Κατηγορίες
Αθλήματα

Βραζιλία – Αυτός είναι ο “μάγος” της σάλας! (vid)

Έχει βαρύ όνομα και  ασύγκριτη χάρη.  Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Φαλκάο του ποδοσφαίρου της σάλας   δεν είναι απλά εξίσου σπουδαίος  με τον συνονόματο του αλλά και πολύ ανώτερος σε …στάτους στο δικό του   ασφαλώς  λιγότερο γνωστό και δημοφιλές παγκόσμια σπορ από  εκείνο που έφθασε ο βετεράνος εδώ και δεκαετίες συμπατριώτη του.

Για τους νεότερους να θυμίσουμε ότι το όνομα Φαλκάο έγινε παγκόσμια γνωστό από τον  Πάολο Ρομπέρτο Φαλκάο,  τον μέσο των Ιντερνάσιοναλ , Ρόμα και Σάο Πάολο που ήταν μέλος της εξαιρετικής  Βραζιλίας του 82  αλλά και του 86.

falcao-se-prepara-para-o-chute-contra-a-russia-1319386619370 1920x1080

 Όταν ο σπουδαίος αυτός δημιουργικός μέσος είχε ξεκινήσει να μεσουρανεί  στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε γεννήθηκε (στις 8 Ιουνίου του 1977) στο Σάο Πάολο ο Αλεσάντρο Ρόσα Βιέιρα ο οποίος πολλά χρόνια αργότερα θα έπαιρνε το όνομα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Αντίθετα από τον τελευταίο όμως καθώς και από εκατομμύρια άλλους συμπατριώτες  του στη διαδρομή των ετών ο μικρός Αλεσάντρο δεν δοκίμασε να κάνει καριέρα στα …κλασικά ποδοσφαιρικά γήπεδα αλλά εκείνα της σάλας. Και δικαιώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε τόσοι οι Βραζιλιάνοι όσο και οι ξένοι τον χαρακτηρίζουν ….Πελέ  της εν λόγω ποδοσφαιρικής «διασκευής».

Falcao Rio 2007 copy
Μετά από ένα σύντομο πέρασμα το 2005 από την Σάο Πάολο με την οποία είχε μίνι συμμετοχή στην θριαμβευτική πορεία στο Κόπα Λιμπαρταδόρες  και αφού προηγούμενα είχε ήδη κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Σάλας με την εθνική ομάδα της χώρας της σάμπα έκρινε σκόπιμο να εκφράζεται  αποκλειστικά …«εσώκλειστος» ποδοσφαιρικά και όχι στα ανοικτά γήπεδα,  και η δόξα του είναι άνευ προηγουμένου και προς το  παρόν επομένου.

Ο παγκόσμιος θρίαμβος με τη «σελεσάο» επαναλήφθηκε τέσσερα χρόνια μετά με την FIFA να τον ανακηρύσσει  εκ νέου κορυφαίο παίκτη στον κόσμο ενώ συνολικά μέχρι σήμερα ο εν λόγω τίτλος  του ανήκε τέσσερις φορές (2004, 2006, 2011, 2012).

Ο Νεϊμάρ του έκοψε την καριέρα στην αγαπημένη του ομάδα

Όνειρο του από μικρό παιδί ήταν να φορέσει τη φανέλα της  αγαπημένης του ομάδας  Σάντος την οποία δόξασε ο «βασιλιάς»  Πελέ, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ καθώς απέτυχε να εντυπωσιάσει τους τότε προπονητές της. Βέβαια κάποια στιγμή  έγινε παίκτης της ομάδας των «πέιξε», αλλά εκείνης της σάλας το 2011,  με την καριέρα του όμως εκεί  να έχει μικρή διάρκεια λόγω της διάλυσης της όσο και εκείνης της γυναικείας της ομάδας  ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για να μείνει στη Σάντος το τότε της νέο μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ο Νεϊμάρ.

Το πέρασμα από την … κανονική Σάο Πάολο

Όσο για το πέρασμα του από την Σάο Πάολο πίσω από αυτό υπάρχει μία εξαιρετικά περίεργη ιστορία. Σύμφωνα με τον …θρύλο ο αδελφός του τοποθετούσε στο σπίτι του αλησμόνητου προέδρου των «σομπεράνο» Μαρσέλο Πορτουγκάλ Γουβέα ένα air condition όταν έπιασαν συζήτηση για το ποδόσφαιρο και η κουβέντα έφθασε στον ήδη αστέρα του ποδοσφαίρου σάλας.

Ο διοικητικός ηγέτης της Σάο Πάολο πείστηκε να καλέσει τον 26χρονο τότε  Αλεσάντρο Ρόσα Βιέιρα στην ομάδα του και οι δύο πλευρές  υπέγραψαν εξάμηνο συμβόλαιο. Δυστυχώς όμως για τον τελευταίο ο τότε προπονητής της ομάδας Έμερσον Λεάο κάθε άλλο παρά σύμφωνος ήταν με αυτή την απόκτηση και αποκάλυψε λίγο καιρό αργότερα ότι το «αφεντικό» του συλλόγου απλά προχώρησε σ’ αυτή την μεταγραφή για λόγους μάρκετινγκ και τίποτα περισσότερο.

Ο Φαλκάο νούμερο 2 έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό ντεμπούτο με τη Σάο Πάολο στο πρωτάθλημα Παουλίστα γνώρισε την αποθέωση από το κοινό της και μόνον μία εντυπωσιακή επέμβαση του Αντρέ Λουίς  γκολκίπερ της αντιπάλου Ιτουάνο τον εμπόδισε να πανηγυρίσει την «μετάταξη» του με ένα γκολ.

Δεν παίζεται «εντός»

54433
Λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε στο δικό του πεδίο δόξης λαμπρό (μόνο στο εθνικό πρωτάθλημα έχει σχεδόν 950 γκολ και κάτι λιγότερο από 350 στην εθνική ομάδα) και συνεχίζει να μαγεύει «εντός» όπως  αποδεικνύουν τα μαγικά του στα δύο τελευταία ματς της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Τόσο το σόου του στο ματς προχθές κόντρα στην Κολομβία όπου  έκανε τα δικά του με την μπάλα στα πόδια και όχι μόνον αλλά και χθες στο  σαρωτικό 8-2 επί της Γουατεμάλα με το πλέον θεαματικό γκολ με τακουνάκι.

 

 Ενέργειες που σ’ όλη τη μέχρι τώρα διαδρομή της καριέρας του τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή και τον τοποθετούν ψηλότερα στη λίστα των σούπερ- σταρ του futsal.

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected