Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα 2-0 (photos+video)

DSCN2819Η…καρδιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας σήμερα χτυπούσε σήμερα στο Αγγελοχώρι, στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα στους δύο (μέχρι πρότινος) συγκατοίκους της κορυφής. Μεγάλος νικητής ο ΑΣ Ειρηνούπολης, που επικράτησε με 2-0 του συντοπίτη ΦΑΣ Νάουσα και έμεινε μόνο πρώτος στην κορυφή, στέλνοντας τους “κυανόλευκους” στην 4η θέση καθώς ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων πήραν αμφότεροι τους τρεις βαθμούς.

Παρουσία 400 και πλέον θεατών στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου και με καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο, η σημερινή αναμέτρηση ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Αμφότερες απέδειξαν για ποιο λόγο θεωρούνται εκ των φαβορί για τον τίτλο και παρά το γεγονός πως το θέαμα ήταν ελάχιστο (απόλυτα φυσιολογικό για ένα ντέρμπι), φανέρωσαν πολλά από τα στοιχεία που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Για τον γηπεδούχο ΑΣ Ειρηνούπολης πολύ σημαντικό αβαντάζ το γρήγορο γκολ του Κώστα Τενεκετζή αλλά και η δεδομένη εμπειρία του ρόστερ (ειδικά αμυντικά, όπου σε καίρια σημεία ανέκοψε την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων)

Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα, σαφώς επηρεασμένη από το γρήγορο γκολ, ανέβασε γρήγορα την απόδοση της και πίεσε την αντίπαλη άμυνα. Εντούτοις, το γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους (διάστημα που “πάτησε” περιοχή) δεν ήρθε και παρά την προσπάθεια και στο ξεκίνημα της επανάληψης, δεν κατόρθωσε να απειλήσει την εστία του Σεϊτανίδη. Η μεγάλη ευκαιρία του Ζούρκου στις αρχές του δευτέρου μέρους ακολούθησε το τέρμα του Έξαρχου, που έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Μαντάκη έφερε την πρώτη ήττα των “κυανολεύκων” στο πρωτάθλημα.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Γιώργος Τυριακίδης : Η απουσία του Χάρη Συμεωνίδη, που δεν ήταν 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό στον Κοπανό, ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο έμπειρος τεχνικός. Επέλεξε τους Γιάννη Βαλδήρ και Γιώργο Τζεϊρανίδη στα στόπερ, τον Χρήστο Μανδάλη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γρηγόρη Αργυρίου στο αριστερό, τον Κώστα Τενεκετζή με τον Σωκράτη Λαμπριανίδη ως “κόφτη” και αμυντικό χαφ αντίστοιχα, δημιουργικό χαφ τον Αντώνη Κουκουράκη, τον Θόδωρο Καρυπίδη ως δεξί εξτρέμ και τον Θοδωρή Πέτγαζλη αριστερά, με τον Κώστα Έξαρχο στην κορυφή, σε ένα 4-3-3 που μετατρέπονταν σε 4-5-1 όταν η ομάδα αμυνόταν, καθώς οι εξτρέμ “ντούμπλαραν” στα μαρκαρίσματα τα μπακ.

DSCN2817

Γιώργος Σγούρδας : Άπαντες παρόντες για τον νεαρό τεχνικό και σαφής πρόθεση του ίδιου να “γεμίσει” το κέντρο. Στη θέση των στόπερ ξεκίνησαν οι Νίκος Περηφανόπουλος και Αλέξανδρος Ζούρκος, οι οποίοι μάρκαραν εναλλάξ τον Έξαρχο, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ζήσης Βλαχοδήμος, στο δεξί ο Σάκης Παπατάνος, αμυντικά χαφ οι Βαγγέλης Αβραμόπουλος και Νίκος Σαρηγιαννίδης (ο δεύτερος κινήθηκε περισσότερο αριστερά), δεξί εξτρέμ ο Δήμος Συμπεθέρης, ενώ πίσω από τους δύο επιθετικούς Αδάμ Βλαχοδήμο και Δημήτρη Καφέ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γιάννης Μουρίκι.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι και μάλιστα κορυφής, δύσκολα να αναδείξει κανείς μία συγκεκριμένη φάση ή μια ατομική ενέργεια. Κυριαρχούν συνήθως τα δυνατά μαρκαρίσματα, οι κινήσεις τακτικής στη “σκακιέρα” του γηπέδου αλλά και οι προσωπικές ενέργειες παικτών που έχουν το ειδικό βάρος για να δημιουργήσουν κινδύνους. Όλα τα παραπάνω τα περιείχε στο έπακρο το σημερινό παιχνίδι, με μια ειδοποιός διαφορά : ο ΑΣ Ειρηνούπολης σκόραρε, ο ΦΑΣ όχι… Μάλιστα, το γκολ του Τενεκετζή στην πρώτη φάση του αγώνα, ήταν η πλέον καθοριστική όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και ενώ ο ΦΑΣ δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο για την πιο σωστή διαχείριση του αγώνα.

Το φιλμ της αναμέτρησης

3′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου από αριστερά, ο Τενεκετζή εκμεταλλεύεται το σάστισμα στην άμυνα του ΦΑΣ και με κεφαλιά σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Σταματέλου (1-0)

7′ Συρτή σέντρα του Λαμπριανίδη έξω από την περιοχή, αναμπουμπούλα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Σταματέλος όμως προλαβαίνει τον Πέτγαζλη πριν γίνει απειλητικός.

19′ Γέμισμα του Αργυρίου από αριστερά, η μπάλα αναπηδά στο έδαφος λίγο έξω από την περιοχή, ο Πέτγαζλης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, το πλασέ όμως που επιχειρεί περνά πολλά μέτρα άουτ.

21′ Πάσα του Συμπεθέρη στον Αβραμόπουλο, αυτός μπαίνει από τα δεξιά, κάνει την παράλληλη σέντρα και ο Αδάμ Βλαχοδήμος από το ύψος του πέναλτι στέλνει τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σεϊτανίδη.

22′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης

DSCN2838

24′ Εκτέλεση κόρνερ του Μουρίκι από αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρες φτάνει στον Καφέ, ο οποίος σουτάρει δυνατά και ο Σεϊτανίδης που δεν είχε καλή ορατότητα αποκρούει ενστικτωδώς

29′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, ο Βαλδήρ κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

33′ Δυνατό σουτ του Μουρίκι έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Σεϊτανίδης.

45′ Σέντρα του Καρυπίδη από δεξιά, ο Πέτγαζλης στρώνει με το κεφάλι στον Έξαρχο, το σουτ όμως από καλή θέση φεύγει ψηλά άουτ.

51′ Εκτέλεση φάουλ του Τζεϊρανίδη από αριστερά, ο Καρυπίδης με κεφαλιά βρίσκει τον Έξαρχο, το γυριστό σουτ του τελευταίου περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

52′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, ο Σεϊτανίδης προ του Περηφανόπουλου απομακρύνει τον κίνδυνο.

53′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη από δεξιά, ο Ζούρκος πιάνει την κεφαλιά και οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομακρύνουν πάνω στη γραμμή.

60′ Ωραίο “ένα-δύο” Έξαρχου-Πετγαζλη, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

62′ Κίτρινη κάρτα Τενεκετζή

63′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος

66′ Κίτρινη κάρτα Πέτγαζλης

79′ ΓΚΟΛ! Ο Σαμψωνίδης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Σταματέλος απομακρύνει προς τα πλάγια, ο Συμεωνίδης στρώνει στον Έξαρχο και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Σταματέλου (2-0)


δείτε στο βίντεο παρακάτω τα γκολ της συνάντησης

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Χρυσάνη.

DSCN2820 DSCN2821

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Μανδάλης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Τενεκετζή (84′ Παπαδόπουλος), Λαμπριανίδης (68′ Συμεωνίδης), Πέτγαζλης, Έξαρχος, Καρυπίδης (66′ Σαμψωνίδης), Κουκουράκης

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Βλαχοδήμος Ζ., Παπατάνος, Περηφανόπουλος, Ζούρκος, Αβραμόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Συμπεθέρης (76′ Παπαδής), Μουρίκι, Βλαχοδήμος Α. (82′ Κοσμάς), Καφές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected