Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕ Χαρίεσσας 2-1 (photos)

DSCN3455

Μια αναμέτρηση όπως ακριβώς αναμενόταν παρακολούθησαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο του Διαβατού. Ο γηπεδούχος Ατρόμητος πέτυχε την 8η φετινή του νίκη και συνάμα με την πολύ καλή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έκλεισε με τον πιο ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕ Χαρίεσσας αιφνιδιάστηκε από το γκολ στο ξεκίνημα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και παρά το γεγονός πως αντέδρασε στην επανάληψη, δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Διαβατό. Οι “κιτρινόμαυροι” αγωνίστηκαν χωρίς τον Λάκη Σταυρίδη που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο χρησιμοποιήθηκε ο Θοδωρής Παμπουχίδης, που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

DSCN3456 DSCN3457

Πριν την αναμέτρηση, το Imathia Sports News βράβευσε τον Μάκη Σπανό ως τον MVP της 1οης αγωνιστικής στην Α1 Ερασιτεχνική, ενώ το βραβείο το παρέλαβε από τον πατέρα του και μέλος της διοίκησης των “κυανολεύκων”, Νίκο. Στα “highlight” της βράβευσης, το ζεστό χειροκρότημα συμπαικτών και κερκίδας, δείγμα της τεράστιας προσφοράς του ίδιου αλλά και της αναγνώρισης του ταλέντου του.

Για τους “κυανόλευκους” η πρώτη φάση της αναμέτρησης ήταν…όλα τα λεφτά. Συγκεκριμένα στο 47ο δευτερόλεπτο, ο Φαρμάκης έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και η μπάλα στρώθηκε στον Μάκη Σπανό ο οποίος δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Λιακόπουλου. Αυτό ήταν το 14ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα, που τον φέρνει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς.

Όπως ήταν φυσιολογικό, το γκολ από τα…αποδυτήρια άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι και η ΑΕΧ ήταν αναγκασμένη πλέον να βγει μπροστά για την ισοφάριση. Ο Ατρόμητος όμως δεν κλείστηκε, κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του ενώ ήταν αρκετά διαβασμένος στο παιχνίδι των αντιπάλων, κλείνοντας σωστά τους Βαλάντη Τοπαλίδη και Παύλο Τσάλμα, που δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους.

DSCN3462

Η εικόνα αυτή παρέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν οι “κυανόλευκοι” βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σπανός εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Κώστας Παγγούρας πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του δευτέρου μέρους.

Ένα δεύτερο 45λεπτο, που η ΑΕΧ ανέβασε στροφές, πίεσε τον Ατρόμητο και κατάφερε στο 61′ να μειώσει το σκορ όταν ο Δημήτρης Κατσουγιαννόπουλος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά το διώξιμο των αμυντικών και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, “έγραψε” το 2-1.

Η είσοδος του Σάκη Μπάκανου στη συνέχεια αλλά και το μεγαλύτερο ρίσκο που πήραν οι “κιτρινόμαυροι”, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε…ροντέο, καθώς η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω κάτω. Οι “κυανόλευκοι” απέκτησαν μεγαλύτερη ταχύτητα στην κόντρα, όπου ήταν πάντα επικίνδυνοι ενώ οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση.

DSCN3460

Οι σημαντικές στιγμές που καταγράφηκαν στο τελευταίο μισάωρο ήταν από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι θα μπορούσαν με Σπανό και Μπάκανο να πετύχουν το γκολ που θα “κλείδωνε” το υπέρ του σκορ, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν κυρίως με στημένα και με το ύψος που προσέδιδε στα ανεβάσματα ο Θεοδωρόπουλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Δημόπουλος, Κωστογλίδης (67′ Μπάκανος), Τσακαλίδης, Παγγούρας, Φαρμάκης, Καρατάσιος, Σπανός, Ασλάνογλου, Καμπάς, Κλάψης, Λιλιόπουλος (71′ Τσιφλίδης).

ΑΕ Χαρίεσσας : Λιακόπουλος, Τσίπης, Σπαθόπουλος (80′ Παμπουχίδης), Λέσκας, Χαλκιάς (56′ Γκίλτσης), Θεοδωρόπουλος, Κανδηλίδης, Κατσουγιαννόπουλος, Τσάλμας, Κατσιγιαννόπουλος, Τοπαλίδης

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected