Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ημαθίας – Το pre game της φάσης των “16”

Κύπελλο-ΕΠΣ

Ημέρα Κυπέλλου η αυριανή για την ΕΠΣ Ημαθίας και οι οκτώ νοκ άουτ αναμετρήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, παρουσιάζουν εξαιρετικό (από κάθε άποψη) ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν τα τοπικά ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, ενώ δεν πρέπει να αμελούμε πως λόγω της ημέρας διεξαγωγής των αγώνων, όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκρότησης της 11άδας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (και όχι μόνο).

Ας δούμε το ρεπορτάζ των 16 “μονομάχων”, 24 ώρες πριν τη σέντρα των αναμετρήσεων. Θυμίζουμε πως αν υπάρξει ισοπαλία, οι ομάδες οδηγούνται σε ημίωρη παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι ενώ δεν υπάρχει επαναληπτικός. Αναλυτικά (με αλφαβητική σειρά) :

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΦΑΣ Νάουσα : Ένα από τα τοπικά ντέρμπι του προγράμματος στον Άγιο Γεώργιο, με την ομάδα του Απόλλων να υποδέχεται τους “κυανολεύκους” του Γιώργου Σγούρδα. Οι “πράσινοι” βλέπουν το αυριανό παιχνίδι ως μια τεράστια πρόκληση, καθώς εκτός της μίας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες, έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για την πρόκριση από τη στιγμή που η κληρωτίδα τους έφερε εντός έδρας. Για τον Σάκη Παπαδίνα δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών, ωστόσο την τελευταία στιγμή θα φανεί αν μπορεί να υπολογίζει τους νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές, που λόγω της ημέρας έχουν υποχρεώσεις με φροντιστήρια και σχολές. Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός τεχνικός θα έχει μετά από καιρό στην αποστολή τον Σάκη Παπαδή, που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό στον ώμο, ενώ παρόν θα είναι και ο Βαγγέλης Αβραμόπουλος που εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα που υπηρετεί. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στη διοργάνωση της περιόδου 2011-2012, με τον ΦΑΣ να επικρατεί στην έδρα του με 2-1. Δείτε στιγμιότυπα από το ParatiritisImathias :

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΑΕ Χαρίεσσας  : Ακόμη ένα ντέρμπι της περιοχής, με τον πρωτοπόρο της Α1 Ερασιτεχνικής να υποδέχεται την ΑΕ Χαρίεσσας των πολλών (κατά τα φαινόμενα) απουσιών. Οι γηπεδούχοι, με την ψυχολογία υπέρ τους μετά το…σκαρφάλωμα στην κορυφή της βαθμολογίας, θα αγωνιστούν αύριο με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, μία αναμέτρηση από την οποία θα απουσιάσουν οι Γιάννης Βαλδήρ και Βαγγέλης Παντζαρτζίδης που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Δύσκολο το έργο από την άλλη πλευρά για την ΑΕΧ, που θα μεταβεί στο γειτονικό Αγγελοχώρι με πολλές απουσίες, καθώς εκτός του Δημήτρη Χαλκιά που είναι τιμωρημένος, δεν θα αγωνιστούν (εκτός συγκλονιστικού) απροόπτου οι Θωμάς Μπατανάρας και Βαλάντης Τοπαλίδης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και οι Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος, Παναγιώτης Σπαθόπουλος που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δείτε στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο :

Ατρόμητος Διαβατού – Μακεδονικός Πλατάνου : Σαφής διαφορά δυναμικότητας στο παιχνίδι του Διαβατού, καθώς τις ομάδες χωρίζει μια κατηγορία. Οι “κυανόλευκοι”, που προέρχονται από σερί επιτυχιών στο πρωτάθλημα, έχουν την ευκαιρία να πετύχουν ακόμη μία νίκη, σε μια αναμέτρηση που Κώστας Παγγούρας και Μάκης Σπανός θα μπορούν να έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεση τους. Με αρκετά προβλήματα ωστόσο θα μεταβεί ο Μακεδονικός στο Διαβατό, καθώς λόγω του εργάσιμου της ημέρας αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που (κατά τα φαινόμενα) δεν θα μπορούν να δώσουν το παρόν στο αυριανό παιχνίδι.


ΓΑΣ Κοπανού – Εθνικός Ράχης : Το μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες της Α2 Ερασιτεχνικής στο γήπεδο του Κοπανού, οι οποίες ωστόσο αγωνίζονται σε διαφορετικούς ομίλους. Φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου ΓΑΣ, αν και ο θεσμός του Κυπέλλου κρύβει πάντα εκπλήξεις, ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας είναι νοκ άουτ. Για τους “κιτρινόμαυρους” ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας με τον Κεραυνό Επισκοπής την Κυριακή και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί ποιοι θα αγωνιστούν στο αυριανό παιχνίδι. Δύο τα σημαντικά προβλήματα για τον Εθνικό, με τους Παγώνη και Λαζαριώτη να αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ενώ πριν την αναχώρηση της αποστολής, θα διαπιστωθεί ποιοι θα απουσιάσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Αχιλλέας Νάουσας – Ακαδημία Βέροιας : Ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες που τις χωρίζουν μία κατηγορία. Ο Αχιλλέας υποδέχεται στο Γιαννακοχώρι την πρωτοπόρο του 1ου ομίλου της Α2 Ερασιτεχνικής, Ακαδημία Βέροιας που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την παρουσία της. Απών για τους γηπεδούχους ο Χριστόφορος Γιάτσος που συνεχίζει την αποθεραπεία του, ενώ την τελευταία στιγμή θα διαπιστωθεί ποιοι ποδοσφαιριστές ενδέχεται να απουσιάσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή σπουδών. Χωρίς προβλήματα η αποστολή της Ακαδημίας για το Γιαννακοχώρι, με τον Τάσο Ανθυμιάδη που ποντάρει στην εξαιρετική ψυχολογία των παικτών του μετά το “3×3” στο πρωτάθλημα.

alysun211Το ρεπορτάζ της Ακαδημίας Βέροιας είναι μία προσφορά της Εταιρίας  Παραγωγής Συνθετικών Κουφωμάτων & Αλουμινίου «ALU-SYN Ε.Π.Ε.»


 

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα τα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής. Οι “κυανοκίτρινοι” είχαν επικρατήσει με 2-0, ωστόσο το αυριανό παιχνίδι είναι νοκ άουτ και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Ο Σάκης Γλώσσης θα δει λίγο πριν τον αγώνα αν μπορεί να υπολογίζει στον Βαγγέλη Μίσκο, που εξακολουθεί να πονά στον αστράγαλο, ενώ απών θα είναι ο Γιάννης Ευθυβούλης λόγω σπουδών. Αντίθετα, στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού είναι οι Ανδρέας Βαϊναλής και Χρήστος Κακούδης που αποθεραπεύτηκαν. Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Γιουρόπουλος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, με μοναδικό ερωτηματικό την παρουσία του Γιώργου Δαρδακούλη στην αρχική ενδεκάδα, που νιώθει κάποιες ενοχλήσεις μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του.

δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής στην Α1

mexx-logo12Το ρεπορτάζ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του Cafe «Mexx» στο Γιαννακοχώρι


 

Κεραυνός Επισκοπής – Άτλας Ζερβοχωρίου : Το πιο σπουδαίο παιχνίδι της φάσης των 16 είναι (μακράν) αυτό του Δημοτικού Γηπέδου της Επισκοπής, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου και από τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη, πρωτοπόρος μέχρι στιγμής στον 2ο όμιλο της Α2 με 12 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, υποδέχεται τον Άτλα που έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά (και) το φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η κλήρωση έφερε τον Κεραυνό γηπεδούχο και αυτόματα η αναμέτρηση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, αν και για τους γηπεδούχους πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον ΓΑΣ Κοπανού. Απών για τους γηπεδούχους ο Ανδρέας Ορφανίδης που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστούν βασικοί οι Γιώργος Γάτσος (ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία), Κώστας Ντέλλας και Χάρης Παραστατίδης οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σπυριδωνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει τον Αλέξη Κοτσαγκόγκο, ενώ πρόβλημα προέκυψε το τελευταίο 24ωρο με τον Κώστα Ισλαμίδη, που αντιμετωπίζει μία ίωση.


 

Φίλιππος Μέσης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Αντίπαλοι από την ανώτερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας και στο γήπεδο της Μέσης. Οι φιναλίστ του περσινού τελικού και πρωταθλητές του νομού μεταβαίνουν στην έδρα των “βυσσινί” με στόχο να επαναλάβουν την εντυπωσιακή απόδοση στο ΔΑΚ Νάουσας (3-3) αλλά και να συνεχίσουν στον θεσμό που αποτελεί κίνητρο για τους ίδιους. Εξέτισε την ποινή του ο Γιώργος Μπουκλάς του Α. και επιστρέφει ενώ από την άλλη πλευρά, πλήρης θα αγωνιστεί ο Φίλιππος Μέσης (σε κανονικούς ρυθμούς οι Γιάννης Θεοδωρίδης και Κώστας Μυλωνάς), που θα αγωνιστεί με στόχο την πρόκριση και τη…διαγραφή του 1-8 του Σαββάτου κόντρα στον ΑΣ Ειρηνούπολης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.30 :

Κεραυνός Επισκοπής – Άτλας Ζερβοχωρίου

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΑΕ Χαρίεσσας 

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

Φίλιππος Μέσης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Αχιλλέας Νάουσας – Ακαδημία Βέροιας

ΓΑΣ Κοπανού – Εθνικός Ράχης

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΦΑΣ Νάουσα

Ατρόμητος Διαβατού – Μακεδονικός Πλατάνου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected