Κατηγορίες
K20 - K17 - K15

Η Κέρκυρα θρηνεί για τον ποδοσφαιριστή της Κ20, Ανδρέα Νίκα…

b14107910400_troxaio_corfusportsΟ ποδοσφαιριστής της Κ20 της Κέρκυρας, o 19χρονος Ανδρέας Νίκας έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας τραυματίστηκαν (σοβαρότερα, ο Λ.Σ.), σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε την Κυριακή 14/09 το βράδυ στη Σωτηριώτισσα.

Μια τεράστια τραγωδία βιώνει ο κερκυραϊκός αθλητισμός και κατ’ επέκταση, η κερκυραϊκή κοινωνία, καθώς, τις βραδινές ώρες της Κυριακής (περίπου στις 11 μ.μ.), στην Εθνική Οδό Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ποδοσφαιριστής της Κ20 της Κέρκυρας, Γ.Γ. εξετράπη της πορείας του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με συνέπεια να προσκρούσει σε κολώνα, και να ακολουθήσει ο τραγικός απολογισμός!

DSCN0688

Ο συμπαίκτης του, Ανδρέας Νίκας (στη φωτό στο βάθος, από τον αγώνα της προηγούμενης μέρας με τη Βέροια Κ20 στον οποίο έδωσε το παρόν το Imathia Sports News) που ήταν στη θέση του συνοδηγού έχασε τη ζωή του, το Λ.Σ. (επίσης, ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων), που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα τραυματίστηκε σοβαρά και μπήκε άμεσα στο χειρουργείο (λόγω καταγμάτων στα κάτω άκρα) στο νοσοκομείο του νησιού (σ.σ. βρίσκεται εκτός κινδύνου), ενώ, ο Γ.Γ. μαζί με τον (συμπαίκτη του) Α.Γ. (βρισκόταν στο πίσω κάθισμα) τραυματίστηκαν, μεν, ευτυχώς, όμως, ελαφρύτερα.

Και ποια η τραγική ειρωνεία;

Πως τα τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο δρόμο της επιστροφής από το Νοσοκομείο του νησιού, που πήγαν για να επισκεφτούν τον Θωμά Ντέντε, τερματοφύλακα επίσης της Κ20 ο οποίος βρισκόταν εκεί, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του στην πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ20!

Στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Αστυνομία της Κέρκυρας για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

“Την Κυριακή (14.09.2014) το βράδυ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (περιοχή Σωτηριώτισσας), επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των τριών επιβαινόντων στα αυτοκίνητο (θανάσιμος ενός 19χρονου, σοβαρός ενός 20χρονου ημεδαπού και ελαφρύς ενός ακόμη 19χρονου).

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας”.

Επίσης, δελτίο Τύπου για το τραγικό συμβάν εξέδωσε και η Πυροσβεστική, αναφέροντας τα παρακάτω:

Στις 14/9/14, και ώρα 23.00 η Υπηρεσία μας επενέβη με τρία οχήματα και δέκα υπαλλήλους για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων ηλικίας 19 έως 20 ετών, συνεπεία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος Ι.Χ. επιβατηγού οχήματος στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε 15 λεπτά, απεγκλωβίστηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων, οι οποίο και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρα”.

Στον ArenaFM 89,4 της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Κέρκυρας, Γιώργος Προβατάς και μίλησε για το τραγικό δυστύχημα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Προβατάς:

b14107911320_nikas_kerkyra

“Δυστυχώς χάθηκε ένα νέο παιδί που είχε πολύ μέλλον. Στο νησί είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα καλό παιδί και πολύ καλός αθλητής και προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε. Το παιδί έπαιζε στην Κ20… δεν υπάρχουν λόγια. Πήγαν να συμπαρασταθούν στον συμπαίκτη τους για να μην αισθάνεται μόνος του και γυρνώντας έγινε το άσχημο τροχαίο έξω από το νοσοκομείο. Οι πληροφορίες από την αστυνομία λένε πως τούμπαρε το αμάξι καθώς ο δρόμος ήταν βρεγμένος.

Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε και άλλα θύματα γιατί ήταν και άλλα παιδιά στην παρέα. Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη η ζημιά…

Χάθηκε ένα παιδί και οι άλλοι τρεις είναι στο νοσοκομείο. Ευτυχώς ο ένας δεν έπαθε τίποτα. Θέλω να πω μόνο συλλυπητήρια στους ανθρώπους του παιδιού. Είχε όρεξη και χαρακτήρα όμως έφυγε από την οικογένεια μας. Το παιδί λεγόταν Νίκας και η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη. Όλο το νησί είναι αναστατωμένο…”.

Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια…

ΥΓ: Το Imathia Sports News εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ανδρέα Νίκα, και παράλληλα εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τρεις τραυματίες…

corfusports.gr
14/09/2014
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου για το  acadimies.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected