Διαιτησία - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κύπρος – Διαιτητής προέβη σε απίστευτες αποκαλύψεις!

50ec4b5f09c6c43d0861c3b293bc663b_LΣοβαρές καταγγελίες για τη διαιτησία στην Κύπρο έκανε ο διαιτητής Μάριος Παναγή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Ο διεθνής διαιτητής καταφέρθηκε εναντίον Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου)  Χανς Ρέικβαρτ, του Προέδρου της ΚΟΠ Κώστα Κουτσοκούμνη και του Α` Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα ότι ελέγχουν και χειραγωγούν διαιτητές. Κάλεσε ακόμα τον Γενικό Εισαγγελέα όπως συναντηθούν για να δώσει κατάθεση προς εξιχνίαση των στημένων αγώνων στη Κύπρο, με τον Παναγή να δίνει την Πέμπτη σχετική κατάθεση.

Ο διαιτητής απευθύνθηκε και προς τους προέδρους των τριών μεγάλων κομμάτων της Κύπρου (ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο) ρωτώντας τους αν γνωρίζουν οτιδήποτε για συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ, σε σχέση με την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου.

Ηδη το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Κυπριακής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει έρευνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγή:

-Έστω και καθυστερημένα είμαι ενώπιον σας. Καθυστέρησα όχι γιατί μετάνιωσα, αλλά γιατί είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις.

-Δεν ντρέπομαι να κάνω οποιαδήποτε δουλειά, ντρέπομαι όμως να κάνω κάτι που δεν μ αρέσει κ να εξυπηρετώ συμφέροντα.

-Δεν έχω υποβάλει καμία παραίτηση. Όμως δεν ξέρω αν θα είμαι διαιτητής μετά την διάσκεψη, όποιος τα έχει βάλει με το σύστημα έχει πάει σπίτι του.

-Τι έγινε και χάθηκε ο Παναγή από τα γήπεδα; Ήμουν διαιτητής στην 1η αγωνιστική στο Απόλλων-ΑΕΚ. Πήρα ένα σχετικά καλό βαθμό και σας αποκαλύπτω 8.2 από τον παρατηρητή, αλλά κάποιοι με κυνήγησαν αλύπητα επειδή δεν φρόντισα να λειτουργήσουν όλες οι ενδοεπικοινωνίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

-Πως είναι δυνατόν για το θέμα αυτό που είναι μεν σημαντικό αλλά όχι και το πιο σημαντικό στη διαιτησία, έδειξε τόση ευαισθησία ο κύριος Ρέικβαρτ ενώ ήταν στην Ολλανδία και δεν δείχνει το ίδιο όταν γίνονται τόσα μεγάλα λάθη για μια διαιτησία; Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες στη Β κατηγορία. Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες από την Β΄ κατηγορία στη Α΄ κατηγορία.

-Λέω ο κύριος Χανς γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που έδωσε ο κύριος Καπιτανής. Ότι δηλαδή πήρε εντολές από τον Ρέικβαρτ να διεξάγει έρευνα λες και θα έκανε έρευνα για ένα έγκλημα ή για μία απάτη. Μήπως ο κ. Καπιτανης έκανε σωστά τη δουλεία; Ποια είναι η ευθύνη του σαν υπεύθυνος εκπαίδευσης να φρόντιζε όπως γίνει πλήρης ενημέρωση στο σεμινάριο το οποίο είχε πραγματοποιηθεί; Η ο χρόνος τους ήταν πολύτιμος και περιορισμένος;

-Ο Ρέικβαρτ σε συνάντηση που είχαμε σε ξενοδοχείο στην Λεμεσό μου είπε ότι έχει εντολές να με τιμωρήσει και με ρίξει στην Β’ Κατηγορία. Εγώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω στη Β΄ κατηγορία όχι γιατί την υποτιμώ αλλά θεωρώ ότι γίνoται χειρότερα. Στην ίδια συνάντηση όμως συνέβηκε και αυτό. Ο Ρέικβαρτ μου ανακοίνωσε ότι επειδή η Κύπρος θα χάσει μία θέση στους διεθνείς διαιτητές για το 2015 εγώ δεν θα είμαι στον κατάλογο των υποψηφίων. Και όταν τον ρώτησα  το γιατί, μου είπε ότι δεν είχα καλή απόδοση το 2014 στην Κύπρο. Και ποιοι είχαν καλή απόδοση κύριε Ρέικβαρτ; Αυτοί που έστειλαν και πάλι τον Άρη στην Β κατηγορία; Είναι άξιο απορίας, αυτά τα άτομα επιβραβεύετε. Έπρεπε βλεπετε να μπει άλλος στην λίστα που ερχόταν από ασθένεια και άλλος ο οποίος το 1999 είχε συλληφθεί για κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων σε στάδιο στην Κύπρο.

-Ο Παναγή που έκανε σημαντικά λάθη σαν διαιτητής αλλά δεν έκανε σε κανένα χατίρια. Ο Παναγή που τα έβαλε με το κατεστημένο του Σ.Δ.Κ με το οποίο λίγοι θα τα έβαζαν. Ο Παναγή που δεν εκτελούσε εντολές, που δεν ήταν μέρος του γνωστού συστήματος. Ο Παναγή λοιπόν έπρεπε να δεχτεί αυτό τον πόλεμο γιατί ήταν ο αντάρτης της διαιτησίας. Αυτός που πήγε με τον Τράττο στις εκλογές του 2012 βοηθώντας τον να εκλέγει. Αυτός που  2014 δεν ακολούθησε καμία άλλη εντολή όπως κλείσει το στόμα γιατί  αυτά που έλεγε και έθιγαν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΚΟΠ. Τα δε μηνύματα που έρχονταν σε μένα,  μεν μιλάς, θα σε… φάσειν από διεθνή. Εμένα δεν με πτοούσε τίποτα. Μάρτυρες ο απλός κόσμος που με άκουγε αρκετές φορές δημόσια να καταφέρομαι κατά αξιωματούχου της ΚΟΠ.

-Θα πεις κανείς ότι για χρόνια υπηρέτησα και εγώ αυτό το σύστημα που καταγγέλλω σήμερα. Ότι επίσης αυτό το σύστημα με ανέδειξε κορυφαίο διαιτητή το 2012 και έγινα διεθνής διαιτητής πριν από τα 30 μου. Συμφωνώ. Όμως ας έρθει ένας να μου πει αν ότι πέτυχα σαν διαιτητής, δεν το πέτυχα με την αξία μου. Να μου πει κανείς αν χρησιμοποίησα άλλο τρόπο εκτός από την απόδοση που είχα στα γήπεδα.

περισσότερο ρεπορτάζ στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected