Κατηγορίες
Αθλήματα

Απίστευτη ιστορία… Σήμερα πρωταθλητής, χθες τυφλός!

3c0cd8c886a90d44d8e18720b126e1ef_LΜπορεί σε κάποιους με αυτά τα γυαλιά να θυμίζει τα μικροσκοπικά «Μinions», ωστόσο ο 26χρονος γίγαντας της Taubet, Ντέιβιντ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα ψυχικά αποθέματα κάποιων ανθρώπων είναι τεράστια.

Ο 26χρονος άσος της πρωταθλήτριας του Σάο Πάολο και μίας εκ των ομάδων της βραζιλιάνικης Superliga, ήταν σχεδόν τυφλός από το ένα μάτι. Το αριστερό του μάτι είχε προσβληθεί από κερατόκωνο (Ceracotone) μια αμφοτερόπλευρη εκφυλιστική κατάσταση του κερατοειδούς, όπου εμφανίζεται περίπου σε έναν 1 ανά 2000 ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται από σταδιακή λέπτυνση του κερατοειδή, με συνέπεια αυτός να παραμορφώνεται προς τα εμπρός και να παίρνει το σχήμα κώνου. Ως αποτέλεσμα αυτής της παραμόρφωσης να αναπτύσσεται αστιγματισμός κυρίως και μυωπία και η όραση να ελαττώνεται κατά πολύ.

“Σκέφτηκα ότι η καριέρα στο βόλεϊ  είχε τελειώσει, γιατί κανείς δεν μπορεί να παραμείνει σε ακινησία για τόσο πολύ καιρό και να συνεχίσει να παίζει σε μια ομάδα” τόνισε ο γίγαντας των 206 εκατοστών, που με 21 βαθμούς αστιγματισμό είχε αρχίσει να αποκλείσει κάποια πράγματα στη ζωή του και τα έβλεπε όλα… θολά. «Θυμάμαι ότι πήγαμε να παίξουμε έναν αγώνα σε ένα χαμηλό, σκοτεινό γήπεδο το Ginasinho Caraguatatuba και δεν έβλεπα τίποτα. Νομίζω ότι έπαιξα με το ένστικτο.…”

Παρόλα αυτά δεν το’ βαλε κάτω… Έτσι μετά από 18 μήνες αποχής από τα γήπεδα ο Ντέιβιντ αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς και σήμερα αγωνίζεται κανονικά με ειδικά γυαλιά, για λόγους προστασίας κάποιων τμημάτων που είναι ακόμη ευαίσθητα από την επέμβαση.

Σήμερα ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης συμπαίκτες του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Αμαράλ Ντάντε, αλλά και άλλων μορφών της “σελεσάο” στην Funvic/ Taubate, , όπως οι Φελίπε,  Σιντάο,  Λίπε, ο Ράφα και Λορένα, όχι μόνο στέφθηκε πρωταθλητής στο φετινό πρωτάθλημα Παουλίστα (Σάο Πάολο), αλλά όπως παραδέχεται βλέπει πλέον τη ζωή με άλλο… μάτι. «Νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα στο μάτι, μου έτυχε για να κάνω μια μεγάλη στροφή στη ζωή μου. Σήμερα είμαι  άλλος άνθρωπος…”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected