Super League 1

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) Χόρεψε στους ρυθμούς…Ζορμπά!

561f80e05a366d83fdb9c70721917878_LΗ Κέρκυρα έσπασε… κατάρα 43 ετών απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς νίκησε 2-0 τους Ηπειρώτες με τον Ζορμπά να είναι κορυφαίος και να πετυχαίνει… το γκολ της χρονιάς ως τώρα στις καθυστερήσεις!

Δεύτερη εντός έδρας νίκη για την Κέρκυρα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της και «έσπασε» μια αρνητική παράδοση 43 ετών που την ήθελε να μην μπορεί να κερδίσει τον «Αγιαξ»! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα απέναντι στους Ηπειρώτες, το διατήρησε με σχετική άνεση και κατάφερε να το διευρύνει χάρη σε ένα γκολ… ποίημα του Ζορμπά, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα κι έμεινε στους 5 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα ανέβηκε στους 7 βαθμούς, με τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού Ανδρέα Νίκα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα πριν από μια εβδομάδα. Μάλιστα, οι διοικούντες τον ΠΑΣ άφησαν ανθοδέσμη μπροστά στο πανό με το πρόσωπό του που υπήρχε στο ΕΑΚ της Κέρκυρας. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 3000 θεατές, εκ των οποίων οι 200 οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δωρεά… Μιχαήλ

Το παιχνίδι στην Κέρκυρα άρχισε με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να μεταφέρουν τη δράση στα καρέ του Βελλίδη. Οι «Φαίακες», έφτιαξαν καλές ευκαιρίες με Ρόχα και Ντιόγκο στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό έγινε στο 28’, με τον Κόντο να κάνει την ατομική ενέργεια, και σέντρα από αριστερά στην οποία ο Μιχαήλ προσπάθησε να απομακρύνει και έστειλε τη μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Κέρκυρα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να αντιδράσει αλλά να μην τα καταφέρνει. Στο 39′ μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και ακυρωθέν γκολ, για οφσάιντ στον Μαρκόφσκι. Έτσι, το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με την Κέρκυρα να είναι πιο κινητική και τον ΠΑΣ Γιάννινα να δείχνει νωχελικός.

Το γκολ της αγωνιστικής!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Τσάβες στο 56′, ωστόσο, η είσοδος του Ζορμπά άλλαξε τα δεδομένα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε πολύ καλό παιχνίδι, δημιούργησε κινδύνους για την άμυνα του ΠΑΣ και προβλημάτισε έντονα τους Ηπειρώτες από το 65′ και μετά. Ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να ανοιχτεί αφού κινδύνευε με δεύτερο τέρμα, το οποίο και δεν μπόρεσε να αποφύγει.

Στις καθυστερήσεις, ο Ζορμπάς πήρε τη μπάλα από αριστερά, έκανε… πλάκα σε τρεις αντιπάλους του κι αφού έφτασε στη γωνία της μικρής περιοχής, κατάφερε να πλασάρει τον Βελλίδη για το τελικό 2-0 της Κέρκυρας που σηματοδότησε και τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα!

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά, όμως, ο Παναγιώτης Ζορμπάς κατάφερε με την απόδοσή του να ξεχωρίσει. Ο άσος της Κέρκυρας δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά… δικαιώθηκε. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής και σίγουρα ένα από τα γκολ της χρονιάς. Η ενέργεια που έκανε ήταν… μαγική και αξίζει μόνο και μόνο για αυτή να αναδειχθεί κορυφαίους του παιχνιδιού.

Συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ρόχας (65′ Ζορμπάς), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόβσκι, Κόντος (90′ Ντιμιτρόφσκι), Χαβίτο, Ανδρεόπουλος (74′ Κρητικός), Ντιόγκο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (82′ Ακόστα), Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (66′ Μανιάς), Τζημόπουλος, Ίλιτς (82′ Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Κοροβέσης

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected