Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Η συνέντευξη του Νίκου Μουσκεφτάρα στο ImathiaSportsNews!

Πραγματικός…μέγας και φέτος ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, σε μια ακόμη σεζόν που ο ιστορικός σύλλογος αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος. Με ισχυρή διοίκηση και με παραδειγματική οργάνωση, πορεύεται και φέτος με γνώμονα το οικογενειακό κλίμα, που πηγάζει αρχικά από τα πιστεύω και τις αρχές της διοίκησης και στη συνέχεια από το ποιόν και την πειθαρχία του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Ντάμτσιου.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας που φέτος παραμένει κατά μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτο, ένα από τα βασικά συστατικά άλλωστε της επιτυχίας. Ένας από τους συνδετικούς κρίκους της “πράσινης” αλυσίδας είναι και ο “πυλώνας” της εστίας του Μέγα Αλέξανδρου, που όσο ύψος του λείπει, άλλο τόσο…γίγαντας νιώθει και φαίνεται!

Ο λόγος για τον Νίκο Μουσκεφτάρα, που φέτος μπορεί να υπερηφανεύεται πως αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες της ομάδας και από τους πλέον πολύτιμους για τη μέχρι τώρα πορεία (αν μη τι άλλο) πρωταθλητισμού. Ο 23χρονος τερματοφύλακας μίλησε στο Imathia Sports News, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μιλά τόσο για την πορεία της ομάδας, τις προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες ενώ εκπλήσσει με την άποψη του για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, τονίζοντας μάλιστα ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

10154798_10201832819762321_154450049_n

Ας δούμε τι είπε στον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας, Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

1. Νίκο, μία ακόμη χρονιά για τον Μέγα Αλέξανδρο που καταθέτει τα διαπιστευτήρια του και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε στην 11η αγωνιστική και η ομάδα βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους. Μπορεί την υπέρβαση;

“Θα ήθελα πριν απαντήσω στην ερώτηση σας, να ευχαριστήσω καταρχήν για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την προσπάθεια σας με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του κοινού αλλά και την ανάδειξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά την ερώτηση σας, θα πω πως την περσινή σεζόν η ομάδα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς λόγω απειρίας αλλά και συγκυριών τις περισσότερες φορές, δεν μπόρεσε να πάρει αποτελέσματα που άξιζε. Φέτος ο κορμός της ομάδας παρέμεινε αναλλοίωτος και σαφώς η ομάδα είναι πιο έτοιμη και περισσότερο “δεμένη”. Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, η διοίκηση και ο προπονητής κ. Ντάμτσιος μας τόνισαν πως ήμαστε ικανοί να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Εξυπακούεται πως υπάρχει σαφής διαφορά στο να κυνηγήσεις το πρωτάθλημα με το να κάνεις πρωταθλητισμό. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και παίζουμε παντού και πάντα για τη νίκη. Θεωρώ πως οι επόμενοι τρεις δύσκολοι αγώνες που ακολουθούν, θα κρίνουν κατά πολύ την πορεία της ομάδας και το πόσο κοντά θα ήμαστε στην κορυφή”.

2. Όπως σε όλες τις επιτυχίες ή στις καλές εμφανίσεις γενικότερα, υπάρχει πάντα ο καίριος παράγοντας για αυτές. Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο σημαντικός “κρίκος” της αλυσίδας στον φετινό Μέγα Αλέξανδρο και αν θεωρείς ότι η παραμονή του κορμού αλλά και του προπονητή ήταν το “κλειδί”.

“Συμφωνώ απόλυτα. Η ομάδα παρέμεινε η ίδια και βελτιώνεται συνεχώς. Ο προπονητής κατά την άποψη μου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για τη φετινή εικόνα της ομάδας. Άλλαξε τη νοοτροπία, διαφοροποίησε την αγωνιστική της ταυτότητα, είναι δίπλα μας σε κάθε περίπτωση και πιστεύω πως έχει κερδίσει όλους τους παίκτες με τη συμπεριφορά του. Η διοίκηση από την άλλη πλευρά, που σε τόσο δύσκολους καιρούς στέκεται δίπλα μας από όλες τις απόψεις και μας προσφέρει οτιδήποτε έχουμε ανάγκη, κάτι για το οποίο εκ των πραγμάτων αξίζει συγχαρητήρια, γιατί λίγες είναι οι ομάδες πλέον με αυτή τη δυνατότητα. Η επιτυχία είναι ένα μείγμα από όλα αυτά και το κυριότερο θεωρώ είναι ότι ήμαστε όλοι μια παρέα. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η απόλυτη αλήθεια…”

DSCN9905

3. Κρίνοντας από τη γενικότερη κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και από αυτά που βιώνεις φέτος, είναι αυτή η σεζόν η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών; Τι σε ενθουσιάζει και τι σε στεναχωρεί από την άλλη πλευρά;

“Όντως αυτή η σεζόν μέχρι στιγμής είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων χρόνων. Πέρσι τέτοια εποχή, γνωρίζαμε πάνω κάτω τον πρωταθλητή. Φέτος έχουμε δύο ομάδες (ΦΑΣ Νάουσα καιΑΣ Ειρηνούπολης) που είναι τα φαβορί, έχουν εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και ανέβασαν αυτόματα το επίπεδο της Α1. Από κει και πέρα, υπάρχουν 4-5 ομάδες μαζί με μας και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που είναι εξίσου πολύ δυνατές. Είναι πραγματικά αμφίρροπο το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά στη δυναμικότητα. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές και όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εικόνα θα υφίσταται μέχρι το τέλος…

Όσον αφορά το τι θεωρώ αρνητικό είναι μεγάλο θέμα. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες που ισχύουν σε κάθε βαθμίδα του ποδοσφαίρου, όμως κατά την άποψη μου ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα είναι αυτό με την υγεία των ποδοσφαιριστών. Τουλάχιστον σε κάθε γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχει ένας γιατρός ή ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα έχει τις βασικές γνώσεις για τα επείγοντα περιστατικά. Έχουμε δει πολλά τέτοια σε πρωταθλήματα άλλων νομών που ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις, υπήρξε αυτή η φροντίδα”.

4. Ο Νίκος Μουσκεφτάρας πραγματοποιεί φέτος μια πολύ καλή χρονιά, με αρκετές εξαιρετικές επεμβάσεις οι περισσότερες καθοριστικές. Μπορείς να χαρακτηρίσεις τη φετινή σεζόν την καλύτερη σου τα τελευταία χρόνια; Θεωρείς ότι είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία της ομάδας;

“Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής πηγαίνω καλά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα όταν με χρειάζεται. Μακάρι βεβαίως να με χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο! Πέρσι ήταν μια περίεργη χρονιά, ήμουν επιφορτισμένος με την απόσταση ως φοιτητής στη Λαμία και αναγκαστικά απουσίασα από  προπονήσεις. Παρόλα αυτά, η περσινή σεζόν με βοήθησε πολύ. Σε άλλες θέσεις, όταν είναι κάποιος 23 ετών, θεωρείται σχεδόν ολοκληρωμένος. Στη θέση του τερματοφύλακα, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο ωριμάζεις. Είναι μια θέση που συνδυάζει δουλειά, ρυθμό και εμπειρία .Δουλεύω καθημερινά με τον προπονητή μου και ελπίζω να είμαι πάντα υγιής ώστε να είμαι παρόν όποτε με χρειαστεί η ομάδα”.

10710923_10203496615593656_8905981001960380495_n

5. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και την κατά μεγάλο ποσοστό στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια σας. Είναι όντως αυτή η πραγματική εικόνα ή πιστεύεις ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που ίσως χρειάζονται βελτίωση ή περαιτέρω ανάλυση;

“Όπως ανέφερα και πριν, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Για παράδειγμα, στην ομάδα φέτος εντάχθηκε ο Κώστας Χαλβατζής και πραγματικά νιώθουμε σαν να τον γνωρίζουμε χρόνια. Πολύ σημαντικό ότι και εκτός γηπέδου είμαστε πραγματικά ομάδα, άλλωστε με τη διοίκηση και τον προπονητή βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά. Όσον αφορά τον κόσμο, όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει Τρίκαλα και πάντα το χωριό ήταν από τις πιο δυνατές έδρες. Υπάρχει ένας πυρήνας που ακολουθεί την ομάδα και σε όλα τα εκτός έδρας, θεωρώ όμως ότι πρέπει να έρθει περισσότερος κόσμος στη συνέχεια γιατί πραγματικά τον χρειαζόμαστε. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε καθημερινά και ότι βγει, άλλωστε κανείς δεν μίλησε για πρωτάθλημα. Θα έχουμε βεβαίως και τα άσχημα αποτελέσματα. Ο κόσμος οφείλει να βοηθήσει και τη διοίκηση, που πραγματικά κάνει τιτάνια προσπάθεια για την επιβίωση του συλλόγου.”

Ευχαριστώ για το βήμα και να ευχηθώ (αν και λίγο νωρίς…) καλές γιορτές,  υγεία και ευτυχία σε όλους. Κλείνοντας θα ήθελα στείλω τις καλύτερες ευχές μου για το νέο εγχείρημα του Αγροτικού Αστέρα Πλατέος και να ξέρουν οι άνθρωποι του πως τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου που καταγόμαστε από την περιοχή, οι σκέψεις μας θα είναι πάντα δίπλα τους. Ο Αγροτικός αξίζει να βρίσκεται ψηλά και πιστεύω πως με την αγάπη και την προσπάθεια, θα τα καταφέρει!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected