Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός (0-1) Δια πυρός και σιδήρου το “τριφύλλι” (vid)

c506b89f2cbcb93b8cdd96af74e96678_LΟ Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στον Βόλο και πήρε το τρίποντο στο πρώτο ματς για τους ομίλους του Κυπέλλου – Κορυφαίος ο Μπαϊράμι, θετικός ο Στιλ, το γκολ ο Ατζαγκούν

Ένας Παναθηναϊκός με αρκετές αλλαγές, με τον Λουκ Στιλ να κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια κι ένα μίγμα βασικών με «ρεζέρβες», πήρε το διπλό σε μια έδρα όπου δεν τα είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε, παρά το γεγονός ότι έβγαλε φάσεις, να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση, με τους «πράσινους» να μπαίνουν με το δεξί στο Κύπελλο, τίτλος που κατέκτησαν πέρσι, και να δίνουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων.

Αρκετά τα κέρδη για τον Γιάννη Αναστασίου που είδε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής να ανταποκρίνονται στην ευκαιρία που τους έδωσε. Πρώτος και καλύτερος ο Εμίρ Μπαϊράμι, που δείχνει έτοιμος να προσφέρει πολύ περισσότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε κι ο Στιλ, παρά τα δυο λάθη που έκανε σε εξόδους. Επίσης, σε ετοιμότητα έδειξαν να βρίσκονται οι Χουχούμης, Δώνης και Μπούρμπος, που παρουσιάστηκαν σταθεροί και με σωστές μεταβιβάσεις, βοηθώντας την ομάδα να ελέγξει το ματς, να διαχειριστεί το προβάδισμα και να πάρει τη νίκη. Πλέον, ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην άλλη ομάδα του Βόλου, τη Νίκη, που θα γίνει στη Λεωφόρο. Όσο για την ομάδα του Νίκου Παντέλη, έδειξε καλά δείγματα γραφής αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, λόγω και της ποιότητας του αντιπάλου που του χάρισε το τρίποντο.

olvolpao2

Αλλαγές από Αναστασίου

Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά στα Χανιά για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε έτσι κι αλλιώς στην αποστολή τους Ζέκα, Σίλντενφελντ και Μέντες που έμειναν στην Αθήνα. Εκτός ήταν κι οι τραυματίες Μπεργκ και Σπυρόπουλος, ενώ ο Αναστασίου έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα έτσι ώστε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής αλλά και «ανάσες» σε αυτούς που έχουν σηκώσει το βάρος ως τώρα.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου είχε τον Λουκ Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Οι Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και Μπούρμπος πήραν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκε ως ανασταλτικός μέσος ο Λαγός, με τους Πράνιτς, Ατζαγκούν και Μπαϊράμι να κινούνται μπροστά του, ενώ Κλωναρίδης και Πέτριτς ήταν το επιθετικό δίδυμο.

olvolpao1

«Λόμπα» ο Ατζαγκούν, προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Το ματς άρχισε με τις δυο ομάδες να κινούνται σε αναγνωριστικό τέμπο στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και την ώθηση από τον κόσμο, όμως, γρήγορα ο Παναθηναϊκός έγινε το αφεντικό στο ματς. Η ομάδα του Αναστασίου με τον Εμίρ Μπαϊράμι να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να συνδυάζεται πολύ καλά κυρίως με τους Ατζαγκούν και Μπούρμπο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε τις πρώτες καλές ευκαιρίες στο ματς.

Έτσι, στο 17’ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο ματς, με πολύ όμορφη γκολ του Ατζαγκούν. Ήταν μια βαθιά μπαλιά του Πράνιτς για τον Πέτριτς, στην οποία ο πορτιέρο των γηπεδούχων βγήκε ως τα όρια της περιοχής για να διώξει. Ο Νιγηριανός άσος του Παναθηναϊκού, είδε τον τερματοφύλακα εκτός εστίας, έγινε κάτοχος της μπάλας και χωρίς κοντρόλ την έστειλε με ψηλοκρεμαστό σουτ στα δίχτυα. Το ματς από αυτό το σημείο κι έπειτα, ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του Παναθηναϊκού. Με εξαίρεση μια λάθος έξοδο του Στιλ στο 40’, δεν υπήρξαν φάσεις για τους Βολιώτες, ενώ το «τριφύλλι» είχε ένα καλό σουτ του Κλωναρίδη που απέκρουσε στο 44’ ο Κολίτσι.

Δύναμη και… δοκάρι ο Μπούι

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε να παίζει πιο δυνατά, θέλοντας να πάει το ματς στο physicalgameκαι να πάρει κάτι παραπάνω. Αυτό, ωστόσο, δεν απέφερε καρπούς αφού στο μόνο που συνέβαλε ήταν να χαθεί εντελώς ο όποιος ρυθμός υπήρχε. Στο… κλίμα μπήκε και ο Παναθηναϊκός, με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να «φορτώνονται» με κίτρινες κάρτες. Ο Αναστασίου, από την πλευρά του, έβαλε στο ματς τον Μπούι αντί του Πράνιτς που αποχώρησε τραυματίας, ενώ έδωσε και πάλι χρόνο στον Δώνη, βγάζοντας τον Πέτριτς και παίζοντας για ώρα χωρίς κλασικό φορ, ως τη στιγμή που πέρασε στο παιχνίδι ο Καρέλης. Το «τριφύλλι» έδωσε μάλιστα χώρου στους γηπεδούχους, οι οποίοι ναι μεν έφταναν στην περιοχή του Στιλ, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είχε να επιδείξει σημαντικές… επιδόσεις!

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Μπούι στο 69’ να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κολίτσι με δυνατό αριστερό σουτ. Στο 80’ ο Στιλ έκανε την επέμβαση του ματς, σε δυνατό βολέ του Πινάρες από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 84’ ο Καρέλης έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, όταν έχασε τετ-α-τετ με τον Κολίτσι, μετά από ωραία μπαλιά του Μπούι που τον έβγαλε «φάτσα» με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου. Έτσι, το 0-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου, ο οποίος είχε αρκετά καλή απόδοση… κόντρα στα σημεία των καιρών που θέλουν τους συναδέλφους του να τα «θαλασσώνουν» ειδικότερα στα ματς της Σούπερ Λίγκας.

olvolpao3

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να μην έκανε… παπάδες, όπως λέμε, όμως κατάφερε να δείξει πως είναι εδώ για να δώσει λύσεις στον Αναστασίου. Ο λόγος για τον Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος φάνηκε σε πολύ κατάσταση κι έτοιμος για να πάρει περισσότερο χρόνο με τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός άσος πάταγε καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεν έδειξε να έχει προβλήματα στις κινήσεις του και να είναι επηρεασμένος από την αποχή του. Εκτός από τη δεδομένη ποιότητά του, λίγο πριν αντικατασταθεί κι έχοντας παίξει περισσότερα από 70’, έδειξε και σε καλή φυσική κατάσταση καθώς έκανε τρομερή κούρσα. Εκτός από κορυφαίος του ματς, ήταν και το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού από τον αγώνα στον Βόλο.

Τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός Βόλου : Κολλίτσι, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας (63΄ Νικολιάς), Πινάρες, Θέος (46΄ Καρνελάτος), Χεσούς Μέσα, Μπιτάνγκ, Κούτσι (77΄ Διαμαντόπουλος)

Παναθηναϊκός : Στιλ, Μπούρμπος, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μπαϊράμι (75΄ Καρέλης), Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Πράνιτς (63΄ Μπούι), Πέτριτς (65΄ Δώνης)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected