Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΟΚ (1-0) Δεν…μάσησαν οι “Πόντιοι”!

paok_papadopoulos

Ο Άγγελος Αναστασιάδης όπως είχε ανακοινώσει μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής είχαν μείνει οι  Γλύκος, Σαλπιγγίδης, Κατσικάς, Ρατς, Βίτορ, Περέιρα, Μακ, Κάτσε και οι τραυματίες Κωνσταντινίδης, Μαντούρο και ο τραυματίας Τζαβέλλας. Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετές… πρωτοτυπίες.

 

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, είδαμε για πρώτη φορά τον Εγιάλ Γκολάσα να αγωνίζεται στον άξονα, ενώ αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν ο Αστέριος Γιακουμής.

 

Η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους με τον Ευσταθίου. Ο εξτρέμ του Απόλλωνα έκανε σέντρα σουτ από τα δεξιά και ο Γιακουμής αναγκάστηκε να επέμβει πριν δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εστία του.

 

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία των Ποντίων στο 13′. Ο Παπαδόπουλος έδωσε πολύ ωραία πάσα στον Πόζογλου, ο νεαρός μπήκε από τα δεξιά, “έσπασε” την μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Μάρτενς δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, αφού η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Απόλλωνα. Ένα λεπτό αργότερα ο “δικέφαλος” έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα σουτ από δύσκολη γωνία και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Βρονταρά. Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Αναστασιάδη συνεχίστηκε. Στο 17′ ο Γκολάσα πέρασε την μπάλα στον Πόζογλου μέσα στην περιοχή, ο νεαρός σούταρε από αρκετά πλάγια και ο Βρονταράς μπλόκαρε.

 

Κι αφού ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις ευκαιρίες για να κάνει το 0-1, στο 18′ έγινε το 1-0 για τον Απόλλωνα. Ο Ευσταθίου έγινε κάτοχος της μπάλας στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, έπιασε ένα φοβερό σουτ με το αριστερό και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αφού ο Γιακουμής δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

 

Οι βαθμολογίες των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας

 

Ο “δικέφαλος” προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το σουτ του Σπυρόπουλου στο 22′ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βρονταρά.

 

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι όπως ήταν λογικό μετά το 1-0 έδωσαν μέτρα στον “Δικέφαλο” και οπισθοχώρησαν.  Η γενικότερη εικόνα της ομάδας του Αναστασιάδη ήταν προβληματική, αφού έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος.

 

Επτά λεπτά μετά τη σέντρα του ημιχρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στον αγώνα τους Τζανδάρη και Αθανασιάδη στις θέσεις των Σαββίδη και Πόζογλου που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

 

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις έξι λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Στέφανος Αθανασιάδης. Πρώτα στο 58′ και μετά από πάσα του Παπαδόπουλου δεν πρόλαβε τον Βρονταρά, ο οποίος μπλόκαρε λίγο πριν πλασάρει ο Έλληνας φορ και στο 61′ η κεφαλιά του Κλάους, αρχικά πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πήγαινε προς τα δίχτυα, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Βρονταράς την τελευταία στιγμή την έδιωξε πάνω στη γραμμή.

 

Παρά τις αλλαγές του Αναστασιάδη, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε καθόλου. Δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν ότι μπορούν να πανηγυρίσουν μία μεγάλη νίκη.

 

Στα λεπτά που απέμειναν οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Έβγαλαν νευρικότητα, συνέχισαν τα λάθη και σε κανένα σημείο δεν ανησύχησαν τους παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι συνέχισαν να αμύνονται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Αναστασίου, τον οποίο σταμάτησε ο Γιακουμής στις καθυστερήσεις. Έτσι, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε μετά από 6 παιχνίδια, ύστερα από την ήττα στη Μολδαβία από τη Ζίμπρου.

 

Συνθέσεις

 

Απόλλων Καλαμαριάς: Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού (52′ Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66′ Σουλίδης), Γκέσιος (76′ Αναστασίου).

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζιόλης, Ποζατζίδης (74′ Σκόνδρας), Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Σαββιδής (52′ Τζανδάρης), Κουλούρης, Πόζογλου (52′ Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.

 

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected