Κατηγορίες
Super League 1

Νίκη Βόλου – Συνέντευξη του προέδρου για την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου

c59f4d8b7cf16964775ea092f224922b_LΟ πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ 94,6, για την ματαίωση του αγώνα κυππελλου με την Ζάκυνθο και για ολη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τα χθεσινά γεγονότα: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πώς φτάσαμε εδώ δεν μπορώ να το κρίνω και να αξιολογήσω τη συμπεριφορά της φίλαθλης κοινωνίας. Στα δυόμισι χρόνια μου στην ομάδα νομίζω πως παρήγαγα έργο. Θεωρούσα κι εγώ πως μετά από 48 χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία θα υπήρχε περισσότερος κόσμος».

Για το τι συνέβη με τον διαιτητή Βοσκάκη: «Αιφνιδιάστηκα κι εγώ γιατί δεν είχαν κοπεί παρά ελάχιστα εισιτήρια. Είκοσι λεπτά πριν αρχίσει το ματς είχαν κοπεί τρία εισιτήρια. Εγώ είχα και χίλια ευρώ μαζί μου, αλλά δεν έφταναν για να πληρωθούν οι διαιτητές. Ακόμη και στα χειρότερα της ομάδας ουδέποτε είχαμε πρόβλημα να πληρώσουμε τους διαιτητές. Ο κ. Βοσκάκης θεώρησε πως είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο που είχε ορίσει ο ΚΑΠ και αποφάσισε να κλείσει το φύλλο αγώνα. Δεν τον αδικώ, αν και θεωρώ πως είναι υπερβολική η αντίδρασή του. Αν κάποιος τηρεί το νόμο, πάντως, δεν μπορώ να του πω κάτι. Τα χρήματα ήρθαν μετά από 23 λεπτά. Του είπα να αρχίσει κανονικά ο αγώνας και να πληρώσουμε μετά. Αρνήθηκε και είπαμε να πάμε να φέρουμε λεφτά από την πόλη. Όταν τα φέραμε είπε πως είχαμε περάσει κατά τι το χρόνο. Μπορούσε να είναι πιο ελαστικός, γιατί οι άνθρωποι της Ζακύνθου προς τιμήν τους δεν είχαν πρόβλημα να αρχίσει το ματς με μικρή καθυστέρηση».

Για τα οικονομικά της ομάδας: «Είμαστε από τις λίγες ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα που πληρώνουμε όλες μας τις υποχρεώσεις. Όλες! Είμαστε σε πλήρη επάρκεια. Το θέμα της μερικής κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής το αφήνουμε να φτάσει στο παρά πέντε γιατί αφορά υπόθεση με παλιές οφειλές. Κι αυτό όμως θα τακτοποιηθεί. Εμείς καταβάλαμε εγγυητική και δεν κρυφτήκαμε πίσω από υπουργική απόφαση ή τροπολογία. Τηρήσαμε τους νόμους στο 100%. Από την άλλη όμως έχω επενδύσει τόσα πολλά στο ποδόσφαιρο και το ευχαριστιέμαι, αλλά δεν πίστευα ούτε στα χειρότερα όνειρά μου ότι σε έναν αγώνα Κυπέλλου θα έχουμε 75 φιλάθλους. Στην τελική αναρωτιέσαι γιατί γίνεται αυτό».

Για το αν προβληματίζεται για το μέλλον του στην ομάδα: «Ο προβληματισμός αυτός έχει να κάνει με μένα προσωπικά πλέον. Σε τέτοια περίπτωση ή μπαίνεις στο ποδόσφαιρο για να χάσεις ή είσαι απατεώνας. Έχω ένα χρέος 7-8 εκατομμυρίων ευρώ που κληρονόμησα, έχω καλύψει τεράστια ποσά και προχωράω κανονικά, με όποιες δυσκολίες. Αν αυτό όμως δεν έχει αποδοχή από τον κόσμο, δεν έχει ουσία για έναν επιχειρηματία να εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Όλα τα ενδεχόμενα οφείλεις να τα έχεις ανοιχτά. Αυτός είναι παγκόσμιος κανόνας στο επιχειρείν. Δεν φταίνε πάντα οι πρόεδροι. Με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, αλλά ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Σαν διοίκηση διασφάλισα όλες τις προϋποθέσεις για να παίζει η ομάδα σε οποιαδήποτε κατηγορία. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η προσέλευση των φιλάθλων δεν θα έφτανε για να πληρωθούν οι διαιτητές».

Για τις συνέπειες που θα έχει η Νίκη μετά τα χθεσινά: «Είναι αποδεκτό ό,τι αποφασιστεί, γιατί είμαστε σε πλήρη επίγνωση των συνεπειών. Εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Θα πληρώσουμε τις συνέπειες που προβλέπονται από το θεσμό και το τηλεοπτικό κανάλι».

Για την προσπάθεια παραμονής στη Σούπερ Λιγκ: «Την ομάδα την πιστεύω. Πιστεύω στα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα, έχουμε μια εσωτερική ηρεμία που είναι σημαντικός παράγοντας. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να παίζουμε και να χειροκροτάνε τα πλακάκια. Το πρωτάθλημα της Super League δεν το θεωρώ πολύ σκληρό και θέλω να πιστεύω, είτε από αισιοδοξία είτε από βλακεία, πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τη μη αδειοδότηση της Νίκης Βόλου: «Αιφνιδιαστήκαμε, πρώτος από όλους εγώ. Είμαστε από τις ομάδες που δεν πήραμε αδειοδότηση. Φάγαμε μια τιμωρία που την θεωρώ σκληρή, γιατί έπρεπε να μας δοθεί μια διορία. Επίσης δεν είναι σωστό από την αρχή να βγάζεις κάποιες ομάδες μη ανταγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα. Τιμά το ελληνικό πρωτάθλημα να λέει ένας προπονητής ‘φεύγω για μη αγωνιστικούς λόγους;’ (σ.σ. Γκατούζο). Μιλάμε για ένα προϊόν που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παγκόσμια. Αντί να φτιάξουμε υγιείς όρους σε όλα τα επίπεδα, γιατί δεν μπορεί να είναι μόνο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βολευόμαστε με το σήμερα. Έτσι δεν αφήνουμε καμία παρακαταθήκη για το μέλλον».

Για τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τους στρατούς τους δημιουργούν οι πρόεδροι για να στρέφουν τα βλέμματά τους αλλού και να κάνουν τις δουλειές τους. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Δεν βλέπουμε ξένα πρωταθλήματα μόνο για την μπάλα, αλλά και για την ατμόσφαιρα. Εδώ τα κάνουμε όλα μπάχαλο για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Αυτό είναι επικίνδυνο και χαλά την ομορφιά του ποδοσφαίρου»

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected