Κατηγορίες
Super League 1

Skoda Ξάνθη – ΟΦΗ (2-1) Επιστροφή στις επιτυχίες με Βασιλακάκη

Μπορεί να βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ αλλά οι Ακρίτες αντέδρασαν άμεσα, έκαναν την ανατροπή και πήραν τους τρεις βαθμούς χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

Αν και το ματς για τον ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά, με γκολ στο 6’, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Ξάνθη που κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν το ημίχρονο και να πάρει τη νίκη με τα γκολ των Λισγάρα (29’) και Κλέιτον (33’).

mesa1 copy

«Γεμάτο» ημίωρο

Πριν προλάβουν οι δυο ομάδες να βρουν ρυθμό στο ματς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας της Ξάνθης. Στο 6’ λοιπόν ο Πετρόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Ζαρόπουλο ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια η Ξάνθη σταδιακά κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τους Κρητικούς να δίνουν χώρο περιμένοντας ουσιαστικά πίσω από τη σέντρα.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η πίεση των γηπεδούχων εντεινόταν και οι προσπάθειές τους «καρποφόρησαν» στο 29’ όταν ο Λισγάρας με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια. Μάλιστα, η υπεροχή των Ακριτών επιβεβαιώθηκε και στο 33’ όταν ο Κλέιτον με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Λόρια. Έχοντας λοιπόν κάνει την ανατροπή οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα με τον ΟΦΗ να είναι πλέον σε δύσκολη θέση και να μην απειλεί ουσιαστικά μέχρι την ανάπαυλα την εστία του Ζαρόπουλου.

mesa2 copy copy

Κυριάρχησαν οι Ακρίτες

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με την Ξάνθη να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΟΦΗ να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα, οι παίκτες του Λουτσέσκου απείλησαν στο 46’ και στο 48’ με τον Σολτάνι να σουτάρει άουτ και τον Λόρια να αποκρούει με δυσκολία το πλασέ του Καπετάνου, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έχοντας πλέον φέρει το ματς στα μέτρα τους έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Λόρια και στο 61’ με τον Κλέιτον να σουτάρει άουτ. Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Γκατούζο δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ το έργο τους έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 78’ όταν αποβλήθηκε ο Τζορτζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι, το 2-1 έμεινε χωρίς ουσιαστικά η Ξάνθη να απειληθεί στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας τους 12 βαθμούς με τον ΟΦΗ να μένει στους 10.

cleiton

Συνθέσεις

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63′ Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72′ Παπαστεριανός), Κλέιτον (88′ Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46′ Τζορτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68′ Σίσιτς(, Κουτσιανικούλης (λ. τρ. 59′ Ροβίθης), Απόνο

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected