Κατηγορίες
BET - Ποδόσφαιρο

Κυριάκος Θωμαϊδης : “Μια γυναίκα ξετύλιξε το κουβάρι των στημένων”

epo-604x345Δυστυχώς φτάσαμε στον Δεκέμβριο του 2013 για να διαπιστώσει πρώτη μια γυναίκα, η εισαγγελέας Βιργινία Σακεραλλοπούλου, ότι πρέπει να βρεθούν στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές και τους διαιτητές.

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών έγινε η πρώτη δίκη για τα στημένα ματς και η κυρία Σακελλαροπούλου ως εισαγγελέας της έδρας όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Ήδη οι δικαστικές αρχές κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δυο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Ψαχνών είναι κατηγορούμενοι για στοιχηματική απάτη, ένας της Βέροιας έχει κληθεί από τον εισαγγελέα ως ύποπτος και ένας ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα παίρνει υψηλό βαθμό διαφθοράς από το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της UEFΑ.

Ασφαλώς και οι παίκτες δέχονται επιρροές από προέδρους, παράγοντες και μάνατζερ. Όμως χωρίς τη δική τους συμμετοχή είναι αδύνατο να στηθεί ένας αγώνας. Το μεγάλο σφάλμα της πρώτης δικαστικής έρευνας ήταν ότι δεν διερεύνησε τις ευθύνες των παικτών και των διαιτητών. Η κυρία Σακελλαροπούλου με τη νέα της παρέμβαση στα οικονομικά της ΕΠΟ δείχνει τον διορατικό της χαρακτήρα καθώς η πηγή κάθε εγκληματικής συμπεριφοράς έχει να κάνει με το χρήμα.

Η έρευνα για τις χρυσές πιστωτικές (άνευ ορίου) κάρτες που χειρίζονταν σύμβουλοι και υπάλληλοι της ομοσπονδίας είναι απολύτως στοχευμένη και ενδεχομένως να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ΕΠΟ. Άλλωστε υπάρχει το προηγούμενο της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, ένα σκάνδαλο 29.000.000 ευρώ, για το οποίο ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας άσκησε 23 κακουργηματικές διώξεις. 

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected