Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Φίλιππος Μελίκης 1-4

DSC_0139“Σεληνιασμένος” ο Φίλιππος Μελίκης, πέρασε σαν…σίφουνας από το Κλειδί και πέτυχε την τρίτη του νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Οι “ερυθρόλευκοι”, με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Τσάκαλο, πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και φανέρωσαν πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός ήταν αγνώριστος, είχε πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία και θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα τέρματα αν ο Γιώργος Μυλωνάς δεν έκανε 3-4 επεμβάσεις σε ισάριθμα τετ-α-τετ.

DSC_0145

Ο 29χρονος τερματοφύλακας του Εθνικού, βραβεύτηκε πριν την αναμέτρηση από το Imathia Sports News, ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 5ης αγωνιστικής, μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας μας.

Με την παρουσία 40 περίπου φιλάθλων (εκ των οποίων ορισμένοι φανατικοί φίλοι του Εθνικού, που έδωσαν ξεχωριστό τόνο με το ταμπούρλο και τους πυρσούς) αλλά και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της νεροποντής των προηγούμενων ημερών, το παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου άκρως ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Εξ αρχής, ερωτηματικό αποτελούσε πως θα αντιδράσουν οι “ερυθρόλευκοι” μετά την αποχώρηση του Αντώνη Δακόπουλου από τον πάγκο της ομάδας αλλά και το ποια θα είναι η παρουσία του Εθνικού, μετά από την πολύ καλή απόδοση στο Ζερβοχώρι, που όμως δεν επέφερε κάτι θετικό για το συγκρότημα του Γιάννη Κιρκιλιανίδη.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, φάνηκε πως ο Φίλιππος ήταν αποφασισμένος για το τρίποντο και με συνεχές pressing στο χώρο του κέντρου, κατάφερε να κλέψει πολλές μπάλες και να δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους στα αντίπαλα καρέ. Σε μία από αυτές, ο Ρομάριο Λουμάνι πήρε τη μπάλα από αριστερά, έκανε ωραία προσποίηση στον αντίπαλο του και με ωραίο ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μυλωνά, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

DSC_0142

Στο 18′ ο Κακατάτσιος έκανε μπαλιά-τρύπα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Κώστας Τσιώμος όμως πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον επερχόμενο Σάκη Κεχαγιά, μπλοκάροντας τη μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φίλιππος έφτασε στο δεύτερο γκολ, όταν ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί “σάστισαν” και ο Αντώνης Πιτσάβας με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το 0-2 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Η…ομοβροντία των “ερυθρολεύκων” δεν σταμάτησε εκεί και πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, ήταν η σειρά του Χρήστου Μπρέγκου να χριστεί σκόρερ όταν ο Πιτσάβας έκανε την παράλληλη πάσα από αριστερά και ο μέσος του Φίλιππου με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Μέχρι την ανάπαυλα, η ομάδα της Μελίκης έφτασε δύο ακόμη φορές κοντά στο γκολ, στα ισάριθμα όμως τετ-α-τετ Μπρέγκου και Πιτσάβας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μυλωνά.

Στο 66′ και ενώ το παιχνίδι είχε χάσει τον ρυθμό που είχε στο πρώτο μέρος, ο Λουμάνι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Εθνικού για να έρθει το 73ο λεπτό όταν ο Κιρκιλιανίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάριος Χαϊκάλης με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιώμου.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως ο Εθνικός θα έκανε το comeback, πέντε λεπτά αργότερα ο Αντώνης Πιτσάβας και πάλι έδωσε τη…χαριστική βολή στους γηπεδούχους, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Λιόλιο.

DSC_0140

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Νικολόπουλος, Δημητριάδης (82′ Τούνης), Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Καλυβιώτης, Δούλιας (46′ Συρόπουλος), Κακατάτσιος, Παπαδόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς Σ. (75′ Γερακιώτης)

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Καραγκιζόπουλος (83′ Γούτσης), Κακαγιάννης, Μουρατίδης, Τεγούσης, Μπούφι, Ανδρίτσος, Πιτσάβας (77′ Νεστορόπουλος), Λουμάνι, Σίμος, Μπρέγκου (68′ Μαμουτόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected