Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Ατρόμητος Διαβατού 1-3

Μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη για τον Ατρόμητο στη Μελίκη, ο οποίος επικράτησε με το εμφατικό 3-1 του μετριότατου Φίλιππου. Η ομάδα των Κώστα Παγγούρα και Μάκη Σπανού (αγωνίστηκαν αμφότεροι) είχε πολύ καλή απόδοση και με χατ-τρικ του δεύτερου, πήρε τους τρεις βαθμούς σε μία από τις παραδοσιακά δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” προβλημάτισαν με την απόδοση τους, δέχτηκαν τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα και μάλιστα η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, καθώς το ερχόμενο Σάββατο μεταβαίνουν  στο Αγγελοχώρι για να αντιμετωπίσουν τον ΑΣ Ειρηνούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις σημαντικές απουσίες τους (δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι Μπάκανος, Φαρμάκης, Συμεωνίδης και Τσακαλίδης) έδειξαν πως ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μετά το τέρμα του Μάκη Σπανού στο 21′ (δεξί μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Στυλίδη να μην μπορεί να αντιδράσει) δεν απείλησαν όμως σοβαρά την εστία του Δημόπουλου. Μοναδική αξιοσημείωτη φάση για τους “ερυθρόλευκους” η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουμάνι Ρομάριο στο 45′, που τράνταξε το δοκάρι της εστίας των “κυανολεύκων”.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος πρόσεξε περισσότερο τα νώτα του, έδωσε χώρο στους αντιπάλους και έπαιξε κυρίως στην κόντρα. Οι παίκτες του Αντώνη Δακόπουλου είχαν την υπεροχή στο διάστημα αυτό, χωρίς όμως να τη μετουσιώνουν σε γκολ, κάτι όμως που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο 72′. Ο Αντώνης Καρατάσιος κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα αμυνόμενου, με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Εκτελεστής ο Μάκης Σπανός, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο του αγώνα.

Στο 87′ ο Δημήτρης Σίμος έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και παρά την προσπάθεια του Κώστα Παγγούρα να απομακρύνει τη μπάλα προ της εστίας, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατόρθωσαν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα και μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση. με τον Καρατάσιο να ανατρέπεται και πάλι στη μεγάλη περιοχή και τον Μάκη Σπανό να ευστοχεί από τα 11 βήματα.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Στυλίδης, Καραγκιζόπουλος (87′ Γούτσης), Μουρατίδης, Σίμος, Κακαγιάννης, Νεστορόπουλος, Μπούφι, Μπρέγκου, Τεγούσης (71′ Μπιτόπουλος), Ανδρίτσος (78′ Μαμουτόπουλος), Ρομάριο.

Ατρόμητος Διαβατού : Δημόπουλος, Καμπάς, Ασλάνογλου, Βράνας, Καρατάσιος, Λιλιόπουλος, Παγγούρας, Χασάν, Σπανός (90′ Μανιόπουλος), Κωστογλίδης, Κλάψης (73′ Αρβανιτίδης)

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected