Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 2-3 (photos)

DSC_0144Τα τερτίπια της μπάλας σε όλο τους το μεγαλείου! Για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας πέρασε με νίκη από το Γιαννακοχώρι και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-3). Το εντυπωσιακό και στη σημερινή συνάντηση ήταν ότι το νικητήριο τέρμα πέτυχε και πάλι στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Πατατούκας, ο οποίος στα δύο ματς στο ορεινό Βέρμιο πέτυχε πέντε τέρματα!

Στην αντίπερα όχθη, ο Αχιλλέας αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του καθώς την τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν ο Μερκούρης Καραλιόπουλος, ενώ εκτός ήταν και ο Κώστας Τσιάκος, λόγω σπουδών. Στο βασικό σχήμα αγωνίστηκαν οι Νίκος Μάραντης και Τάσος Σαμαράς, ενώ ως αλλαγή πέρασαν στον αγώνα οι νεαροί Ρώσιος και Μπογιατζόγλου.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό της αναμέτρησης του Σαββάτου και ήταν εμφανές πως τόσο η κούραση όσο και ο λιγοστός κόσμος στο γήπεδο (δεν ξεπερνούσαν τους 20) ήταν ανασταλτικοί παράγοντες για να επαναληφθεί η εικόνα του ματς πρωταθλήματος. Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Γιώργος Πατατούκας ήταν man of the match για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Γιώργου Μπουκλά του Γ., ο οποίος τραυματίστηκε στο 33′ και αντικαταστάθηκε από τον Κυριάκο Θεοδώρου.

Οι φάσεις που χαρακτήρισαν το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά και τα πέντε τέρματα που σημειώθηκαν, εκτός από κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες. Το σκορ άνοιξε στο 36′ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Τζέπης πέρασε ωραία σκαφτή πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Σπύρος Κίτσας “έσπασε” το τεχνητό off-side, προ του Ηλιάδη πάσαρε στον αμαρκάριστο Πατατούκα και αυτός σε κενή εστία”έγραψε” το 0-1.

DSC_0134

Ο Αχιλλέας αντέδρασε στη συνέχεια και ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Κακούδης κινήθηκε ωραία στο αριστερό άκρο της μεγάλης περιοχής, πάσαρε στον Χριστόφορο Γιάτσιο στο ύψος του πέναλτι και αυτός με αριστερό πλασέ, σημάδεψε τη γωνία του Κυριάκου Θεοδώρου.

Οι πρωταθλητές κατάφεραν να πάρουν και πάλι “κεφάλι” στο σκορ με το ξεκίνημα της επανάληψης με ένα ακόμη τέρμα του Πατατούκα, ένα τέρμα που άλλαξε για δεύτερη φορά τις ισορροπίες στον αγώνα. Στο 77′ ο Αχιλλέας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, με ωραίο πλασέ στην κίνηση του Χρήστου Σακελλάρη (προηγήθηκε ωραία σέντρα του Σύγγα) ενώ ο ΠΑΟΚ δύο λεπτά αργότερα, είχε ένα τετ-α-τετ με τον Πατατούκα, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Ηλιάδη (έπεσε στα πόδια του επιθετικού των “ασπρόμαυρων” και μπλόκαρε).

Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 90+3′ όταν μετά από γέμισμα των φιλοξενούμενων, οι αμυντικοί του Αχιλλέα δεν κατάφεραν να ελέγξουν τη μπάλα και ο Πατατούκας που έγινε αποδέκτης, πλάσαρε σωστά δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στα ημιτελικά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Παζαρτζικλή.

DSC_0136

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Καραμεταξάς, Σακελλάρης, Μάραντης (71′ Ρώσιος), Κακούδης (75′ Μπογιατζόγλου), Σύγγας, Χαρατσίδης, Μπράτσης (62′ Ζιάννης), Γιάτσιος, Σαμαράς Τ.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κων., Λαδάς (46′ Μπουκλάς Αν.), Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ.Α. (33′ λ.τ. Θεοδώρου Κυρ.), Μαρτζέλος (46′ Κίτσας Μ.), Τζέπης, Κούκλας, Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Ν., Πατατούκας, Κίτσας Σ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected