Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν (2-0) Τον υποτίμησες…το πλήρωσες!

1152291Ένας Αστέρας για φίλημα, μια ομάδα με στόφα ευρωπαϊκή, χωρίς φόβο και πανέτοιμη να αρπάξει τον αντίπαλο και να του αλλάξει τα… φώτα, έκανε “πάρτι” στον αγωνιστικό χώρο του “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και νίκησε με 2-0 την Παρτιζάν για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Αρκάδες έγραψαν ιστορία, φτάνοντας στην πρώτη νίκη τους σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (τέταρτη συνολικά φέτος) και διατήρησαν το αήττητό τους, φτάνοντας στους τέσσερις πόντους και δείχνοντας ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στην φάση των “32”.

Ο Ουσέρο στο 22′ και ο Πάρα στο 52′ πέτυχαν τα τέρματα για την ομάδα του πρωτομάστορα της (νέας) επιτυχίας, Στάικου Βεργέτη και το τελικό σκορ φαντάζει κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους γηπεδούχους.

Πλειάδα χαμένων ευκαιριών, ένα ακυρωθέν γκολ του Μπαράλες που θα έπρεπε να μετρήσει (69′) και ένα… άνετο τρίποντο για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι μόνος πρώτος στον τρίτο όμιλο μετά και το 1-1 στο Τότεναμ – Μπεσίκτας και κοιτάζει τον επόμενο αγώνα του, αυτόν κόντρα στα “σπιρούνια”.

Ανασκόπηση αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε “σφιχτά” και για τις δυο ομάδες, που είχαν ως πρώτο και κύριο μέλημά τους την φύλαξη των μετόπισθεν και την κυριαρχία στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να κυριαρχούν.

Κάποιες μικροευκαιρίες αποτέλεσαν… καμπανάκι για την εστία του Λούκατς, ο οποίος στο 22′ έκανε “δώρο” στους Αρκάδες, όταν έκανε ασταθή επέμβαση σε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ και ο Ουσέρο είπε “ευχαριστώ”, πλασάροντας ιδανικά στην επαναφορά και κάνοντας το 1-0 για τον Αστέρα.

Προτού καλά καλά συνέλθουν οι Σέρβοι, παραλίγο να έρθει και ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Μάτσα (25′) είχε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Παρτιζάν, αλλά το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και αυτή την φορά ο Λούκατς ενήργησε καλύτερα, όπως και στο σουτ του Ρατς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε (89′ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γιαννιώτας (73′ Κιτοκό), Μάτσα, Πάρα (59′ Μπαράλες).

Παρτιζάν (Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόβ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Σάσα Ίλιτς (77′ Κόιτς), Πάντιτς, Γκρμπιτς (63′ Νίνκοβιτς), Άντρια Ζίβκοβιτς (46′ Φοφανά), Λάζοβιτς.

Περισσότερα στο sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected