Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Ακαδημία Βέροιας 5-1

axileas_naousa 9Τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος για τον Αχιλλέα, διάστημα στο οποίο “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα του Τάσου Μπράτση έκαμψε την αντίσταση της Ακαδημίας Βέροιας, που στο πρώτο ημίχρονο είχε καταφέρει να μπλοκάρει τα ατού των γηπεδούχων και να διατηρεί το παιχνίδι στα μέτρα της. Ωστόσο η εμπειρία των γηπεδούχων αλλά και οι δύο τραυματισμοί παικτών-“κλειδιών” για τον Τάσο Ανθυμιάδη, έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά των “κυανολεύκων”.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ ο Παναγιώτης Καραμεταξάς, που τείνει να γίνει…μόνιμος σκόρερ του Αχιλλέα, ωστόσο παρά τις προσπάθειες στη συνέχεια, η εστία του Οβεζίκογλου παρέμεινε ανέπαφη. Μάλιστα, οι “βυσσινί” κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 33′, όταν ο Νίκος Σύγγας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον αντίπαλο του και ο ρέφερι κ. Βρέσκας έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Εκτελεστής ο Πέτρος Μιχαηλίδης, ο οποίος δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσια.

Το δεύτερο μέρος όμως ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό και επιδίωξαν στο δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 51′ με τον Χρήστο Πίτο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αχιλλέα να κερδίσει πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραμεταξάς, “γράφοντας” το 3-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι μεν γηπεδούχοι είχαν εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από τον αντίπαλο τους οι δε φιλοξενούμενοι δεν ρίσκαραν περισσότερο ειδικά μετά τους δύο τραυματισμούς των Αντώνη Ντόγου (αγωνίστηκε ως στόπερ στο δεύτερο μέρος) και Μάνου Χαρισιάδη που αποχώρησε στην ανάπαυλα.

DSCN1263

Το 4-1 πέτυχε ο…τραυματίας Χριστόφορος Γιάτσος, ο οποίος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αγωνίστηκε για ένα δεκάλεπτο ως αλλαγή, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Χρήστος Κακούδης, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση.

Βοηθοί του κ. Βρέσκα οι κ.κ. Παζαρτζικλής και Χατζαρίδης

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Ζιάννης, Χαρατσίδης, Σακελλάρης, Ρώσιος (46′ Καραλιόπουλος), Σύγγας, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Πίτος (78′ Γιάτσος), Κακούδης, Σαμαράς Τ. (63′ Κεφαλούδης)

Ακαδημία Βέροιας : Οβεζύκογλου, Γκιουλέκας (77′ Τουρατζίδης), Γκαλαϊτσης, Χαρισιάδης (46′ Συμπεθέρης), Νταμοτζίδης, Μιχαηλίδης, Γαβριηλίδης, Μπεκιαρίδης (65′ Τηλκερίδης), Ντόγος, Γκίλινας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected