Κατηγορίες
Super League 1

Νίκη Βόλου : “Ο σύλλογος βαδίζει ολοταχώς προς τη διάλυση!”

eb21e89d19e121f91f9721fce4f9a622_60805Ο Ανδρέας Πάτσης αποχωρεί, όπως είπε, και το μέλλον της Νίκης Βόλου μοιάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο. Τα χρέη είναι υπέρογκα, όπως αποδείχτηκε για άλλη μία φορά με το εξώδικο που έφτασε στα γραφεία από τον Γιόνας Ίβενς, ο οποίος προειδοποίησε πως θα κάνει προσφυγή και αυτό τόνισε με δηλώσεις του σε οπαδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Ξάνθης. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κατέστη σαφές πως η κατάσταση είναι τραγική και πως ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

«Εμείς θα υποδείξουμε στον κ. Πάτση που θα παραδώσει τις μετοχές. Αν δεν βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος, τότε οι μετοχές θα παραδοθούν στον Ερασιτέχνη. Δεν είναι όμως απλά τα πράγματα. Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επέμβει κανένας. Είναι παράνομο. Δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας. Θα σου κάνει μήνυση ο ιδιοκτήτης. Έχουμε πέσει σε ένα τεράστιο κενό εξουσίας που δεν ξέρω πως θα το ξεπεράσουμε. Όσον αφορά στον αγώνα με τη Βέροια, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο η ομάδα θα πάει. Η Νίκη για να βγάλει το πρωτάθλημα χρειάζεται περίπου 700.000 ευρώ. Αυτά είναι λεφτά που δεν μπορεί να τα δώσει και δεν τα αντέχει κανένας. Υπάρχει κι ένα χρέος και ένας διακανονισμός με την εφορία. Δίνει 33.000 ευρώ το μήνα. Η εφορία όμως έκανε έφεση και ζητάει τα λεφτά της. Υπάρχει σε εκκρεμότητα μία απόφαση δικαστηρίου η οποία θα βγει εντός του Δεκεμβρίου.

Αν βγει αυτή η απόφαση η Νίκη θα πρέπει να κάνει νέα ρύθμιση. Η τελευταία εκτίμηση της εφορίας είναι 7.068.000 ευρώ. Μετά τον Ανδρέα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κάναμε ένα συμβούλιο και με τους οργανωμένους για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Στους λογαριασμούς βάζαμε και τι έχουμε να παίρνουμε. Τώρα έρχεται η εφορία και λέει έχεις μόνο να δίνεις και όχι να παίρνεις. Πώς να τρέξει δηλαδή ο Ερασιτέχνης που δεν έχει έσοδα από την ΠΑΕ; Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι για να λύσουμε το θέμα της διαδοχής. Όχι το πρόβλημα όμως, γιατί για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να βρεθούν τα λεφτά, αυτές οι 700 χιλιάδες για να τρέξει η ομάδα.

Πιστεύετε οτι μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα με τη συνδρομή τη δική μας; Ακόμη και τα εισιτήρια, είναι υποτιθέμενα έσοδα, δεν είναι σίγουρο οτι θα τα πάρεις. Το ζητούμενο δεν είναι να αναλάβω το βάρος για να πάει η ομάδα στη Βέροια. Εντάξει θα πάει στη Βέροια. Μετά τι γίνεται; Εκεί είναι το πρόβλημα; Τελείωσε το πρόβλημα; Μετά θα με ξαναρωτήσεις. Θα πάει η ομάδα στον ΟΦΗ; Δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε σε αυτό».

Για το αν πάμε για διάλυση της ΠΑΕ: «Αυτό ήταν κοινό μυστικό. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Απλά παίρναμε παράταση ζωής. Και ο Πάτσης να έμενε αυτό θα γινόταν το καλοκαίρι. Είναι μυθικό το νούμερο».

Για το αν πρέπει η Νίκη να σχεδιάζει το μέλλον της σε ερασιτεχνικές κατηγορίες: «Αυτό είναι το πιο πιθανό. Πρέπει να κάνουμε διοίκηση πρωτοδικείου για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει μέχρι όπου πάει».

Για το αν υπάρχουν επαφές: «Είχα κάνει επαφές με έναν επιχειρηματία πριν 15 μέρες. Είμαστε σε αναμονή, αλλά θεωρώ ότι έμαθε για τα χρέη. Και ποιος θα αναλάμβανε σε μία τέτοια κατάσταση;».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected