Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Φερνάντες VS ΑΕΛ Καλλονής 2-1…

955f36dac67ca41102afbd45539c29d2_LΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Φερνάντεθ, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Καλλονής, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι Αρκάδες με τη νίκη τους αυτή εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Κυπέλλου, φτάνοντας τους έξι βαθμούς. Η Καλλονή πάντως αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος, καθώς στο 40’ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγρίτη και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ, εκμεταλλευόμενη τα πολλά αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Ωστόσο, ο Νίκο Φερνάντεθ με δύο ωραία γκολ στο 69’ και το 77’ ανέτρεψε την κατάσταση και έδωσε στον Αστέρα τη νίκη, αλλά στον Στάικο Βεργέτη έναν ακόμη παίκτη για να υπολογίζει στα πλάνα του.

Υπό βροχή ξεκίνησε στο παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα βαρύς. Οι Αρκάδες με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, ήταν πιο επιθετικοί και είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Μπακασέτα και τον Νίκο Φερνάντεθ. Στο 35’ ο Δαύκος έδιωξε σε κόρνερ κεφαλιά του Μπαράλες. Η Καλλονή είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας την ευκαιρία για την αντίθεση.

Και στο 40’ ο Αγρίτης βγήκε μόνος του απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων να αποκρούει και την μπάλα να πηγαίνει πλάγια, αλλά ο Ζησόπουλος πήγε άγαρμπα πάνω στον Κύπρου και ο διαιτητής Αρετόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγρίτης, ο οποίος έκανε το 0-1, σκορ που διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να απαντήσει και πίεζε για το γκολ, όμως η Καλλονή προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα και απειλούσε με αντεπιθέσεις. Στο 52’ σουτ του Καλτσά κόντραρε και πέρασε μόλις άουτ και ο Πάρα στο 64’ είδε τον Δαύκο να σταματά το σουτ. Στο 68’ ο Μίνγκας έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2, πλασάροντας πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Νίκο Φερνάντεθ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αστέρας συνέχισε την πίεση και ο Νίκο Φερνάντεθ στο 77’ μετά από σέντρα του Μπαντιμπανγκά, πέτυχε με πλασέ το 2-1, υπογράφοντας την ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή δεν είχε τις δυνάμεις να απειλήσει, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πολιορκούν τα καρέ του Δαύκου. Στις καθυστερήσεις ο Πάρα έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής απέκρουσε σωτήρια.

Αστέρας Τρίπολης : Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κυριακόπουλος (75’ Ρόλε), Τσοκάνης, Μουνάφο, Μούκαμ (67’ Μπαντιμπανγκά), Νίκο Φερνάντεθ, Μπακασέτας (61’ Πάρα), Μπαράλες

ΑΕΛ Καλλονής : Δαύκος, Βαλιός, Αντέτζο, Στεφάνοβιτς, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Καλτσάς (80’ Καλτσάς), Χωριανόπουλος (84’ Μπουρούς), Κύπρου, Αγρίτης (77’ Μανούσος), Μίνγκας

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected