Κατηγορίες
Super League 1

Θεόδωρος Καρυπίδης – Το αφιέρωμα του sdna.gr με τίτλο “Qu’est-ce que c’est Καρυπίδης;”

ImageHandler
Παίζει ακόμα μπάλα στις αλάνες, αλλά και διοικεί, έχοντας ρίξει άφθονο χρήμα στους «κυανέρυθρους» της Ημαθίας. Θυμίζει την πρώτη του αποτυχημένη απόπειρα να γίνει πρόεδρος, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, το «αλισβερίσι» με τον πρώην και επί μία 10ετία ιδιοκτήτη Γιώργο Αρβανιτίδη και την αλλαγή αγωνιστικής ταχύτητας του συλλόγου, η οποία φέρει την υπογραφή του.

Πήρε τα σούπερ-μάρκετ, πήρε και την ομάδα

Από τον περασμένο Μάρτιο άρχισαν κάποιοι να ψυχανεμίζονται την επικείμενη ανάμιξη του και με την ΠΑΕ Βέροια. Η κίνηση για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της οικογένειας Αρβανιτίδη θεωρήθηκε ως προπομπός και για την αλλαγή ιδιοκτησίας του συλλόγου. Τελικά ο τέως ιδιοκτήτης ανακοίνωσε επισήμως στις 6 Αυγούστου ότι χρίζει διάδοχο του τον Καρυπίδη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επιφυλάχθηκε αρχικά να εγκρίνει τη μεταβίβαση ζητώντας διευκρινίσεις, επειδή μία κερδοφόρα κατά 1 εκατ. ευρώ ετησίως ΠΑΕ φαινόταν να πουλήθηκε με χαμηλό αντίτιμο. Στη συνεδρίαση όμως της 8ης Οκτωβρίου η ΕΕΑ χορήγησε στην εταιρεία με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Ο.Ε.» άδεια για την απόκτηση ποσοστού 93,75% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι επιχειρήσεις του

Στη Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστός και ως «ο βασιλιάς της παλέτας». Η εταιρεία του Karipidis Pallets παράγει περισσότερους από 250 κωδικούς ξύλινων παλετών και συναφών προϊόντων. Επίσης, διαθέτει πριστή (πριονιστή) ξυλεία διάφορων τύπων και διατομών, αλλά και ποσότητες βιοκαυσίμων pellets και briquettes που λογίζονται ως ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (όπως αναφέρεται πιο εξιδεικευμένα στην ιστοσελίδα της επιχείρισης). Στο εμπόριο βιοκαυσίμων μάλιστα έχει επεκταθεί και σε ευρωπαϊκές αγορές ανοίγοντας υποκαταστήματα σε Μαυροβούνιο και Σλοβακία.

Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος Συνεταιρισμού και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων στη Νάουσα και βέβαια προ μηνών αγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της οικογένειας Αρβανιτίδη. Μετά το deal η Karipidis Bros υπέγραψε συμβόλαιο δικαιόχρησης (franchise) με την ΑΕ Μαρινόπουλος για το σύνολο των 149 υποκαταστημάτων του δικτύου που μετονομάζονται σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Αποφεύγει την προβολή, αρέσκεται στα μπαμ

Ο 36χρονος πρόεδρος απασχολεί τα ΜΜΕ από το περασμένο καλοκαίρι με τις εντυπωσιακές -τηρουμένων των αναλογιών- μεταγραφές που έκανε η βασίλισσα του Βορρά (Μπράβο, Μπατιόν, Κάμπορα, Βούκιτς, Ντουμίτρου, Γεωργιάδης) και που συνεχίζει να κάνει και στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι (Ναζλίδης, Νέτο). Θυμίζουμε πως είχε… χτυπήσει και άλλα ονόματα, όπως οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα και πρόσφατα ο Ντουντού.

Ο ίδιος όμως ούτε φωτογραφίζεται με τα νέα αποκτήματα, αλλά ούτε και βγαίνει στις κάμερες και στα μικρόφωνα. Δεν παρουσιάστηκε καν στα ΜΜΕ μέσω συνέντευξης Τύπου, ενώ γενικά κυκλοφορεί μία φωτογραφία, η οποία θυμίζει αφίσα βουλευτή και μάλιστα λέγεται πως ήταν μία από τις συμβουλές επικοινωνιολόγου, ο οποίος τον καθοδηγεί για την προς τα έξω εικόνα του. Μοναδική του συνέντευξη ως τώρα είναι αυτή που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στο sdna (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας), στην οποία δικαιολόγησε γιατί ασχολήθηκε -μέσω ανακοίνωσης- με την διαιτησία, αν και έλεγε ότι «ποτέ δεν θα διαμαρτυρηθούμε για φαλτσοσφυρίγματα».

το υπόλοιπο αφιέρωμα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected