Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2-3

DSC_0623Εντυπωσιακό παιχνίδι, με δραματική εξέλιξη διεξήχθη σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Γιαννακοχωρίου. Αχιλλέας και ΠΑΟΚ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο, με τους πρωταθλητές να παίρνουν τη μεγάλη νίκη στο 90ο λεπτό, χάρη σε τέρμα του MVP της σημερινής αναμέτρησης, Γιώργου Πατατούκα. Ο Αχιλλέας από την άλλη πλευρά ισοφάρισε δύο φορές, κυνήγησε την ανατροπή ωστόσο υπέστη στο τέλος την τέταρτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα.

Παρουσία 50 περίπου θεατών στο ηλιόλουστο αλλά ιδιαίτερα ψυχρό Γιαννακοχώρι, “κυανόλευκοι” και “ασπρόμαυροι” αναμετρήθηκαν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής, τέσσερις μέρες μάλιστα πριν την εκ νέου αναμέτρηση των δύο αντιπάλων, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους, εκτός ο Χρήστος Πίτος στο σημερινό ματς για τον Αχιλλέα, το οποίο ξεκίνησε αναγνωριστικά στην αρχή και χωρίς τη μεγάλη φάση.

Ένα καλό σουτ του Σύγγα στο 12′ που απέκρουσε ο Κώστας Θεοδώρου, ακολούθησε η φάση του γκολ για τον ΠΑΟΚ, με το οποίο άνοιξε ο χορός των γκολ στη σημερινή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο 17′ ο Γιώργος Μπουκλάς του Α. έκανε το γέμισμα από χώρο του κέντρου, ο Πατατούκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ηλιάδη για το 0-1.

Ο Αχιλλέας ευτύχισε να ισοφαρίσει στην επόμενη επίσκεψη του στα καρέ του ΠΑΟΚ. Ο Κακούδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Σύγγας βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όσον αφορά το σκοράρισμα για τις δύο ομάδες, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Ο Αχιλλέας είχε δύο καλά σουτ (Καραμεταξάς, Σακελλάρης) που δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Θεοδώρου, ενώ οι πρωταθλητές έφτασαν ισάριθμες με αξιώσεις στα καρέ του Ηλιάδη δεν κατάφεραν όμως να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Αυτό το κατάφεραν πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, σε μια φάση που ο Πατατούκας ήταν ο δημιουργός και ο Σπύρος Κίτσας ο εκτελεστής.

axileas_naousa-9111

Ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει στη συνέχεια και κατάφερε να φέρει και πάλι την ισορροπία στο ματς, όταν στο 79′ ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Χαρατσίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πέτρος Μπράτσης που ακολούθησε τη φάση επίσης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από φιλάθλους και συμπαίκτες.

Δύο λεπτά αργότερα μία απόφαση του βοηθού προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, όταν ο Καραλιόπουλος έκανε την κάθετη με στόχο τον Γιάτσο, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας ωστόσο το σημαιάκι του βοηθού σταμάτησε τη φάση.

Στο επόμενο τέταρτο περίπου μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με αμφότερες τις ομάδες να κυνηγούν τη νίκη.

Η ομάδα όμως που κατάφερε να πετύχει το τρίτο “χρυσοφόρο” τέρμα ήταν ο ΠΑΟΚ, με “δράστη” και πάλι τον Πατατούκα ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Ηλιάδη και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του, την 7η φετινή στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Μαλούτα Χ.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Τσιάκος, Χαρατσίδης, Καραλιόπουλος, Μπράτσης, Καραμεταξάς, Σύγγας, Σακελλάρης, Γιάτσος, Κακούδης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κων., Μπουκλάς Γ.Α., Μπουκλάς Γ.Ε., Κίτσας Λ.Π. (85′ Μπουκλάς Ανδ.), Λαδάς, Κίτσας Ν. (58′ Κίτσας Λ.Δ.), Τζέπης, Πατατούκας, Κούκλας, Μαρτζέλος (35′ Κίτσας Σ.), Κίτσας Θ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected