Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Ατρόμητος Διαβατού 2-1 (photos)

DSC01335

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι παρά τη συνεχόμενη βροχή στο Κλειδί, με τον τοπικό Εθνικό να επιστρέφει στις επιτυχίες και μάλιστα με ανατροπή. Η ομάδα του Γιάννη Κιρκιλιανίδη ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και με περισσότερες επιλογές στην επίθεση (παρά την απουσία του Σωτήρη Παπαδόπουλου λόγω τιμωρίας), κατόρθωσε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν κατόρθωσε να κρατήσει το προβάδισμα του 36ου λεπτού και παρά τις απουσίες των Μπάκανου, Κλάψη και Καμπά θα μπορούσε στο τέλος να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας.

Σε μια φάση στην οποία κρίθηκε η σημερινή αναμέτρηση, με πρωταγωνιστές τους Μάκη Σπανό και Γιώργο Μυλωνά. Ο προπονητής – παίκτης του Ατρομήτου έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα (παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Καλυβιώτης και κέρδισε ο ο Καρατάσιος), σημάδεψε τη γωνία ωστόσο ο 29χρονος πορτιέρο του Εθνικού έκανε την επέμβαση του αγώνα, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Το πρώτο 20λεπτο στην αναμέτρηση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε παιχνίδι κέντρου και πολλών λαθών. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 21′ όταν ο Σάκης Κεχαγιάς βγήκε απέναντι από τον Δημόπουλο, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα το πλασέ του όμως απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κώστας Παγγούρας, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Στο 31′ ένα μακρινό σουτ του Σπανού δεν βρήκε στόχο για να έρθει η φάση του 36′ από την οποία προέκυψε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης.

DSC01335

 

Ο Λιλιόπουλος μπήκε από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Καλυβιώτη, με τον ρέφερι κ. Μαρόπουλο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάκης Σπανός, ο οποίος βρήκε στόχο, πετυχαίνοντας παράλληλα το 9ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα, που τον ανεβάζει και πάλι στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Ο Εθνικός όμως αντέδρασε άμεσα και ίσως το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου να λογίζεται (μαζί με το χαμένο πέναλτι στο τέλος) ως το πιο καθοριστικό για τη μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα. Στο 39′ ο Κιρκιλιανίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Χρήστος Κακατάτσιος πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σάκη Κεχαγιά, ο οποίος δέχτηκε την κάθετη πάσα του Κιρκιλιανίδη και αφού πέρασε τον Δημόπουλο πλάσαρε για το 2-1.

Νέο ενδιαφέρον εκ των πραγμάτων στο παιχνίδι και ένα δεύτερο ημίχρονο που αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Ατρόμητος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με αποκλειστικό στόχο να πετύχει την ισοφάριση και τον Εθνικό να προσέξει περισσότερο ανασταλτικά και να προσπαθήσει στην κόντρα να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ. Στο 61′ ο Καρατάσιος πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Σπανό, ο οποίος πλάσαρε τον Μυλωνά, με το πορτιέρο του Εθνικού να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Στη συνέχεια, οι “κυανόλευκοι” του Κλειδιού απείλησαν διαδοχικά με Παρασχόπουλο και Κακατάτσιο (εντυπωσιακές αποκρούσεις σε αμφότερες τις περιπτώσεις από τον Δημόπουλο).

Στο 81′ ο Σπανός και πάλι προσπάθησε να απειλήσει από μακριά για να ακολουθήσει η φάση στο 88′, όπως σας την περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ.

Μεγάλη νίκη για τον Εθνικό, που του δίνει βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια, στην 6η θέση παρέμεινε ο Ατρόμητος με τον σημερινό αντίπαλο του να τον φτάνει στον έναν βαθμό.

DSC01343

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Μαλούτα Χ.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Δημητριάδης, Παρασχόπουλος, Καλυβιώτης, Περηφανόπουλος, Κακατάτσιος, Δούλιας (88′ Συρόπουλος), Πετικόπουλος, Κεχαγιάς (80′ Γερακιώτης), Κιρκιλιανίδης, Νικολόπουλος.

Ατρόμητος Διαβατού : Δημόπουλος, Αρβανιτίδης (60′ Φαρμάκης), Παγγούρας, Κωστογλίδης, Τυφλίδης, Τσακαλίδης, Ασλάνογλου, Λιλιόπουλος, Χασάν, Καρατάσιος, Σπανός.

*φωτ. από ethnikoskleidiou.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected