νίκησε 2-1 την Καλλιθέα στη Ριζούπολη σ’ ένα ματς που όλα τα γκολ σημειώθηκαν από το 80′ και μετά

Ο πρώτος αγώνας είχε λάβει χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και είχε ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες ισόπαλες  (1-1). Γι’ αυτόν τον λόγο οι δύο αντίπαλοι παρουσιάστηκαν επιφυλακτικοί στη ρεβάνς της Ριζούπολης.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά στο 30′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπριλάκη.

Στην επανάληψη και όσο κυλούσε ο χρόνος, η Καλλιθέα ανοίχτηκε ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 78′ ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε στο γήπεδο τον Ανγκούλο…

Πέντε λεπτά αργότερα ο άσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» άνοιξε το σκορ με πλασέ. Στο 89′ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» την πρόκριση με… δράστη τον Γκονζάλες.

Η Καλλιθέα δεν τα παράτησε και πέτυχε το γκολ της τιμής στο 95′ με τον Πίκολο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω και ο Απόλλων Σμύρνης πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λαγού.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Κωστένογλου): Πίτκας, Κυριάκος, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Χατζής, Γκονζάλες, Φαρινόλα (46′ Βάντερσον), Νανία, Αλίπιο (46′ Λαγός), Κυβελίδης (78′ Ανγκούλο)

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος, Λεβέντης (75′ Βεζιρτζόγλου), Παγώνης, Πίκολο, Μπριλάκης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης, Μπέλης (63′ Ρόχας), Μιχαλόπουλος, Μασάδο, Πιτταράς (63′ Σταματάκος)

Φωστήρας – Αχαρναϊκός  1-0

b655ecca188933536bd41076f798360a_L

Το γκολ του Τσεμπέτσι στο 21’ χάρισε την πρόκριση στον «Φονέα» – «Ήρωας» για τους γηπεδούχους ο πορτιέρο Γκέκας, που επέκρουσε το πέναλτι του Γιέσιτς

Την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου πανηγυρίζει ο Φωστήρας που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Αχαρναϊκού, στη ρεβάνς που διεξήχθη στον Ταύρο το Σάββατο (13/9). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 21’ όταν ο Τσεμπέτσι έκανε το σουτ και η μπάλα ύστερα από κόντρα στον Ζώνα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Βαζάκα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και να πάρουν την πρόκριση, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, αλλά ο Γκέκας κράτησε την εστία του ανέπαφη στο 45’ λέγοντας «όχι» στο πέναλτι του Γιέσιτς. Μάλιστα, στο 82’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Θωμά Μπαστάνη, αλλά κράτησαν το μηδέν πίσω και «σφράγισαν» το εισιτήριο της πρόκρισης.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Γρομητσάρης, Κακαράς, Κρητικός, Ματσούκας, Μήτκας (75′ Ράμα), Μουστόγιαννης (67′ Θ. Μπαστάνης), Ν. Μπελέρης, Μπίρης (81′ Μουκίδης), Τεγούσης, Τσεμπέτσι.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ταμπάκης, Γιέσιτς, Καλογερόπουλος (54′ Κοντογουλίδης), Αθανασίου (62′ Ιορδανίδης), Ιωαννίδης, Μανουσάκης, Στουρνάρας (85′ Ζωγράφος), Καλαμιώτης.

Επισκοπή – Ηρακλής Ψαχνών  0-2 (Στο 68′ ο Πετράκος)

04e8cdfa95069540ab91d2ebc06ea8e6_L

Η ομάδα της Εύβοιας νίκησε 2-0 στην Κρήτη την Επισκοπή και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλαδας!

Το συγκρότημα του Γιώργου Κούτση κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού η Επισκοπή μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στα Ψαχνά ήταν το φαβορί. Ο Ηρακλής Ψαχνών κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη 2-0 στην έδρα της κρητικής ομάδας και παράλληλα να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου φέτος υπάρχουν όμιλοι.

Τα Ψαχνα μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, κατάφεραν να προηγηθούν στο 28′ με τον Ποσίνκοβιτς, ενώ στο 42′ ο Νάκας κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πατσατζόγλου για το 0-2 της ομάδας της Εύβοιας.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Επισκοπή προσπάθεια να σκοράρει για να ξανμαμπέι στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 46′ οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ενώ είχαν μια καλή ευκαιρία στο 60′ με τον Βιγιαφάνε. Ο Γουόρντεν έχασε καλή ευκαιρία για τα Ψαχνά στο 76′, ενώ στο 83′ επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο του ο προπονητής της Επισκοπής, Κώστας Ανυφαντάκης. το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ηρακλή Ψαχνών να πανηγυρίζει για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ανυφαντάκης): Γουναρίδης, Δελήμπασης, Δουμάνης (23′ λ.τ. Βιτώρος), Σπανός, Μποτωνάκης, Λάμπρου (68′ Πετράκος), Πιθαρούλης, Βιγιαφάνε, Βουρβαχάκης, Μανουσάκης (46′ Δρακάκης), Ράντοβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Κούτσης): Μελίσσας, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος, Χ. Πατσατζόγλου, Ραπτάκης, Νάκας, Φλίγκος, Παληγεώργος, Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς (92′ Πολίτης)

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected