Κατηγορίες
Football League - Super League 1 - Γ Εθνική / Τοπικά

Ελληνικό Ποδόσφαιρο – Και εγέννετο φως(;)

fe533ad4e7df412e4fc37eb6a37766f0_LΗ ΕΠΟ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως θα ορίσει κανονικά διαιτητές και έτσι είναι επίσημο πως τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αν και, όπως αναφέρει, η ΕΠΟ δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από την επιστολή που της έστειλε η Σούπερ Λίγκα, αποφάσισε να επιτρέψει εν τέλει των ορισμό των διαιτητών για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα σε εθνικό επίπεδο. Στην επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται επίσης και το γεγονός ότι αρκετές ομάδες αντέδρασαν στον όρο περί μη σχολιασμού της διαιτησίας. Όπως υποστηρίζει η ΕΠΟ, το μόνο που ζήτησε από πλευράς της είναι να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της βίας σε όλα τα επίπεδα και να μην υπάρχει στοχοποίηση διαιτητών.

Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης η ομοσπονδία προειδοποιεί πως αν στο μέλλον υπάρξει ανάλογο κρούσμα βίας (τύπου Ζωγράφου, Σπάθα κλπ.), θα υπάρξει χρήση όλων των καταστατικών δικαιωμάτων της για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και την ανάληψη της διοργάνωσης από τις τωρινές αρχές (Σούπερ Λίγκα και FootballLeague) ή ακόμα και οριστική ματαίωση μέχρι να βρεθεί λύση!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο περιεχόμενο έρχεται να καταδείξει και αποδείξει τα πολύ μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της λίγκας, θεωρεί ότι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει διαιτητές για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας.

Παρά τα όσα ισχυρίζονται διάφορα κέντρα περί επιχείρησης φίμωσης των παραγόντων και των ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο ότι το μοναδικό ζητούμενο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρώτον η ειλικρινής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της βίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο δια παντός τερματισμός της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ προσώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, όπως αρέσκονται κάποιοι να κάνουν προκειμένου να βρουν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες.

Η ΕΠΟ τονίζει και επισημαίνει για τελευταία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορεί εφεξής να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε διακύβευση ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμου που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου μας και σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον συμβεί το παραμικρό, τότε η Ομοσπονδία θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει όλα τα καταστατικά δικαιώματά της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected