Ποδόσφαιρο Κόσμος

FIFA – “Καμπάνα” σε 13 παίκτες για στημένα!

2026fc60fc038e0daed6f9e6c457180f_LΒαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης από τη FIFA σε ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν ένοχοι για χειραγώγηση αγώνων σε Εσθονία και Σλοβακία.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Γιάροσλαβ Ντμίτριεφ (φωτ.κάτω) που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Εσθονίας τιμωρήθηκε με ποινή ισόβιου αποκλεισμού από οποιαδήποτε δραστηριότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν και η βαρύτερη ποινή από αυτές που επιβλήθηκαν σε συνολικά 13 παίκτες. Οι έντεκα αγωνίζονταν στην Εσθονία και οι δύο στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είχαν προηγηθεί οι ποινές που επιβλήθηκαν από τις εθνικές ομοσπονδίες.

124202_1256910566

Η ομοσπονδία της Εσθονίας σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές άρχισε την σχετική έρευνα από το 2011. Η πειθαρχική της επιτροπή επέβαλε προσωρινές ποινές απαγόρευσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο σε δέκα ποδοσφαιριστές. Στους οχτώ η ποινή είναι έως την 1η Μαρτίου 2015 και για τους άλλου δύο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Μέσα σε αυτό το διάστημα η πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Εσθονίας θα πρέπει να εκδώσει τις τελικές αποφάσεις της.

Από την πλευρά της, η πειθαρχική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβακίας τιμώρησε δύο ποδοσφαιριστές για χειραγώγηση αγώνων που έγιναν το 2011. Ο λόγος για τον Ιβάν Χοντούρ, που του επιβλήθηκε αποκλεισμό; 11 ετών και τον Ρόμπερτ Ρακ με αποκλεισμό 15 ετών. Ο Χοντούρ είχε ανάμειξη και σε άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων και είχε τιμωρηθεί με αναστολή. Η FIFA ανακοίνωσε την παγκόσμια ισχύ των ποινών για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει ότι συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδίες μέλη της για την αντιμετώπιση του φαινομένου των στημένων αγώνων, ενώ συμμετέχει σε δεκαετές πρόγραμμα συνεργασίας με την Interpol. Παράλληλα, «τρέχει» εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα e –learning για παίκτες, προπονητές και διαιτητές προκειμένου να γνωρίζουν τους  κινδύνους χειραγώγησης αγώνα.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected