Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ (2-0) Η σημερινή εικόνα τον βάζει σε περιπέτειες…

paokΟ ΠΑΟΚ έπαιξε μπάλα για 15 λεπτά, στη συνέχεια δεν βλεπόταν και σε διάστημα τριών λεπτών στο β’ ημίχρονο ήρθε η κατάρρευση και το δίκαιο 2-0 της Γκινγκάμπ. Ο Μαρβό “σκότωσε” τον Δικέφαλο με δύο γκολ…

Ο Αναστασιάδης προτίμησε να παρατάξει ακριβώς την ενδεκάδα με τους τελευταίους αγώνες του ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα τον ανάγκαζε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που λογίζονται ως βασικοί. Το πρώτο πεντάλεπτο κύλησε με τις δύο ομάδες απλώς να κυκλοφορούν την μπάλα και να προσπαθούν να “διαβάσουν” το παιχνίδι η μία της άλλης. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κλείνει την Γκινγκάμπ στην εστία της και στο 8′ ο Ρατς σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν και στο 13′ ο Σβαρτς βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε, όμως, ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε αισθητά, αλλά στο 20′ και στο 21′ ήρθαν δύο φάσεις μαζεμένες.  Αρχικά ένα μονοκόματο σουτ του Σαλπιγγίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Λεσλ και στην ακριβώς επόμενη φάση ο Μποβέ γύρισε στο σημείο του πέναλτι, ο Μαρβό πλάσαρε στην κίνηση, όμως, η μπάλα αφού “έγλυψε” το δοκάρι έφυγε άουτ.

Η Γκινγκάμπ απείλησε ξανά στι 29′. Μετά από σέντρα ο Κερμπράτ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σβαρτς εξ’ επαφής πέφτωντας δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 32′ ο Μποβέ ξεπέρασε τον Ρατς, αλλά σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο έδειχνε να έχει βγει το τέμπο του ματς και στο 37′ ακολούθησε ένα σουτ του Πιεντ που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο πορτιέρο του Δικεφάλου. Ενα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 39′ δεν ανησύχησε τον Λεσλ και στο 43′ η Γκινγκάμπ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Πιεντ ολομόναχος μέσα από τα καρέ του Γλύκου δεν σημάδεψε εστία, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ. Αφού στο 47′ ο Τζανδάρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί λάθος του Λεσλ, πετώντας την ευκαιρία, ακολούθησαν για την Γκινγκάμπ δύο γκολ σε τρία λεπτά. Αρχικά στο 47′ μετά από λάθος γύρισμα του Βίτορ και απόκρουση του Γλύκου σε σουτ του Σβαρτς, ο Μαρβό σκόραρε στην επαναφορά και στο 50′ και πάλι ο Μαρβό με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 2-0. Στο 53′ ο Κλάους για λίγο δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ενώ ούτε ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης. Ο Τζανδάρης, στο μεταξύ, στο 57′ έπιασε από κοντά σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Ενα σουτ του Γιαταμπαρέ στο 62′ ήταν άστοχο, ενώ στο 67′ ο Σβαρτς προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Γλύκο, αλλά, η μπάλα έφυγε έξω. Στο 74′ ο Σκόνδρας δοκίμασε το πόδι του, χωρίς, όμως επιτυχία και στο 80′ ο Παπαδόπουλος έπεσε για την κεφαλιά “ψαράκι”, αλλά για εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 87′, όταν ο Λεσλ απέκρουσε με υπερένταση διαγώνιο σουτ του Κλάους και στο 88′ ο Κατσικάς δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Στο 90′ ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ σε τετ α τετ με τον Μποβέ, στην φάση με την οποία έκλεισε ο αγώνας.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League μετά τις 21 Οκτωβρίου 2010 και το αρνητικό αποτέλεσμα στο Μαδριγάλ στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ.

Οι συνθέσεις

Γκινγκάμπ (Γκουρβενέκ): Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπράτ, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54′ Γιαταμπαρέ), Σβαρτς (73′ Μαντανέ), Μαρβό (77′ Ζιρές)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (75′ Γκολάσα), Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης (55′ Μάρτενς), Μακ (62′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης , Αθανασιάδης

πηγή

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected