Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου (photos+video)

1WORLD-POLAND_609_355

Τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα για τη νέα χρονιά, το ImathiaSportsNews σας παρουσιάζει μία μίνι ανασκόπηση του 1ου γύρου της φετινής Α1 Ερασιτεχνικής, την κατά πολλούς πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών.

Η ιδιαιτερότητα της άγνοιας για το ποιος ακριβώς θα είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν αλλά και το αν η πρωταθλήτρια ομάδα καταφέρει μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, να κερδίσει την άνοδο της στη Γ Εθνική, δημιουργούν την απόλυτη…σύγχυση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Το στοιχείο αυτό δίνει βεβαίως ένα έξτρα κίνητρο στις ομάδες να βρίσκονται πάντα σε αγωνιστική εγρήγορση, ενώ η αρνητική εικόνα των συλλόγων που αγωνίζονται στη Γ Εθνική (Λευκάδια και Μακροχώρι), προσθέτει μεγαλύτερη…αγωνία σε όσες βρίσκονται στη μέση και χαμηλότερα στη βαθμολογία.

Εντυπωσιακή είναι και η “μάχη” στην κορυφή, όπου τέσσερις είναι οι ομάδες που μάχονται για την πρωτιά, καθώς στο φινάλε του πρώτου γύρου η απόσταση από τον πρωτοπόρο ΑΣ Ειρηνούπολης με τον τέταρτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας είναι 7 βαθμοί. Εξαιρετική η φετινή σεζόν για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που έχει μπει δυνατά στο γκρουπ των πρωτοπόρων και φαντάζει ως την ομάδα που έχει μεγαλύτερο αβαντάζ λόγω της δεδομένης ομοιογένειας του ρόστερ.

DSCN2908

Η ενίσχυση του καλοκαιριού δεν…έφτασε!

Οι δύο ομάδες που εξαρχής θεωρούνταν φαβορί για την άνοδο, τόσο λόγω δυναμικής όσο και “φανέλας” είναι ο ΑΣ Ειρηνούπολης και ο ΦΑΣ Νάουσα. Οι νεοφώτιστοι προχώρησαν σε εντυπωσιακές προσθήκες το προηγούμενο καλοκαίρι και με την…ομπρέλα ασφαλείας του μεγαλομετόχου Θεόδωρου Καρυπίδη, φάνηκε πως θα είχαν το πάνω χέρι. Από κοντά και ο ιστορικός ΦΑΣ, που παρά τις απώλειες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, κατάφερε να οργανωθεί διοικητικά, να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό αγωνιστικά και να δοθεί χρόνος στους ποιοτικότατους νεαρούς που έκαναν τη διαφορά.

Ωστόσο από την εικόνα του πρώτου γύρου αλλά και την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, φανερώνεται πως η ενίσχυση του καλοκαιριού δεν ήταν αυτή που θα έδινε το κάτι παραπάνω, καθώς Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (παραμονή Ντάμτσιου και ρόστερ τα “κλειδιά”) και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (εξαιρετικοί και φέτος οι πρωταθλητές) φάνηκαν το ίδιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Επόμενος στόχος των ομάδων είναι η περαιτέρω ενίσχυση τον Ιανουάριο, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με πρωτεργάτη τον ΦΑΣ Νάουσα (απόκτηση Πιπινίκα, επιστροφή Πέικου).

DSC_0204

Οι…all time classic και τα “ασανσέρ”

Στο δεύτερο γκρουπ ομάδων του πρωταθλήματος ανήκουν φέτος αρκετές ομάδες, που ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν τα…νώτα τους καθώς στο απευκταίο σενάριο του υποβιβασμού των έξι τελευταίων, θα δημιουργήσει…ρήγματα και στον “όμιλο” αυτό. Στους 25 βαθμούς και στην 5η θέση βρίσκεται ο Ατρόμητος Διαβατού, που φέτος παρουσίασε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα. Στις ευχάριστες εκπλήξεις ανήκει ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, που ως νεοφώτιστος καταφέρνει και παραμένει στις υψηλές θέσεις (6η με 24 βαθμούς), ενώ αρκετά ήταν τα παιχνίδια στα οποία απέδωσε εξαιρετικά (σ.σ. 2-0 τον ΑΣ Ειρηνούπολης).

DSC_0058

Στο γκρουπ  των ομάδων αυτών ανήκει και η ΑΕ Χαρίεσσας, που παρά την διοικητική απώλεια του Σάββα Ακριτίδη (η υγεία του οποίου εξελίσσεται πολύ καλά) κατάφερε με εντυπωσιακό ντεμαράζ στο τέλος του πρώτου γύρου να αναρριχηθεί στην 7η θέση και να αποφεύγει (τουλάχιστον προς το παρόν) το γκρουπ επικινδυνότητας.

Κατά πόδας ακολουθούν Αχιλλέας Νάουσας και Φίλιππος Μελίκης, που έχουν συγκεντρώσει 23 βαθμούς μέχρι στιγμής, με τους “ερυθρόλευκους” ωστόσο να απογοητεύουν με τη φετινή επίδοση μετά τη δεύτερη θέση της περσινής σεζόν και τη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους.

Πορεία προς τα κάτω ακολουθεί στις τελευταίες αγωνιστικές ο Άτλας Ζερβοχωρίου, που μετά το πολύ καλό ξεκίνημα βρέθηκε στη 10η θέση με 20 βαθμούς και “νιώθει” την ανάσα των ομάδων που ακολουθούν και οι οποίες καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την εξάδα του ακραίου (πλην όμως όχι τόσο απίστευτου) σεναρίου υποβιβασμού.

DSC_0045

Έξι και να…καίει!

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που αντιστοιχεί στις ομάδες που αποτελούν το γκρουπ του υποβιβασμού. Σε καλύτερη θέση είναι ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου, που συγκέντρωσε 17 βαθμούς στον πρώτο γύρο και αν καταφέρει να επαναλάβει την περσινή πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, τότε δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ακολουθεί ο νεοφώτιστος ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ο οποίος απέτυχε να εκμεταλλευτεί τις πάμπολλες ευκαιρίες που δημιούργησε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του και ήδη η διοίκηση της ομάδας έχει ξεκινήσει την ενίσχυση για την επίτευξη της παραμονής.

Απογοητευτική είναι στο πρώτο μισό η πορεία του Εθνικού Κλειδιού, που μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά, παλεύει φέτος με την παραμονή και ενώ το καλοκαίρι οι προσδοκίες ήταν απείρως καλύτερες. Σε πιο δυσμενή θέση βρίσκεται η ΑΕ Καψόχωρας, που μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, παλεύει φέτος για την παραμονή και θα χρειαστεί η υπέρβαση για να καταφέρουν οι “κιτρινόμαυροι” να παραμείνουν για ακόμη μία χρονιά στην Α1 Ερασιτεχνική.

DSCN2375

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Φίλιππος Μέσης και ο ΠΑΟΚ Κουλούρας, με τους μεν “βυσσινί” να βρίσκονται σε καλύτερο momentum από τους ουραγούς με 0 βαθμούς νεοφώτιστους, ωστόσο (ειδικά στην περίπτωση που υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες) χρειάζεται ένα μικρό…θαύμα για να αλλάξει η τωρινή κατάσταση και να επιτευχθεί η παραμονή.

δείτε στο κανάλι του ImathiaSportsNews γκολ και στιγμιότυπα από τους αγώνες του πρώτου γύρου, στα 120 παιχνίδια του οποίου σημειώθηκαν 372 γκολ.

Το…χάος στον πίνακα των σκόρερ!

DSCN9937

Εντυπωσιακή είναι φέτος η μάχη για το ποιος θα παραλάβει το “Χρυσό Παπούτσι” του ImathiaSportsNews στο τέλος της σεζόν. Πρώτος μέχρι στιγμής ο αρχηγός του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος προηγείται με 15 τέρματα (μέσο όρο 1 σε κάθε ματς!) ενώ ακολουθεί κατά πόδας ο “all time classic” Μάκης Σπανός του Ατρόμητου Διαβατού, που έχει βρει δίχτυα 14 φορές.

Στα 13 τέρματα οι έμπειροι Δημήτρης Καφές του ΦΑΣ Νάουσα και Κώστας Έξαρχος του ΑΣ Ειρηνούπολης, που αποτελούν τα “δυνατά χαρτιά” των ομάδων τους στην κατηγορία, ενώ με 11 γκολ ακολουθεί ο “γερόλυκος” Παναγιώτης Καραμεταξάς του Αχιλλέα Νάουσας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected