Κατηγορίες
Αθλήματα

Σοφία Υφαντίδου – Με το…βλέμμα στο Πεκίνο!

yfantidou1

Οι διοργανώσεις του χειμώνα δεν θα…απασχολήσουν την σκέψη της. Ο προγραμματισμός έχει γίνει για τους αγώνες του ανοιχτού και συγκεκριμένα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Πριν από τη στάση στη “Φωλιά του πουλιού”, η Σοφία Υφαντίδου θα χρειαστεί να περάσει από την διαδικασία διεκδίκησης του ορίου και θα το κάνει μέσα από δυνατούς αγώνες. Η κορυφαία επταθλήτρια των τελευταίων ετών συνεχίζει την προετοιμασία της στην Βέροια και με βάση τον προγραμματισμό, τον οποίο έχει κάνει σε συνεργασία με τον προπονητή της Μηνά Κυριάκο, θα κάνει το πρώτο της έπταθλο στις 15-16 Μαΐου στην Ιταλία.

Η  29χρονη έχει ατομικό ρεκόρ 6.109 β. από το 2012, ενώ για να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα, που θα ταξιδέψει στην Κίνα χρειάζεται να συγκεντρώσει 6.075 βαθμούς. «Το έπταθλο είναι το βασικό μας αγώνισμα, όμως, η προσοχή μας θα είναι στραμμένη και στον ακοντισμό, προκειμένου να βοηθήσουμε την εθνική ομάδα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις», είπε ο έλληνας τεχνικός.

Η ικανότητα της Υφαντίδου στον ακοντισμό είναι γνωστή κι αυτός είναι και ο λόγος, που παράλληλα με το έπταθλο συνεχίζει να κάνει αγώνες και στο ριπτικό αγώνισμα. Το 2012 στη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου, η Υφαντίδου έστειλε το ακόντιο στα 56,96 μ., που είναι η καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ στον ακοντισμό επτάθλου, στην ιστορία της διοργάνωσης.

*segas.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected